De Zerbi si Guardiola / Foto: Profimedia

Roberto De Zerbi, fostul jucător de la CFR, lăudat la scenă deschisă de Pep Guardiola

articol scris de Digi Sport
15.03.2023, 13:16
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Roberto De Zerbi (43 de ani) este unul dintre cei mai promițători tineri antrenori ai momentului, iar tehnicianul celor de la Brighton se află în atenția mai multor cluburi importante din Italia.

Ce a remarcat Guardiola la De Zerbi

Considerat unul dintre cei mai buni antrenori din ultimul deceniu, Pep Guardiola s-a declarat fanul lui Roberto De Zerbi și i-a lăudat filozofia de joc a fostului fotbalist de la CFR Cluj.

  • Roberto De Zerbi a evoluat pentru CFR în perioada 2010 - 2012, timp în care a strâns 30 de meciuri și a marcat 5 goluri

În prezent, tehnicianul italian o antrenează pe Brighton, ocupanta locului 7 din Premier League, iar stilul lui De Zerbi este unul pe placul lui Pep Guardiola, care a vorbit în termeni laudativi despre omologul său din campionatul Angliei.

"Avem un antrenor italian în Premier League, De Zerbi. El schimbă multe lucruri în fotbalul englez. Produce un fotbal minunat. Oamenii au spus: nu poți juca mingea din apărare în Anglia, iar el face asta incredibil de bine", a spus Guardiola, potrivit Sky Sports.

Retras din activitate în vara anului 2013, De Zerbi și-a început cariera de antrenor în același an la formația Darfo Boario, din Italia. Ulterior, fostul mijlocaș a ajuns pe banca celor de la Foggia, Palermo, Benevento, Sassuolo, Șahtior Donețk, iar acum o pregătește pe Brighton.

Pep Guardiola l-a lăudat pe Roberto de Zerbi și după meciul direct

La finalul lunii octombrie a anului trecut, Manchester City o învingea pe Brighton, scor 3-1. După meci, Pep Guardiola a ținut să-și felicite elevii pentru evoluție, dar și pe Roberto De Zerbi, antrenorul lui Brighton, pentru modul în care și-a așezat echipa în teren.

Astăzi, meciul a fost unul dintre cele mai dure cu care ne puteam confrunta. Ei au propus un tip de joc cu care nu suntem obișnuiți sau cu care sunt obișnuite puține echipe.

Nu avem jucători liberi, doar Ederson, pentru că ei joacă om la om, așa că trebuia să jucăm mai multe mingi directe. Tipul de joc cu care nu suntem obișnuiți, dar în general, atât de mulțumiți de puncte pentru că a fost un joc complicat.

Complimente absolut jucătorilor mei pentru că știu cât de greu a fost. Am spus ieri și alaltăieri, și la pauză cât de greu poate fi. Dar până la urmă, am făcut-o. Brighton a fost întotdeauna agresivă cu Graham Potter. Din punct de vedere defensiv, lucrurile sunt similare. Brighton a avut o mulțime de lucruri, în ultimii ani cu Graham Potter, cheia a fost întotdeauna minge lungă.

Roberto nu o face. Pentru că mijlocașii sunt atât de apropiați, sunt alergători buni și dau pasa în plus în ultima treime. Sunt un mare fan, îmi place felul în care joacă (n.r. Roberto De Zerbi). Pentru felul în care joacă mingea. El este cel mai mare exemplu de a face asta.

S-a confruntat cu un program cu adevărat greu pe Anfield, Tottenham, împotriva noastră, împotriva Nottingham-ului au jucat pentru a câștiga. E o chestiune de timp. Sunt destul de convins că felul în care joacă în fiecare meci, când toată lumea va juca împotriva lor va fi ca astăzi”, spunea Pep Guardiola, potrivit Manchester Evening News.

Etichete: premier league , pep guardiola , roberto de zerbi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv A auzit cine e principala țintă a CFR-ului în mercato și a reacționat: ”Nu cred așa ceva! Nu e o glumă?”

Exclusiv Cine e omul care pune antrenorii la Universitatea Cluj?

Foto Daniel Niculae, replică ironică pentru Dan Șucu! ”Ruptură” evidentă la Rapid

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

Citeşte şi

Jurgen Klopp a lămurit totul, după cearta cu Mohamed Salah

Jucătorul l-a convins! Guardiola l-a monitorizat în Dortmund - PSG 1-0 și acum vrea să îl aducă la Manchester City

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”