Fanii lui Sporting Lisabona / Foto: Getty Images

Fanii "sălbatici" ai lui Sporting și-au ieșit din minți după câștigarea titlului. Guvernul Portugaliei a intervenit

articol scris de Digi Sport
12.05.2021, 19:54
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Guvernul Portugaliei a solicitat miercuri deschiderea unei anchete după ce mii de fani ai echipei Sporting Lisabona s-au adunat marţi seara, în pofida restricţiilor anti-Covid, în principala piaţă a oraşului, pentru a sărbători câştigarea titlului în Primeira Liga, primul în ultimii 19 de ani, scrie Reuters.

Suporterii lui Sporting au atacat forțele de ordine cu pietre și sticle

Conform sursei, mulţi dintre suporteri au renunţat la măşti şi la distanţarea socială, în timp ce alţii au atacat forţele de ordine cu pietre şi sticle.

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, a spus că nu va acuza pe nimeni înainte de finalizarea anchetei.

Pe de altă parte, Liga portugheză de fotbal a anunţat că suporterii vor fi acceptaţi în tribune la ultima etapă din actualul sezon, în limita a zece la sută din capacitatea stadioanelor. Fanii vor trebui să prezinte însă un test negativ la intrarea pe stadion.

Sporting Lisabona a câștigat al 19-lea titlu din istorie

Sporting Lisabona a câştigat al 19-lea său titlu de campioană a Portugaliei, primul după o aşteptare de aproape două decenii, în urma victoriei obţinute pe teren propriu, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Boavista Porto.

"Leii" au marcat golul decisiv prin Paulinho, în minutul 36 al jocului, care s-a disputat marţi seara cu porţile închise pe stadionul Jose Alvalade, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, echipa pregătită de antrenorul Ruben Amorim are un avans de opt puncte faţă de FC Porto, campioana ediţiei trecute.

Sporting Lisabona, care cucerise ultimul său titlu în 2002, când era antrenată de Ladislau Boloni, nu a pierdut nicio partidă de la debutul actualei ediţii a campionatului lusitan şi are ocazia să devină prima echipă fără nicio înfrângere din istoria Ligii NOS, dacă îşi va păstra invincibilitatea până la finalul sezonului.

Mii de suporteri ai lui Sporting  nu au respectat nicio regulă de siguranță sanitară

Câteva mii de suporteri ai alb-verzilor, adunaţi în jurul stadionului din Lisabona, în ciuda apelurilor autorităţilor locale de respectare a regulilor de securitate sanitare, au început să sărbătorească titlul, fără să mai aştepte fluierul de final al meciului.

La pauză au avut loc confruntări pentru fani şi forţele de ordine, soldate cu mai mulţi răniţi, potrivit poliţiei. După fluierul final, suporterii au invadat străzile din Lisabona, claxonând din maşinile lor, scandând "Suntem campioni!" şi lansând focuri de artificii.

Sporting Lisabona, clubul la care s-a lansat Cristiano Ronaldo, cvintuplul câştigător al Balonului de Aur, s-a aflat în fotoliul de lider al clasamentului începând din luna noiembrie.

Graţie acestui succes, Sporting pune capăt hegemoniei rivalelor sale Benfica Lisabona şi FC Porto, care şi-au împărţit titlurile naţionale în fiecare an, începând din 2003. Acesta este al doilea trofeu al "leilor" în acest sezon, după Cupa Ligii portugheze, câştigată la sfârşitul unii ianuarie în faţa formaţiei Sporting Braga (1-0).

Pe 23 mai, Benfica Lisabona şi Braga vor disputa finala Cupei Portugaliei, la care nu va fi permisă prezenţa spectatorilor.

Oraşul portughez Porto a devenit noua opţiune pentru găzduirea finalei Ligii Campionilor la fotbal, programată pe 29 mai între echipele engleze Manchester City şi Chelsea, din cauza complicaţiilor apărute în mutarea jocului respectiv de la Istanbul la Londra.

UEFA, organizatoarea competiţiei, a purtat negocieri cu guvernul britanic şi Federaţia engleză de fotbal (FA), cu intenţia de a muta finala pe stadionul Wembley, după ce Turcia a fost plasată de Marea Britanie pe "lista roşie" a ţărilor cu nivel ridicat de infectare cu coronavirus, făcând astfel imposibilă prezenţa la meciul de la Istanbul a fanilor englezi.

Agerpres

Etichete: sporting lisabona , suporteri sporting lisabona , fani sporting lisabona


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

A plecat după șapte meciuri de la FCSB, iar acum se antrenează în Liga 3. Care este planul său

Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi

Oficial A semnat: antrenor în SuperLiga până în 2025

Citeşte şi

Exclusiv Cum a ratat Marius Niculae revenirea la Sporting. Motivul e unul neașteptat: ”Trecusem și vizita medicală”

Real Madrid a pus ochii pe vedeta lui Sporting Lisabona! Câți bani cer portughezii în schimbul său

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”