Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani / Foto: Getty Images

Cum vrea proprietarul lui PSG să o cumpere pe Manchester United, deși n-are voie

articol scris de Digi Sport
12.02.2023, 10:11
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad al-Thani, vrea să dea o nouă lovitură de proporții. Șeicul, care este proprietar al lui PSG din 2011, intenționează să o cumpere și pe Manchester United.

Emirul Qatarului, Tamim bin Hamad al-Thani, vrea să o cumpere pe Manchester United

Potrivit publicației britanice The Guardian, Tamim bin Hamad al-Thani are o ambiție personală și e gata să facă această mutare pentru a avea o poziție de forță față de UEFA.

Astfel, conform RMC Sports, el vrea să demonstreze forului european că poate să facă așa ceva, indiferent de regulamente și legislație. El este convins că poate să garanteze că cele două echipe vor fi controlate de entități separate, pentru a putea participa în Champions League și juca una împotriva celeilalte.

Într-un fel, magnatul din Qatar ar dori să facă ceva asemănător cu cei de la Red Bull, care dețin mai multe echipe de fotbal, pe mai multe continente, precum și o puternică echipă de Formula 1 și controlează mai multe entități din diferite domenii sportive.

Artificiul prin care Manchester United și PSG ar urma să aibă același "patron"

În acest moment, PSG este controlată de Fondul de Investiții al statului Qatar (Qatar Sport Investment), însă Manchester United ar urma să fie deținută de Autoritatea de Investiții din Qatar (Qatar Investment Authority).

Numai că la conducerea Qatar Investment Authority se află chiar președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, chiar dacă aceasta este formată si din investitori privați.

Potrivit regulamentelor, UEFA nu permite ca două cluburi deținute de aceeași entitate să participe, de exemplu, în Champions League. Însă exact această teorie este contrazisă de exemplul anterior, cu Red Bull, care deține Leipzig și Salzburg, ambele echipe de Champions League.

Ideea inițială a șeicului a fost să facă același lucru cu clubul portughez Braga, dar el s-a lovit de o problemă. Tamim bin Hamad al-Thani a găsit cumva un artificiu ca să nu dețină acțiunile majoritare la echipa portugheză, numai că această "manevră" este și ea interzisă.

Operațiunea este însă una complexă în ceea ce privește intenția qatarezilor de a cumpăra Manchester United și rămâne de văzut dacă planurile vor putea fi duse la final.

Manchester United este deținută, din 2005, de familia Glazer, însă americanii au spus că sunt dispuși să cedeze echipa și cer 6.7 miliarde de euro. Interesant este că patronii lui PSG au făcut o ofertă de a prelua Manchester United și în 2011, anul în care au ales, în cele din urmă, PSG. La acea dată, suma oferită a fost de 1.2 miliarde de euro.

Până acum, principalul ofertant pentru Manchester United a fost gigantul petrolier Ineos.

Etichete: psg , manchester united , tamim bin hamad al-thani , vanzare manchester united


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense sunt în desfăşurare duminică seara în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”

Reacția presei din Grecia, după ce Răzvan Lucescu a câștigat titlul cu PAOK

”Vreau să joc!” Ce a spus Andrei Vlad despre viitorul său

Vlad Chiricheș a fost întrebat despre convocarea la EURO și nu s-a ferit să răspundă

Citeşte şi

Live Video&Score Metz - PSG 0-2, ACUM, pe DGS 2. Lee a majorat scorul. Toate rezultatele ultimei etape

Video Man. City - West Ham 3-1 / Arsenal - Everton 2-1. ”Cetățenii” au câștigat Premier League! City, campioană a 4-a oară la rând

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian