Jim Ratcliffe lângă Old Trafford, stadionul lui Manchester United / Foto: Profimedia

A trăit într-o casă de consiliu și a ajuns cel mai bogat englez, iar acum vrea să o salveze pe Man. United

articol scris de Digi Sport
25.12.2023, 11:14
  • Futsal: CFR Timișoara - United Galați, marți, 17:00, DGS 3

  • Media: Digi Sport Special, marți, 21:30, DGS 1

Sir Jim Ratcliffe (71 de ani) este cel mai bogat om al Marii Britanii, iar acum a decis să cumpere 25% din Manchester United pentru suma de 1,5 miliarde de euro. 

Englezul are o avere estimată la 23,3 miliarde de euro, însă viața acestuia nu a fost totdeauna roz. 

Sir Jim Ratcliffe a crescut într-o casă de consiliu 

Născut în 1952, Sir Jim a crescut într-o casă de consiliu în Failsworth, un orășel între Manchester și Oldham, înainte de a merge la Beverley Grammar School când familia sa s-a mutat în Yorkshire.

A mers la Universitatea din Birmingham, acolo unde s-a specializat în inginerie chimică. Sir Jim a continuat să lucreze ca stagiar contabil la o companie de produse farmaceutice, înainte de a se muta la Esso, apoi la Courtaulds. În 1992 și-a ipotecat casa pentru a cumpăra divizia de chimicale a BP pentru aproximativ 40 de milioane de lire sterline, notează allfootball.com.

Și-a început primele săptămâni de afaceri înainte de a împlini 40 de ani și a fondat Ineos la 45 de ani, în 1998. În următorii 20 de ani, a transformat-o în a patra companie chimică din lume, cu venituri anuale de 45 de miliarde de lire sterline.

Miliardarul a intrat în fotbal în anul 2017, atunci când a cumpărat clubul elvețian Laussane, acolo unde evoluează în acest moment Rareș Ilie. Doi ani mai târziu, în 2019, Ratcliffe a achiziționat și OGC Nice în schimbul a 91 de milioane de euro. 

  • Sir Jim este un fan Manchester United de o viață, deși are și un abonament la Chelsea.

El a spus recent: ”Sunt un deținător de abonament la Chelsea, sunt de ani de zile, deși sunt cu adevărat un fan Manchester United. Sau am fost!”

Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie / Foto: Profimedia

Sir Jim Ratcliffe va investi 300 de milioane de euro

În primă fază, Ratcliffe va investi 300 de milioane de euro pentru modernizarea stadionului Old Trafford. În plus, acesta și-a exprimat ambiția de a o readuce pe Manchester United acolo unde se afla în mandatul lui Sir Alex Ferguson, retras în 2013.

"Ca cetățean al acestui oraș și suporter al clubului de o viață, sunt foarte încântat să anunț că am obținut un acord cu cei din conducere de a ne ocupa de chestiunile ce țin de partea fotbalistică.

În timp ce succesul comercial al clubului a garantat întotdeauna fonduri suficiente pentru a câștiga trofee la cel mai înalt nivel, acest potențial nu a fost exploatat la maximum în ultima vreme.

Suntem aici pentru o perioadă lungă și conștientizăm că avem în față multe provocări și o muncă dificilă, dar le vom aborda cu rigoare, profesionalism și pasiune.

Ambiția noastră comună este clară: aceea de a revedea Manchester United la locul ei, adică în vârful fotbalului britanic și mondial", a declarat Ratcliffe.

Etichete: premier league , manchester united , jim ratcliffe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui Ebrahim Raisi. Răspunsul americanilor

Statele Unite au transmis că le-a fost solicitat ajutorul de către Iran după prăbușirea elicopterului prezidențial, duminică, accident în care președintele Ebrahim Raisi și mai mulți oficiali iranieni au fost uciși. Solicitarea iranienilor, care consideră Statele Unite și Israelul drept adversarii săi principali, a fost dezvăluită de Departamentul de Stat în cadrul unei conferințe de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Gigi Becali n-a stat prea mult pe gânduri, după ce Răzvan Lucescu a luat titlul cu PAOK

6.000.000€ pentru Dennis Man!

Patronul lui PAOK a rupt tăcerea! Ce mesaj i-a transmis lui Răzvan Lucescu

Ofertă ”de pe altă planetă”: 20.000.000 € la semnătură și 30 de milioane pe an

Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

De la naționala Irlandei, la ”locul 6 în România”. Jurnaliștii britanici, surprinși că Neil Lennon a ales-o pe Rapid

Englezii au dat verdictul în privința lui Radu Drăgușin, la 4 luni de la transferul la Tottenham

Mihai Stoichiță a văzut alt meci :) Cu ce echipe le-a confundat pe Dinamo și pe Csikszereda, la ieșirea din stadion

”Secretul” din vestiarul lui Dinamo. Ce le-a spus Zeljko Kopic jucătorilor în pauza meciului cu Csikszereda

Citeşte şi

Video ”Premiile Oscar” la Tottenham! Ce trofeu a primit Radu Drăgușin: ”Mulțumesc că au avut încredere în mine”

Oficial Ultimul dans! A fost stabilită și a treia echipă retrogradată din Premier League

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWKevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi în timp ce publicul îl ovaționa în picioare

Vedeta lui CSA Steaua regretă transferul la FCSB: „Am cedat presiunii lui Gigi Becali!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB poate da peste Răzvan Lucescu în Liga Campionilor! Lista completă a posibililor adversari ai campioanei României citeşte ştirea pe ziare.com

Avertismentul de la Poliția Rutieră pentru șoferii românii, la ce trebuie să fie atenți citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Iuliana Beregoi, imagini provocatoare în costum de baie, pe un iaht în Dubai. Artista de 19 ani și-a etalat silueta fără inhibiții

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

Motivul pentru care un bărbat l-a rugat pe vecinul său să nu-și mai lase pisicile să stea la fereastră: „Îmi e greu să mă concentrez”