Mikel Arteta, în timpul unui meci / Foto: Profimedia

Ce spune Mikel Arteta despre șansele pe care Arsenal le are la titlu în Premier League

articol scris de Digi Sport
03.04.2024, 07:56
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 1

Manchester City și Arsenal au remizat, scor 0-0, pe Etihad Stadium, în derby-ul etapei cu numărul 30 din Premier League.

La finalul partidei, Mikel Arteta (42 de ani), antrenorul ”Tunarilor”, a ținut să laude prestația elevilor săi și sa le ofere încredere pentru restul sezonului.

Mikel Arteta debordează de optimism în legătură cu șansele lui Arsenal la câștigarea campionatului

Arsenal Londra este pe locul 2 în Premier League, la două puncte de liderul Liverpool, când mai sunt nouă etape de jucat până la finalul campionatului.

"Suntem pe drumul cel bun. Sunt multe lucruri bune care se întâmplă în acest sezon, dar trebuie să ne dorim mult mai mult. Acum, vrem să profităm de ocazii şi să le concretizăm.

Muncim în fiecare zi cu entuziasm şi cu pasiune pentru a realiza acest lucru şi ne bucurăm de clipa prezentă. Văd că echipa este într-o formă excelentă şi că este foarte încântată de ideea să joace la maximum fiecare meci.

Asta trebuie să ghideze parcursul nostru până la sfârşit. Sunt foarte entuziasmat şi plin de energie.

Este cea mai frumoasă parte a sezonului. Nu am avut şansa să fiu în această postură când eram jucător (n.r. la Arsenal), este foarte diferit acum", a declarat Arteta, potrivit L'Equipe.

  • 2004 este anul când Arsenal a cucerit ultimul titlu de campioană în Anglia
  • Mikel Arteta este antrenorul echipei Arsenal Londra din data de 20 decembrie 2019

Arsenal poate reveni pe primul loc după meciul de miercuri, 3 aprilie, împotriva codaşei Luton, după care o aşteaptă un program greu, care începe cu jocul de sâmbătă, 6 aprilie, pe terenul lui Brighton şi partida de marţi, 9 aprilie, cu Bayern Munchen, din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

  • Până la încheierea sezonului, pentru Arsenal urmează dueluri tari cu Tottenham Hotspur, Chelsea, Aston Villa şi Manchester United.

Reacția lui Pep Guardiola, după ce a remizat ”alb” cu Arsenal pe Etihad: ”Trebuie doar să ne relaxăm”

La flash-interviul după partidă, Pep Guardiola, antrenorul lui Manchester City, a mărturisit că duelul cu Arsenal a fost unul complicat pentru echipa sa și că jucătorii săi au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a câștiga cele 3 puncte. 

De asemenea, tehnicianul iberic a lăudat stilul agresiv al trupei pregătite de Mikel Arteta. 

"A fost un meci greu. A fost un joc destul de asemănător cu ultimele partide ale noastre. Luăm acest punct și trecem la următorul meci.

Ei fac un pressing foarte bun. Sunt maeștri în acest sens. Au jucători cu multă calitate în apărare, care se apără perfect, compact, în blocaj jos. Am încercat", a spus Guardiola, potrivit BBC Sport

Totodată, Pep Guardiola a comentat și accidentarea din prima repriză a lui Nathan Ake (29 de ani). Fundașul central olandez a cerut să fie scos de pe teren în minutul 26 al duelului cu Arsenal, după ce a simțit durere la nivelul gambei piciorului drept. 

"Sunt o mulțime de jocuri. Se întâmplă uneori. Nu am vorbit încă cu medicii, dar dacă a decis să iasă de pe gazon (n.r. Nathan Ake) pentru că s-a întâmplat ceva. Acum trebuie doar să ne relaxăm, să ne recuperăm și miercuri vom reveni", a mai spus Guardiola. 

  • În urma acestui rezultat, Manchester City ocupă poziția a treia a ierarhiei din Premier League (64 de puncte după 29 de meciuri), la 3 puncte în spatele liderului Liverpool (67 de puncte). 

Etichete: manchester city , pep guardiola , arsenal , mikel arteta , arsenal campioana , arsenal e optimist in legatura cu sansele la titlul de campioana , arteta crede in arsenal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ioan Ovidiu Sabău a rupt tăcerea, după ce Gigi Becali a anunțat că-l vrea pe Alex Chipciu la FCSB

Record pentru Dinamo! Câte bilete au vândut ”Câinii” pentru barajul cu Csikszereda

Live Video&Text FC Botoșani - CS Mioveni 0-0, ACUM, Digi Sport 1. Gol anulat pentru oaspeți în finalul primei reprize

Prima întrebare care l-a lăsat fără replică pe Guardiola în 17 ani de antrenorat

Citeşte şi

Scenariul sumbru lansat de Pep Guardiola înainte de ”finala” pentru titlu: ”Am o presimțire”

Pep Guardiola a numit echipa pentru care ar lăsa-o pe Manchester City: ”Este clubul meu”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”