Cristiano Ronaldo a revenit la Manchester United la 36 de ani / Sursa foto: Getty Images

Marea problemă a lui Cristiano Ronaldo la Manchester United, lămurită de un fost coleg: "Pentru mine, e ridicol!"

articol scris de Digi Sport
26.11.2021, 15:22
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Cristiano Ronaldo (36 de ani) a marcat deja primele sale 10 goluri de la revenirea la Manchester United, însă a fost criticat în mai multe rânduri pentru un aspect legat de jocul său.

Mai mulți oameni de fotbal l-au criticat pe căpitanul Portugaliei pentru faptul că nu contribuie suficient de mult la faza defensivă, în sensul în care nu face suficient de mult pressing. Unii chiar au spus că transferul său a fost o greșeală sau că este dăunător jocului lui Manchester United.

Marea problemă a lui Cristiano Ronaldo la Manchester United, lămurită de un fost coleg: "Pentru mine, e ridicol!"

Șeptarul de pe Old Trafford a vorbit deschis despre acest subiect și a spus că rolul său principal este acela de a marca, iar criticii săi nu-l îngrijorează deloc. Recent, Louis Saha, fostul atacant al lui Manchester United, a ținut să își exprime și el părerea legată de contribuția lui CR7 în defensivă.

În opinia francezului, coechipierii lui Ronaldo ar trebui să muncească mai mult în apărare, atât timp cât știu că se pot baza pe lusitan pentru marcarea golurilor. 

"Pentru mine, e ridicol. E o declarație ridicolă. Acești jucători sunt profesioniști, unii dintre ei sunt de clasă mondială și sunt aici pentru a deveni și mai buni, dar trebuie să se adapteze. Nu văd cum un fotbalist de clasă mondială pe teren este un fapt negativ.

E imposibil să spui că Ronaldo e de vină. Poate ai putea să te legi de faptul că mai trebuie îmbunătățite unele detalii tactice și că trebuie găsit un mod prin care jucătorii să muncească mai mult, dar asta face parte din rolul tău de fotbalist sau antrenor.

Pur și simplu nu pot înțelege. Trebuie să existe o anumită lipsă de modestie printre acești jucători dacă nu sunt pregătiți să muncească pentru echipă atunci când știu că au alături de ei un marcator garantat, care va continua să înscrie goluri.

E frustrant să vezi că unele critici venite din exterior îi folosesc numele lui Ronaldo împotriva proprii sale echipe. Nu el este problema, credeți-mă", a explicat fostul internațional francez, potrivit tribalfootball

Cristiano Ronaldo, mesaj clar pentru critici: "Tot o să închid guri!"

Acum aproximativ o lună, Ronaldo a fost acuzat, după mai multe meciuri, că nu își ajută echipa și din punct de vedere defensiv. La scurt timp, lusitanul le-a oferit un răspuns clar criticilor, garantându-le că, în final, tot el va avea dreptate.

"Știu că echipa are nevoie de ajutorul meu și în apărare. Dar rolul meu la club este de a câștiga, de a ajuta echipa să învingă și să marchez goluri. Aspectul defensiv e doar o parte din rolul meu. Oamenii nu vor să vadă asta pentru că nu mă plac, dar, sincer, am 36 de ani.

Am câștigat totul, așa că aș putea eu să fiu îngrijorat de oamenii care spun lucruri negative despre mine? Dorm bine noaptea. Când mă pun în pat am conștiința împăcată. Continuați cu lucrurile acestea, pentru că tot eu o să închid guri și o să câștig lucruri.

Criticile au reprezentat mereu o parte a acestui fenomen. Nu mă îngrijorează deloc. Și sincer, le văd ca pe un lucru bun. Dacă îmi duc grija sau vorbesc despre mine, înseamnă că îmi știu potențialul și valoarea mea în fotbal. Așa că e bine. Vă dau un exemplu: dacă ești la școală și ești cel mai bun elev, cel mai slab va spune că nu te place", a explicat Ronaldo, potrivit Sky Sports.

Etichete: cristiano ronaldo , manchester united , louis saha


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv A auzit cine e principala țintă a CFR-ului în mercato și a reacționat: ”Nu cred așa ceva! Nu e o glumă?”

Foto Daniel Niculae, replică ironică pentru Dan Șucu! ”Ruptură” evidentă la Rapid

Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Citeşte şi

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”