Joe Cole, în tricoul lui Chelsea / Foto: Getty Images

Video Exclusiv Joe Cole, analiză sinceră a fotbaliștilor români trecuți pe la Londra: "Italia era un loc mai potrivit pentru Mutu"

articol scris de Digi Sport
18.08.2020, 09:33
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

O figură aparte în fotbalul englez, Joe Cole a vorbit în cadrul emisiunii Euro Fotbal, în direct la Digi Sport, despre Florin Răducioiu și Adrian Mutu, doi români pe care i-a urmărit îndeaproape la vremea lor.

Joe Cole, fanul lui Răducioiu: "Era foarte tehnic"

Joe Cole era în Academia lui West Ham atunci când Florin Răducioiu juca la Londra: "Când Răducioiu era la West Ham, eu era în Academie și îl urmăream. Eram foarte entuziasmat să văd cum un jucător de calibrul lui Răducioiu ajunge la West Ham. Îmi amintesc că era un jucător foarte tehnic, cu foarte multă calitate, iar asta m-a atras pe mine, fiind tânăr la momentul respectiv. Erau vremuri interesante, pentru că vedeam mulți străini venind în Anglia.

E păcat că Răducioiu nu a stat mai mult la West Ham. Dacă s-ar fi acomodat, ar fi marcat mult mai multe goluri și ar fi avut succes", a spus Joe Cole, în cadrul emisiunii Euro Fotbal.

  • Florin Răducioiu a evoluat pentru West Ham în perioada 1996-1997 și a marcat două goluri în 11 apariții oficiale pentru "Ciocănari".

Joe Cole, sincer în privința lui Adrian Mutu: "Italia era un loc mai potrivit pentru el"

Fost coleg cu Adrian Mutu la Chelsea, Joe Cole a explicat de ce românul nu a rămas pentru mai mult timp în Regat: "Când am ajuns la Chelsea, Adrian Mutu era marele transfer al momentului, vedeta care marcase foarte multe goluri în Serie A. Eu eram un jucător tânăr. Transferul lui a fost foarte scump. Era un jucător extraordinar, cu o tehnică incredibilă. Cred că cel mai greu lucru pentru Adrian a fost faptul că cerințele erau mereu foarte mari la Chelsea.

În Premier League nu trebuie doar să marchezi, trebuie să fii foarte competitiv la toate capitolele. A avut câteva dificultăți în acest sens, cred că Italia era cel mai potrivit loc pentru el, deoarece fotbalul e un pic mai lent acolo. În Premier League sunt cerințe foarte mari din punct de vedere fizic pe tot parcursul unui meci. Adrian a fost un jucător foarte, foarte bun, dar nu s-a adaptat la Chelsea", a spus Joe Cole, la Euro Fotbal.

Joe Cole a început fotbalul la West Ham, unde a evoluat în primă fază din 1998 până în 2003. Din 2003 până în 2010 a îmbrăcat tricoul lui Chelsea, după care a făcut pasul spre Liverpool. În 2013 a semnat din nou cu West Ham, de unde a plecat în 2014, pentru a evolua la Aston Villa. În sezonul 2011/2012, Liverpool l-a împrumutat pe Joe Cole la Lille.

Adrian Mutu a fost un jucător uriaș pentru fotbalul românesc

Mutu a fost transferat de Inter în 1999, de la Dinamo, iar la scurt timp a devenit celebru în Italia: "Uriaș ca fotbalist. La 19 ani s-a bătut cu Maldini. Tu îți dai seama? A dat gol cu Milan, în Cupă, și s-a luat la bătaie cu Maldini", a spus Giovanni Becali, la Digi Sport Matinal.

Desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist al României, Adrian Mutu a fost campion în Liga 1 cu Dinamo, în sezonul 1999/2000, şi a cucerit de două ori titlul în Serie A, alături de Juventus, însă acestea au fost revocate, în urma scandalului Calciopoli.

Adrian Mutu a evoluat pentru Fiorentina în perioada 2006-2011

Cu echipa naţională, la care a evoluat de 77 de ori, a participat la două ediţii ale Campionatului European, în 2000 şi 2008. Adi Mutu este golgheterul all-time al echipei naţionale, cu 35 de reuşite, fiind la egalitate cu Gheorghe Hagi. Mutu este singurul fotbalist român care a depăşit cota 100 de goluri marcate în Serie A TIM - 103.

  • Mutu a evoluat în 143 de meciuri pentru Fiorentina și a marcat 69 de goluri.

De-a lungul carierei, Mutu a evoluat pentru FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Tg. Mureș.

VIDEO Giovanni Becali, despre aventura lui Mutu la Londra

Etichete: chelsea , adrian mutu , west ham , florin raducioiu , joe cole , euro fotbal


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Scene reprobabile în Giulești! Paul Iacob a sărit la bătaie cu un suporter

Ce concluzii au tras Andrei Ivan și Nicușor Bancu, după victoria cu Rapid din Giulești

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 7-a: FCSB, campioană! Universitatea Craiova și CFR Cluj, pe podium

Video Rapid - Universitatea Craiova 1-2. Oltenii au dat lovitura în prelungiri! Giuleștenii, fără victorie în play-off

Citeşte şi

Video Thiago Silva și-a anunțat decizia și a izbucnit în lacrimi: ”Înseamnă mult pentru mine”

Adrian Mutu, fără milă după ce a fost făcut ”praf” de fostul lui jucător: ”Mi-ar fi rușine! Are probleme, divorțează”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”