Fanii lui Newcastle United. Foto: Twitter Newcastle United.

OFICIAL. Începe noua eră de la Newcastle United. A fost numit antrenorul principal

articol scris de Digi Sport
08.11.2021, 17:23
  • Fotbal: Cehia - Macedonia de Nord, luni, 19:00, DGS 1

  • Fotbal: Olanda - Islanda, luni, 21:45, DGS 1

Newcastle United, cel mai bogat club de fotbal din lume, l-a numit în funcția de antrenor principal pe Eddie Howe (43 de ani), care era liber de contract din vara anului 2020, după despărțirea de Bournemouth.

Eddie Howe: "Este o mare onoare"

Eddie Howe a semnat un contract valabil până în vara anului 2024.

Newcastle era fără antrenor după demiterea lui Steve Bruce. Echipa e fără victorie în acest sezon de Premier League și ocupă penultimul loc în clasament, cu doar 5 puncte în 11 meciuri.

Eddie Howe va debuta la Newcastle pe 20 noiembrie, în meciul de pe teren propriu cu Brentford, în etapa a 12-a din Premier League.

"Este o mare onoare să antrenez un club de statura și cu istoria lui Newcastle United. Este o zi de mândrie pentru mine și pentru familia mea. Este o oportunitate minunată, dar în același timp este și mult de muncă. Abia aștept să ajung pe terenul de antrenament și să lucrez cu jucătorii. Vreau să le mulțumesc patronilor clubului pentru această oportunitate, dar și suporterilor, pentru primirea incredibilă de care am avut parte. Sunt foarte încântat să începem această călătorie împreună", a spus Eddie Howe, pentru site-ul oficial al clubului Newcastle.

Cine este Eddie Howe

Eddie Howe și-a încheiat cariera de fotbalist în 2007, la Bournemouth. Și-a început cariera de antrenor la aceeași echipă, în decembrie 2008, unde a stat până în ianuarie 2011.

Ulterior, Howe a ajuns la Burnley, echipă pe care a antrenat-o până în octombrie 2012, când a revenit la Bournemouth. A stat aproape opt ani la această echipă, până în august 2020.

Eddie Howe a antrenat-o pe Bournemouth în toate cele patru eșaloane ale fotbalului englez, inclusiv cinci ani în Premier League, între 2015 și 2020.

Sistemul de joc preferat de către Eddie Howe este 4-4-2. În perioada de la Bournemouth, a impresionat prin jocul ofensiv și compact al echipei.

Eddie Howe a colaborat la Bournemouth cu trei jucători care fac parte acum din lotul echipei Newcastle: Callum Wilson, Ryan Fraser și Matt Ritchie.

Cariera lui Eddie Howe la Bournemouth a impresionat conducerea de la Newcastle, care a explicat motivele acestei alegeri.

“A avut realizări evidente la Bournemouth, un impact transformațional. Este un antrenor dinamic, care pune pasiune și are idei clare pentru a progresa alături de echipă și de club. Se potrivește perfect pentru ceea ce încercăm să construim aici. Suntem încântați să-l primim aici, alături de echipa lui, și abia așteptăm să lucrăm împreună pentru îndeplinirea obiectivelor comune”, a spus Amanda Staveley, director executiv al clubului, pentru site-ul oficial.

Etichete: newcastle , premier league , antrenor , eddie howe


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
HARTĂ Avertizări meteo. Cod portocaliu de furtuni în jumătate din țară, cod portocaliu de caniculă în sud

Meteorologii au emis noi alerte de caniculă și furtuni. În nordul țării vor fi ploi cu tunete și fulgere, în timp ce în sud va fi vreme caniculară.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

I-au spus ADIO lui Florinel Coman: 11.000.000 € + bonusuri! ”Jucătorul e așteptat să facă vizita medicală”

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Activitate în SuperLigă! Mutările efecutate de Rapid, CFR și UTA

Îl recunoști? A fost 10 ani sub contract cu FCSB. ”Gigi Becali mi-a dat 50.000 de dolari. Eram șmecher”

Încă o lovitură: Real Madrid a bătut palma cu al 7-lea cel mai valoros fotbalist al lumii!

Belgianul însurat cu o româncă s-a accidentat cu mai puțin de o săptămână înainte de EURO

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Neil Lennon, ofertă oficială pentru Ianis Hagi. „Vino la Rapid, eşti bine-venit!”

Pe cine au votat românii pentru EURO 2024. Cine e favoritul și cine a primit doar 183 de opțiuni

Zverev a spus lucrurilor pe nume, după eroarea care putea schimba soarta finalei de la Roland Garros

Rapid, surpriză majoră în lotul pentru cantonament! Cei 33 de jucători sub comanda lui Neil Lennon

Citeşte şi

Liverpool l-a pus pe lista de transferuri, iar Barcelona a intrat pe fir. Prețul: 75.000.000€

Oficial A semnat cu Manchester City până în 2026: ”Ne bucurăm”

PEROZCum l-ar fi testat Letizia pe regele Felipe înainte de a începe aventura cu fostul cumnat:„A fost o strategie!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

CFR Cluj dă lovitura pentru titlu! Nelu Varga i-l aduce lui Dan Petrescu pe fotbalistul cu 4 titluri de campion în CV citeşte ştirea pe Prosport.ro

Formula 1: calificări incredibile la Montreal. O singură dată s-a mai întâmplat așa ceva, pe vremea lui Schumacher și Villeneuve citeşte ştirea pe ziare.com

Ea este Miss Alabama 2024. Ce reacție a avut când a fost criticată că nu duce un stil de viață sănătos citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Cum arată, de fapt, interiorul marsupiului unui cangur. Imaginile au devenit virale în mediul online