Colaj Dan Petrescu și Radu Paraschivescu / Foto: Digi Sport

Video Exclusiv Petrescu, sub lupa lui Paraschivescu după ce a ajuns în Turcia: "O mutare imprudentă, nu m-aș mira să se răzgândească"

articol scris de Digi Sport
05.01.2021, 08:10
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Mutarea lui Dan Petrescu, la ultima clasată din Turcia, Kayserispor, a luat prin surprindere pe multă lume, chiar dacă nu a semnat oficial.

Radu Paraschivescu a analizat în detaliu alegerea "bursucului", care a câștigat trei titluri la rând cu CFR Cluj.

"Diferența de statut și de vitrină e limpede. Ei au o echipă în grupele Champions League, iar noi nu mai avem de mult nici măcar pretenții. Dar măsura și mutarea comportă o doză importantă de risc.

A spus și Șumudică, e timp foate puțin, pe de o parte. Pe de altă parte, te duci într-un cazan, pentru că acolo știm că turcii sunt iuți la mânie și iau de multe ori decizii pripite și care lovesc destul de dur. Dan Petrescu nici nu e genul maleabil, nu e genul cumințel, care să tacă și să înghită.

Faptul că vine aureolat de niște titluri în România nu-i garantează nimic acolo. Iarăși, a spus bine Șumudică, ai nevoie de timp ca să cunoști echipa, campionatul, ca să obții o imagine minimală a culturii din fotbalul Turciei din acest moment și nu te lasă meciurile.

Tu nu știi unde ai ajuns de fapt. Știi că ai ajuns la ultima echipă. Salvarea este posibilă, dar și eșecul e posibil, ba chiar mai posibil decât salvarea, în acest moment. Nu știu dacă doar calculul financiar stă în spatele acestei mutări.

Pentru că Dan Petrescu visează în continuare la campionatul Angliei. Ori între Anglia și Turcia e diferență mare. E o mutare imprudentă, după părerea mea. Că ea se va face, la ce ne spune Șumudică, mai degrabă s-ar face mutarea asta decât nu s-ar face.

Eu nu m-aș mira ca Dan Petrescu să se răzgândească pe ultimii metri. Sunt un pic surprins, pentru că e un om calculat și știu că e greu, după ce ai luat campionate la rând, să te duci în subsolul unui campionat, chiar dacă acel campionat este peste al tău.

E cel din Turcia, dar e tot Orient, e un amestec de Europă cu Asia. Refuz să mă gândesc că ar putea fi primit mai prost de la episodul Colțescu. Dar cine știe ce se poate întâmpla? Sunt tot felul de judecăți, prin ricoșeu, care lovesc unde nu trebuie", a spus Radu Paraschivescu la Digi Sport Special.

  • Kayserispor este echipa pe care a antrenat-o și Marius Șumudică în perioada iulie 2017 - mai 2018. Acolo joacă acum trei români: atacantul Denis Alibec, fundașul Cristian Săpunaru și portarul Silviu Lung jr.

Dan Petrescu s-a înțeles cu Kayserispor

Presa din Turcia anunță la unison că Dan Petrescu s-a înțeles cu Kayserispor, iar miercuri ar urma să ajungă la echipă. Fotomac a postat pe Twitter anunțul conform căruia Dan Petrescu s-a înțeles cu Kayserispor.

Petrescu este ademenit cu un salariu de 500.000 de euro până la vară, unul foarte mare mai ales pentru un club cum e Kayserispor. Dar plata întregului salariu depinde de rămânerea în prima ligă.

Echipa a strâns doar 10 puncte din 15 meciuri şi se află la şase puncte de locul 17, ultimul care permite unei echipe să rămână în Super Lig.

Miercuri, Kayseri se va deplasa pentru meciul cu Denizlispor, un adevărat derby pentru evitarea retrogradării. Gazdele au 13 puncte şi se află pe locul 19.

Etichete: dan petrescu , kayserispor , radu paraschivescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Galerie Foto Dan Petrescu chiar nu a glumit! I-a pus ”la treabă” pe jucătorii lui CFR Cluj

Obiectivele imediate trasate lui Dan Petrescu. ”Va fi directorul echipei”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă