Sir Alex Ferguson / Foto: Profimedia

Cele două transferuri pe care a vrut să le facă Alex Ferguson la Manchester United, înainte de a se retrage

articol scris de Digi Sport
24.12.2022, 15:29
  • Finala Champions League: Dortmund - Real Madrid, sâmbătă, 22:00, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

Sir Alex Ferguson (80 de ani) a renunțat la banca tehnică a celor de la Manchester United în 2013, după 27 de ani petrecuți pe Old Trafford.

Cele două transferuri pe care a vrut să le facă Alex Ferguson la Manchester United, înainte de a se retrage

Din momentul plecării antrenorului, Manchester United a înregistrat un regres și nu a mai reușit să obțină rezultatele așteptate. La mai bine de nouă ani de la decizia lui Alex Ferguson de a se retrage de pe banca "Diavolilor", Patrice Evra a dezvăluit că situația putea fi alta la acea vreme, dacă tehnicianul ar fi reușit să realizeze cele două transferuri dorite.

"Cu două săptămâni înainte de a se retrage, îmi amintesc că mi-a spus: 'Patrice, nu mă voi retrage niciodată. Voi fi aici pentru încă 10 ani'. Apoi, mi-a zis că "Sunt 99% sigur că îi voi avea pe Cristiano Ronaldo și Gareth Bale. Am nevoie de ei pentru a câștiga din nou Liga Campionilor'", a spus Evra, potrivit SportBible.

În anul 2013, Cristiano Ronaldo evolua pentru Real Madrid, club la care se transferase în 2009 chiar de la Manchester United. De cealaltă parte, Gareth Bale juca pentru Tottenham și traversa cea mai bună perioadă a carierei sale.

Wayne Ronney știe de ce n-au reușit antrenorii la Manchester United, după plecarea lui Sir Alex Ferguson

Din momentul plecării legendarului antrenor, Manchester United nu a mai reușit să obțină rezultatele dorite, iar Wayne Rooney știe ce le-a lipsit succesorilor lui Alex Ferguson pentru a aduce din nou performanța în tabăra "diavolilor-roșii".

Fostul atacant al lui United a punctat faptul că Ferguson era implicat în absolut tot ce ținea de organizarea clubului, începând de la prima echipă și până la juniori. Ronney este de părere că acest lucru a lipsit cu desăvârșire în ultimii ani, în special pe vremea lui Jose Mourinho.

"Mereu m-am gândit la Manchester United ca la un club special, un club foarte diferit față de toate celelalte. E nevoie de timp pentru a reveni acolo unde merită.

Sir Alex Ferguson a fost un adevărat conducător pentru United. A avut o relație excelentă cu jucătorii, cu oamenii din staff, cu oamenii de la academie, el conducea tot.

Când un astfel de om părăsește clubul, se produce o schimbare importantă. Pe Alex Ferguson este imposibil să-l înlocuiești, iar noi, jucătorii cu experiență, știam încă din acel moment că va urma o perioadă foarte dificilă pentru club.

Louis van Gaal și Jose Mourinho sunt antrenori foarte buni, dar nu cred că s-au implicat la academie. La Mourinho, cel puțin, a fost o diferență colosală între prima echipa și jucătorii din cadrul academiei, ceea ce nu se întâmpla niciodată în era Ferguson”, a spus Wayne Rooney, potrivit Football Daily.

Etichete: cristiano ronaldo , manchester united , sir alex ferguson , gareth bale , patrice evra


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
FOTO Descoperire înfiorătoare făcută într-o școală veche din Bistrița-Năsăud, în timpul renovării

Firma care lucrează la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, a descoperit, vineri, rămăşiţe umane în planşeul imobilului, despre care se crede că ar fi vechi de zeci de ani.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Lupta rușinii” a fost dusă la un nivel extrem, la București! Momente și imagini neverosimile, în Sala Polivalentă

Reacția lui David Popovici după ce a aflat că recordul mondial i-a fost doborât: ”Mâncam un burger când am aflat”

"Vi se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii?" Prima reacție, după scenele greu de privit de la București

Răzvan Lucescu, la negocieri! Clubul care vrea să-l ia de la PAOK și suma pentru care s-ar face mutarea

E ”de pe altă planetă”! Câștigă 12.000.000 $ în câteva ore și e una dintre cele mai bogate femei din lume

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Billel Omrani, OUT după doar 3 luni și 23 minute jucate

Dorit de trei echipe, Cristi Chivu a rupt tăcerea: ”Asta îmi doresc cel mai mult!”

Gata! Carlo Ancelotti a ales: ”El va titular în finala Champions League”

Fundaș central și atacant din Brazilia! FCSB, gata să transfere pe filiera sud-americană

Citeşte şi

Recordul lui Cristiano Ronaldo e istorie!

Manchester United a început ”curățenia de vară”! Care este jucătorul de care vor să se descotorosească

PEROZDylan, fiul lui Catherine Zeta-Jones, prima apriție cu iubita. Reacția celebrei lui mame atunci când a văzut ce a postat pe Instagram

FILM NOWDakota Johnson, surprinsă în timp ce își schimba hainele într-o mașină. Cum a reacționat Chris Evans

L-au ”curățat” pe marele Belodedici! Vestea ”de coșmar” primită după ce a fost prins băut la volan citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep va juca la turneul din România! A primit deja wild-cardul citeşte ştirea pe ziare.com

Trucuri pentru a-ți recupera banii pe recipientele de plastic: De ce sticlele goale returnabile sunt respinse de aparat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă folosești produse de înfrumusețare expirate. Lucrurile la care să fii atent, pe lângă termen

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”