Grobbelaar a povestit cum a fost forțat să ucidă un om

Dezvăluiri de groază. Fost jucător legendar al lui Liverpool, cu 13 trofee, forțat să ucidă un om: "Aveam fiori reci"

21.09.2018, 18:36
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Bruce Grobbelaar este unul dintre cei mai mari portari de legendă din istoria lui Liverpool, însă are o poveste de viață demnă de filme. Grobbelaar a crescut în cartierele rău famate din Rhodesia (astăzi Zimbabwe) și a fost înrolat în armata rhodesiană în anii 70, acolo unde a luptat în războiul civil ("Bush War").

Ajuns la 60 de ani, fostul campion european a rememorat coșmarul prin care a trecut atunci când a fost forțat să ucidă un om. Acel moment, când i s-a ordonat să omoare un luptător de gherilă, i-a marcat profund restul vieții.

"Nu mai ești același om odată ce ai făcut-o. Trebuie să trăiești cu consecințele tot restul vieții. (...) După acel moment, timp de două-trei săptămâni, chiar am avut fiori reci și mă trezesc cu acele sentimente din nou. (...) Amintirile s-au diminuat, într-o oarecare măsură, dar sunt momente când sunt cu prietenii mei, în Africa, iar ei vor să vorbească despre asta. Eu nu vreau", a spus Grobbelaar pentru BBC.

Fotbalul l-a salvat însă pe Grobbelaar după acel moment și a admis că l-a scos din depresie, după cum a povestit chiar el în mărturisirea făcută pentru BBC.

"După ani și ani, sunt foarte norocos că nu m-am scufundat într-o formă de depresie, pentru că fotbalul mi-a salvat viața, cu adevărat. Odată ce m-am întors din armată, m-am concentrat pe fotbalul care mi-a luat mintea de la acele incidente", a spus Grobbelaar.

Bruce Grobbelaar a ajuns la Liverpool în 1981, după ce l-a impresionat pe antrenorul de la acea vreme, Tom Saunders, care a pus ochii pe el în perioada în care a fost împrumutat de Vancouver Whitecaps la Crewe.

Au urmat 13 ani petrecuți în tricoul "cormoranilor", timp în care a câștigat 13 trofee în cele 628 de apariții: 6 titluri în prima ligă engleză, trei Cupe ale Angliei și trei Cupe ale Ligii Angliei, precum și Cupa Campionilor Europeni din 1984, când a fost eroul englezilor în finala cu AS Roma, câștigată de Liverpool la penalty-uri.

Grobbelaar are 32 de selecții pentru naționala statului Zimbabwe (1980 - 1998) și s-a retras din activitate în 2007.

Etichete: liverpool , bruce grobbelaar , grobbelaar fortat să ucidă


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

”Singurul motiv”. De la ce ar fi plecat scandalul dintre Jurgen Klopp și Mohamed Salah + Au apărut imagini dintr-un alt unghi

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 2-1, ACUM, Digi Sport 1. Baeten a reușit ”dubla” și îi duce pe olteni în avantaj

Citeşte şi

Video Man. United - Burnley 1-1 / West Ham - Liverpool 2-2 / Aston Villa - Chelsea, 22:00, LIVE VIDEO, DGS 2

Reacția surprinzătoare a lui Mohamed Salah, după gestul făcut la adresa lui Jurgen Klopp

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”