Mircea Lucescu a câștigat Cupa Ucrainei cu Dinamo Kiev / Foto: Profimedia

Patronul lui Dinamo Kiev a povestit cum s-a decis să-l aducă pe Mircea Lucescu și cine i l-a recomandat

articol scris de Digi Sport
22.05.2021, 15:04
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Mircea Lucescu a reușit un sezon de vis la Dinamo Kiev, echipă la care a reușit ”tripla” campionat, Cupa și Supercupa Ucrainei și a pus capăt hegemoniei rivalei Șahtior Donețk.

Iar patronul noii campioane, Igor Surkis, l-a copleșit cu elogii pe antrenorul român. El a povestit cum i-a venit ideea să-l sune pe Mircea Lucescu și ce l-a impresionat după ce a preluat echipa.

”Acum 2-3 ani, un ziarist, Igor Tsyganyk, mi-a mărturisit că lui Lucescu îi plac jucătorii tineri de la noi la un amical cu naționala Turciei de la Harkov. Și apoi mi-a spus că, dintre toți antrenorii pe care-i știe, îl recomandă pe Lucescu pentru a lucra cu o echipă tânără. 

Tot el mi-a dat telefonul lui când a plecat de la naționala Turciei. M-am întrebat cum aș putea colabora cu cel care a stat 12 ani la Șahtior, dar apoi mi-am adus aminte ce mi-a zis Lobanovski: uită-te la tabelă, atunci vezi dacă lucrurile merg prost.

Igor Surkis: ”M-am săturat de locul 2 și l-am sunat!”

Nu suportam ideea, dar m-am săturat de locul doi și l-am sunat. Și am adus un om foarte înțelept, cu un comportament ireproșabil. Nu a insultat suporterii, indiferent de situație.

De aceea are succes. Lucescu a reuşit ceea ce doar marele Valeri Lobanovski a putut, la vremea lui. I-a unit pe toţi cei din jur…bucătari, cei care spală hainele, maseuri.

A făcut asta cu toţi cei care lucrează la baza lui Dinamo Kiev, este vorba de 200 de oameni! Cum a reuşit Mircea? Foarte simplu! Fiecare are sarcini şi obiecitve.

El crede că dacă cel puţin o persoană nu respectă ce are de făcut, acest lucru va afecta rezultatul final. A venit cu o formulă prin care, dacă există bonusuri, atunci va fi motivat fiecare angajat al clubului. Se văd rezultatele din moment ce există un stimulent financiar pentru fiecare om în parte.
 
Mircea Lucescu este foarte plăcut şi respectat. El îi mulţumeşte de 10 ori chelnerului care îi serveşte masa de prânz, la fel face şi cu fata care îi schimbă farfuria”, a povestit Surkis în presa din Ucraina. 

Etichete: mircea lucescu , igor surkis , mircea lucescu dinamo kiev


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica. ”Trăiești o mare dezamăgire”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

Citeşte şi

Exclusiv ”Șucu insistă”. Rapid pregătește marea lovitură a verii: Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a tras o concluzie clară, după ce Rapid a rămas fără victorie în play-off

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”