Arsene Wenger a fost antrenorul lui Arsenal timp de 22 de ani / Foto: Getty Images

Legendarul Arsene Wenger, înapoi la Arsenal? Chiar antrenorul Mikel Arteta a confirmat discuțiile

articol scris de Digi Sport
25.11.2021, 17:42
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Arsenal ar putea da o mare lovitură. Legendarul Arsene Wenger este dorit înapoi la echipă. O spune chiar actualul antrenor, Mikel Arteta, care a discutat personal cu el pentru prima dată de la plecarea din 2019.

Mikel Arteta: "Ne aflăm în discuții cu Wenger"

"Păi, ne aflăm în discuții. L-am văzut și am discutat cu el când am mers să vedem filmul 'Arsene Wenger: Invincibilul'. A fost incredibil de plăcut să vorbesc cu el și sperăm să-l readucem aproape de noi.

Cred că s-a simțit bine atunci când a văzut atmosfera pe care a creat-o în jurul lui în timp ce se afla în acest loc, datorită respectului, admirației și iubirii pe care toți cei din club i-o poartă pentru ceea ce a făcut și pentru ceea ce reprezintă, ca om, pentru acest club", a spus Arteta.

Întrebat în ce calitate ar putea reveni Wenger la Arsenal, Arteta a replicat: "Nu pot să vă spun deocamdată. Dar ceea ce pot să vă spun este că mi-aș dori ca el să fie mult mai aproape, personal, de mine, pentru că eu consider că ar fi de un real ajutor, ar ajuta mult clubul. Asta necesită timp și cred că el trebuie să dicteze lucrurile. Ceea ce pot să vă spun, în ceea ce mă privește, și cred că în numele tuturor, este că noi am fi încântați să îl avem mult mai aproape".

Arsene Wenger, 22 de ani pe banca lui Arsenal

Francezul de 72 de ani ar putea reveni pe Highbury, însă nu neapărat ca antrenor. La un moment dat, conducerea se gândea ca Wenger să fie un fel de ambasador. Însă el ar putea ocupa totuși o funcție care să aibă legătură cu stafful tehnic.

"Tunarii" nu și-au ascuns niciodată dorința de a-l readuce pe Wenger, însă acum sunt mai aproape ca oricând. Recent, cei de la Arsenal au instalat o imagine uriașă cu Wenger pe peretele de la intrarea în baza de pregătire.

Arsenal n-a mai câștigat titlul de pe vremea lui Wenger. Ultimul a fost în sezonul 2003-2004, când "tunarii" aveau jucători precum Thierry Henry, Robert Pires, Patrick Vieira, Cesc Fabregas, sau Freddie Ljungberg.

  • Wenger a stat pe banca lui Arsenal timp de 22 de ani, între 1996 şi 2018, şi i-a părăsit pe "tunari" la finalul sezonului 2018-2019.
  • Cu Arsenal, Wenger a obținut 3 titluri în Premier League şi 7 trofee în Cupa Angliei.

Etichete: arsenal , arsene wenger , mikel arteta


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul

Ash Putnam a povestit într-un clip postat pe TikTok că a fost supărată și frustrată după ce un lanț de magazine de îmbrăcăminte nu a angajat-o, presupunând că din cauza tatuajelor pe care le are.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fanii lui Tottenham au răbufnit după eșecul cu Arsenal! Îl cer pe Drăgușin în primul 11: ”E cel mai bun”

S-a autopropus la Barcelona și i-a anunțat pe catalani cât trebuie să plătească pentru transferul său: ”De atât e nevoie”

Dan Petrescu vine, jucătorii pleacă! E OUT fotbalistul care nu a mai evoluat de 17 luni pentru CFR

Alertă cu Luca Mihai, jucătorul băgat în spital de Homawoo. ”Este foarte, foarte grav, traversează niște momente...”

Citeşte şi

Video Nottingham Forest - Man. City 0-2 / Tottenham - Arsenal 2-3. Rezultatele zilei în Premier League

A luat lecții de la ”maestru”. Mikel Arteta s-a sfătuit cu Arsene Wenger cum să câștige titlul cu Arsenal

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”