Thierry Henry / Foto: Getty Images

Foto Golgheterul all-time al lui Arsenal, Thierry Henry, "dă de pământ" cu patronii clubului. "Titi" se alătură revoluției fanilor

articol scris de Digi Sport
25.04.2021, 14:13
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Revoluția fanilor lui Arsenal nu l-a lăsat indiferent pe Thierry Henry. Cel mai bun marcator din istoria "tunarilor" îl pune la zid pe patronul clubului.

Fostul mare atacant, ajuns la 43 de ani. nu poate să treacă cu vederea faptul că patronul american Stan Kroenke s-a alăturat proiectului Super Liga.

Thierry Henry: "Eu nu îmi mai recunosc clubul, Arsenal"

"Eu nu îmi mai recunosc clubul, Arsenal, iar ceea ce se întâmplă în aceste momente, ei încercând să intre într-o ligă care a fost ulterior închisă, mi se pare fără sens. Au condus acest club ca pe o companie, nu ca pe un club de fotbal și și-au dat arama pe față", a scris Thierry Henry pe rețelele de socializare.

Considerat unul dintre cei mai mari atacanți din toate timpurile, "Titi" a jucat la Arsenal din 1999 până în 2007 și este cel mai bun marcator din istoria "tunarilor", cu 228 de goluri în toate competițiile.

Pe vremea când a îmbrăcat tricoul lui Arsenal, Henry a fost golgheterul Premier League de 4 ori, un record încă neegalat.

Cu Arsenal, francezul a câștigat două Cupe ale Angliei și două titluri în Premier League, dintre care în unul dintre sezoane "tunarii" au terminat neînvinși. În plus, el a jucat și o finală Champions League în 2006.

Fanii lui Arsenal îi cer să plece patronului Stan Kroenke

Suporterii lui Arsenal n-au trecut ușor cu vedere proiectul Super Ligii, în care a fost implicat și patronul clubului, Stan Kroenke.

După ce au emis un comunicat în care i-au transmis patronului american că nu vor uita acest episod, fanii lui Arsenal s-au adunat în fața stadionului Emirates pentru a protesta. Circa 1000 de suporteri au mărșăluit spre stadion, după care au agățat numeroase bannere în jurul arenei. Mesajul principal a fost: "Kroenke Out".

  • Între timp, proiectul Super Ligii a fost suspendat, din cauza protestelor în toată lumea.

Cine este patronul lui Arsenal, Stan Kroenke

Americanul de 73 de ani este acţionar la mai multe cluburi sportive, pe lângă Arsenal: Los Angeles Rams (NFL), Denver Nuggets (NBA), Colorado Avalanche (NHL), Colorado Rapids (MLS), Colorado Mammoth (National Lacrosse League), Los Angeles Gladiators (Overwatch League) şi Los Angeles Guerrillas (Call of Duty League).

Afacerile lui Kroenke se bazează pe construcţii imobiliare, dar mai ales malluri. Americanul a început să investească la Arsenal în aprilie 2007, iar în septembrie 2008 a pătruns în comitetul director, iar în august 2018 a preluat controlul total al clubului.

Miliardarul american Stan Kroenke a preluat Arsenal în 2018, iar de atunci a câștigat o Cupă a Angliei și o Cupă a Ligii Angliei. Arsenal n-a mai câștigat titlul din 2004.

  • Patronul lui  Arsenal, Stan Kroenke, și-a mărit averea în timpul pandemiei. Potrivit Potrivit "Billionaire Bonanza 2020", un studiu făcut de americani, averea sa a crescut cu 323.3 millioane de lire sterline, adică aproximativ 370.4 milioane de euro între 1 ianuarie 2020 şi 1 aprilie 2020. Astfel, celebra publicaţie Forbes, citată de "Football.London" susţine că miliardarul are o avere de 10 miliarde de dolari în acest moment.

Chiar dacă i se cere imperativ să plece, Stan Kroenke a anunțat că nu are nicio intenție să o facă.

Etichete: arsenal , thierry henry , stan kroenke , patron arsenal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Rangers i-a decis soarta lui Ianis Hagi! Informația venită din Scoția: ”Legăturile sunt arse”

Foto Afacerea de 10 milioane de euro de la Arena Națională de care s-a ales praful

Nu a mai jucat de nouă luni, iar Carlo Ancelotti l-a anunțat titular: ”Suntem cu toții încântați”

Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024

Citeşte şi

Video Nottingham Forest - Man. City 0-2 / Tottenham - Arsenal 2-3. Rezultatele zilei în Premier League

Chelsea e gata să se despartă de Mudryk! Ce echipe ”stau la pândă”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vine pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”