Fanii lui Sporting și-au bătut jucătorii în cantonament

"Îl auzeam implorând pentru viața sa". Mărturii cutremurătoare din vestiarul lui Sporting: "Era plin de sânge"

22.01.2020, 19:59
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Lumor Agbenyenu și Romain Salin au depus mărturie la tribunal, după incidentele groaznice din mai 2018, când jucătorii au fost bătuți cu bestialitate de fani chiar în baza de pregătire.

Cei doi au fost martori la acele clipe teribile, însă nu s-au prezentat la tribunal, ci au depus mărturie prin videoconferință. Doar avocații lor au fost la tribunal.

Pentru Lumor, clipele respective l-au marcat profund, însă fundașul stânga și-a amintit evenimentele.

"Fanii au intrat în vestiar și au început să lovească în toți jucătorii. Noi am încercat să ne cerem scuze și i-am implorat să se oprească, dar nu au vrut să audă, nu a ajutat cu nimic", a spus Lumor.

La acea vreme, pe 15 mai 2018, fanii lui Sporting au invadat, pur și simplu, academia lui Sporting, și i-au bătut crunt pe jucători, provocându-le răni grave unora dintre ei.

"Stătea (n.r.: William Carvalho) în spatele lui Misic. Unul dintre ei și-a scos cureaua și a început să-l lovească (n.r.: pe Misic)", a spus Lumor, susținând că loviturile erau date la nimereală, "peste diverse părți ale corpului".

Lumor: "Bas Dost era plin de sânge" / "Îmi era frică să ies din casă"

Lumor susține că toată academia era "plină de fum", ceea ce făcea ca jucătorii să nu vadă prea bine ceea ce se întâmplă. În plus, Lumor și-a amintit că Bas Dost era "lovit la cap" și că era "plin de sânge".

Lumor Agbenyenu susține că ceea ce a văzut atunci l-a traumatizat încât nu mai este în stare să vadă până la capăt "un film violent": "Îmi era frică să ies din casă și nu puteam să dorm bine. Îmi era teamă că se putea întâmpla ceva și mai rău".

William Carvalho se ruga pentru viața lui

Jucătorul a fost apoi întrebat de judecător: "Poți numi vreun coleg care a implorat pentru viața sa?". Răspunsul a venit imediat: "Îmi amintesc de William Carvalho, el e singurul de care îmi amintesc. După incident, nu am mai vorbit cu el".

Întrebat dacă își amintește ce a spus Carvalho, Lumor a spus: "Vă rog! Îmi pare rău!"

Între timp, fundașul stânga Lumor Agbenyenu (23 de ani) a trecut pe la alte două echipe: a fost împrumutat la Goztepe în ianuarie 2019, iar în iulie 2019 a ajuns la Mallorca, tot sub formă de împrumut.

Portarul Romain Salin (35 de ani) a ajuns la Rennes în 2019, liber de contract.

Mijlocașul William Carvalho (27 de ani) s-a transferat de la Sporting la Betis în iulie 2018, la două luni de la acel incident, pentru 20 de milioane de euro.

Mijlocașul Josip Misic (25 de ani) joacă acum la PAOK, acolo unde este împrumutat de Sporting până la finalul acestui sezon.

Antrenorul Jorge Jesus sângera

Salin a depus și el mărturie.

"Am văzut oameni cu fețele acoperite. Nu toți erau prea fericiți. S-au dus spre Rui Patricio și William Carvalho, în principal. Eu am încercat să mă bag la mijloc, am reușit să-l țin pe unul și să-l calmez, dar mai erau doi sau trei alături și nu am mai putut face nimic.

A fost totul foarte rapid", a precizat Salin, care și-a amintit cum arăta vestiarul în acele momente, plin de fum: "o sticlă de 1,5 litri a zburat prin aer. L-am văzut pe Bas Dost rănit și pe antrenorul Jorge Jesus sângerând".

Ce s-a întâmplat pe 15 mai 2018 la baza de pregătire a lui Sporting Lisabona

50 de ultrași au pătruns în cantonamentul echipei și i-au atacat pe jucători și stafful tehnic, după ce echipa a ratat locurile de Champions League în ultima etapă a sezonului. Totul s-a întâmplat după meciul cu după înfrângerea cu Maritimo, scor 1-2.

Cel mai șifonat a ieșit atacantul Bas Dost, care s-a ales cu urme adânci la cap. Au fost atacați și antrenorul Jorge Jesus, dar și colaboratorul acestuia, Raul José. După acel eveniment, dar și ca urmare a acuzelor de aranjare de meciuri făcute de fostul președinte De Carvalho, 9 jucători au decis să-și rezilieze unilateral contractul.

Etichete: sporting lisabona , bas dost , william carvalho , lumor agbenyenu , romain salin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

Exclusiv Cum a ratat Marius Niculae revenirea la Sporting. Motivul e unul neașteptat: ”Trecusem și vizita medicală”

Real Madrid a pus ochii pe vedeta lui Sporting Lisabona! Câți bani cer portughezii în schimbul său

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”