Pep Guardiola, în timpul meciului Manchester City - Newcastle 5-0 / Foto: Profimedia

Jucătorul care i-a închis ușa în nas lui Guardiola. Dorit la Manchester City, a ales-o pe Manchester United

articol scris de Digi Sport
12.05.2022, 08:11
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Erling Haaland (21 de ani) la Manchester City este primul mare transfer al verii, iar perioada de MERCATO se anunță a fi extrem de interesantă.

Dorit la Manchester City, Frenkie de Jong va merge la Manchster United

Pep Guardiola a vrut să dea și o a doua lovitură, după ce l-a adus pe golgheterul Borussiei Dortmund, însă s-a lovit de un refuz.

Frenkie de Jong (25 de ani), de la Barcelona, era următoarea țintă a managerului catalan, însă mijlocașul a refuzat să meargă pe Etihad.

Mai mult de atât, conform reputatului jurnalist Gerard Romero, Frenkie de Jong va ajunge, în proporție de 95%, la rivala Manchester United.

Barcelona va primi aproximativ 80 de milioane de euro în schimbul acestei mutări, iar catalanii renunță la mijlocașul olandez din rațiuni de fair-play financiar.

Astfel, Frenkie de Jong va evolua din nou sub comanda lui Erik ten Hag, după perioada Ajax. Antrenorul o va prelua în vară pe Manchester United și îl va avea din nou ca elev pe internaționalul olandez, care în sezonul 2018/2019 a câștigat titlul de jucătorul sezonului în Olanda. Tot atunci, Ajax a cucerit titlul și a ajuns în semifinalele UEFA Champions Legue.

"Diavolii" se vor despărți de Paul Pogba în această vară, iar Frenkie de Jong este văzut de Erik ten Hag drept înlocuitorul perfect.

Barcelona i-a stabilit prețul lui Frenkie de Jong

Catalanii iau în considerare să îl cedeze în perioada de transferuri din vară pe Frenkie de Jong, pentru ca Xavi (42 de ani) să aibă un buget mai mare pentru reconstrucția pe care o pregătește. 

Conform Daily Mail, Barcelona i-a fixat și un preț mijlocașului, între 70 și 80 de milioane de euro. O sumă surprinzătoare, având în vedere că a fost cumpărat de la Ajax în schimbul a 86 de milioane de euro, în 2019.

  • 4 goluri și 5 assist-uri are Frenkie de Jong în acest sezon pentru Barcelona, în cele 44 de meciuri jucate. 
Frenkie de Jong / Foto Profimedia

Reconstrucție totală la Barcelona. Cine sunt fotbaliștii la care renunță Xavi

Pentru a putea aduce sub comanda sa pe cine dorește, Xavi va trebui să renunțe la mai mulți jucători, iar Marca a aflat despre cine este vorba. Concret, nume precum Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Frenkie de Jong, Riqui Puig, Memphis Depay și Martin Braithwaite vor fi scoși la vânzare la finalul acestui sezon.

Totodată, Barcelona se va despărți și de Adama Traore și Luuk de Jong, fotbaliști cărora le expiră împrumutul și pe care Xavi nu vrea să îi păstreze. Tot la capitolul plecări poate fi inclus și Antoine Griezmann, care evoluează sub formă de împrumut în acest moment pentru Altetico Madrid, dar care poate rămâne sub comanda lui Diego Simeone și din sezonul viitor, după un transfer definitiv.

Etichete: manchester city , barcelona , manchester united , pep guardiola , frenkie de jong , erik ten hag


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Sepsi 1-1, ACUM, pe Digi Sport 1. Ardelenii au lovit bara

Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!

Paris Saint-Germain a câștigat Ligue 1! Ultimul titlu pentru Kylian Mbappe în Franța

Denis Alibec, drum liber către FCSB: a marcat, dar echipa sa a terminat ultima în Qatar și a retrogradat

Citeşte şi

Pep Guardiola, ”în al 9-lea cer” după victoria cu Nottingham Forest: ”Este o victorie mare”

Xavi, exasperat de jurnaliștii spanioli la conferință

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”