Cosmin Olăroiu, după ce a câştigat titlul cu Jiangsu Suning / Foto: Profimedia

Plafonul salarial impus în China îi înjumătățește remunerația lui Olăroiu. Exod în masă printre fotbaliști

articol scris de Digi Sport
16.12.2020, 08:01
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Gata cu "paradisul" financiar din fotbalul chinez. Robinetul s-a închis și s-a introdus plafonul salarial de 2,96 milioane de euro pe an.

Această limită se aplică străinilor, în timp ce pentru jucătorii chinezi există un prag diferit, cifrat la 628.000 de euro pe an.

Plafon salarial introdus în China. Olăroiu câștigă acum 7 milioane de dolari pe an

Noua lege îl încurcă și pe Cosmin Olăroiu. Antrenorul lui Jiangsu Suning este plătit cu 7 milioane de dolari pe an, adică echivalentul a 5,76 milioane de euro.

  • Olăroiu, care antrenează Jiangsu din martie 2018, tocmai a câștigat titlul. Este primul campionat din istorie pentru echipa chineză, iar antrenorul de 51 de ani a fost recompensat cu un bonus de 3 milioane de dolari, adică jumătatea salariului său.

Pa lângă plafonul salarial, niciun club din prima ligă nu va mai avea voie să cheltuiască mai mult de 75,64 milioane de euro pe an.

În plus, suma totală a salariilor jucătorilor străini din lotul unui club nu are voie să depășească 9,9 milioane de euro. Așadar, dacă o echipă decide să aibă doar jucători străini în lot, aceștia vor trebui să aibă o medie salarială de 377.000 de euro de jucător.

Interesant este că jucătorilor aflați în acest moment sub contract și care se regăsesc în aceste situații nu li se vor tăia brusc din salariile uriașe, ci pe parcursul a trei sezoane, în cazul în care aceștia mai au contracte atât de lungi.

Cele mai mari cinci staruri din prima ligă chineză ar putea pleca din cauza pragului salarial

În ultimii ani, China a devenit un adevărat El Dorado pentru orice jucător din lume, indiferent de numele său. Cel puțin din punct de vedere salarial.

Astfel, în China au ajuns jucători precum Marouane Fellaini (Snahdong Luneng), Marko Arnautovic (Shanghai SIPG), Oscar (Shanghai SIPG), Salomon Rondon (Dalian Pro), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Mousa Dembele (Guangzhou R&F), sau Obafemi Martins (Wuhan Zall).

  • Cel mai mare salariu din China îl are brazilianul Oscar. Fostul mijlocaș al lui Chelsea este remunerat de Shanghai SIPG cu 20.83 de milioane de euro pe an.

Toate aceste măsuri intră în vigoare luna viitoare, odată cu startul noului sezon, însă jucătorii au devenit disperați de această situație.

Nici denumirile cluburilor nu vor mai fi aceleași. Acestea vor trebui să renunțe la numele sponsorilor.

Sancțiuni drastice pentru cine nu respectă noile reguli din China. Numele echipelor trebuie schimbate

Cine nu respectă regulile va avea de suferit grav. Astfel, un club poate fi depunctat de la 6 la 24 de puncte, iar jucătorii cu salarii prea mari vor primi interdicție să mai joace.

În plus, dacă se încearcă eventuale fraude, pedeapsa este uriașă pentru jucători, care vor primi o interdicție de doi ani să mai joace oriunde în lume.

"Nu contează cât de mare este clubul sau cât de faimos este jucătorul,noi vom urma cu strictețe regulile, fără milă. Nu ne puneți la încercare ambiția!", a amenințat președintele Federației Chineze de Fotbal, Chen Xuyuan.

Etichete: cosmin olaroiu , oscar , salarii china , salariu cosmin olaroiu , prag salarial china , cel mai mare salariu din china


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica: ”Trăiești o mare dezamăgire”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

Citeşte şi

Sezon ”de coșmar”! Cosmin Olăroiu a pierdut Supercupa din Emiratele Arabe Unite

Cosmin Olăroiu nu s-a mai abținut și a răbufnit: ”M-am săturat!”

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”