Tudor Băluţă a semnat cu Brighton din ianuarie. Sursa foto: brightonandhovealbion.com

Veste grea pentru Tudor Băluţă: șansele de a juca la Brighton, compromise! Transferul anunțat de englezi

12.08.2019, 14:48
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Veste proastă pentru Tudor Băluţă, primită în ultima zi de transferuri din Premier League. Clubul său, Brighton, l-a transferat pe Aaron Mooy, astfel că românul are şanse mici să mai evolueze pentru "pescăruşi" în noua stagiune.

Adus în această vară de la Viitorul, internaţionalul care a impresionat la Euro U21 avea o misiune dificilă de a se impune în faţa unor jucători ca Stephens şi Propper.

Acum, obiectivul său a fost compromis aproape total, după ce joi Brighton a obţinut împrumutul lui Aaron Mooy, fost jucător la City.

Adus de la formaţia de pe Etihad pentru 8 milioane de lire, în 2017, australianul a devenit liderul lui Huddersfield, purtând în scurt timp banderola de căpitan.

Retrogradat cu Huddersfield în Championship, mijlocaş central şi-a dorit să plece în Premier League. A fost convins să semneze prelungirea cu trupa din liga a doua engleză pentru încă trei ani, oficialii promiţându-i că îl vor împrumuta. Pe fir a intrat Brighton, care a reuşit să îşi asigure serviciile sale pentru stagiunea viitoare.

"Mooy voia să joace neapărat în Premier League, iar clubul nostru l-a înţeles şi i-a oferit această şansă, prin împrumutul la Brigton", notează Huddersfield.

Englezii credeau în şansele lui Băluţă

Plecarea lui Chris Hughton, manager care l-a vrut pe Băluţă făcea incert viitorul fostului jucător de la Viitorul. Totuşi, presa din Regat a vorbit despre o schimbare totală de strategie la nivelul promovării tinerilor, lucru care va fi extrem de benefic pentru internaţionalul U21.

"Brighton se va baza în noul sezon pe mult mai mulţi jucători tineri, acesta fiind unul dintre motivele alegerii lui Graham Potter pentru banca tehnică a "pescăruşilor". Hughton (n.r. fostul antrenor) a promovat doar doi tineri în patru ani şi jumătate, lucru pe care conducerea îl vrea schimbat. În aceste condiţii, Aaron Connolly şi Tudor Băluţă sunt extrem de bine poziţionaţi pentru a deveni titulari.

Connolly a fost votat jucătorul sezonului la echipa secundă a clubului, în timp ce Băluţă a fost unul dintre starurile României la Euro 2019, acolo unde a ajuns până în semifinale. Pe drum, românul a impresionat contra Angliei, pe care tricolorii au eliminat-o din competiţie din faza grupelor", notează radiotimes.com.

În actualul context, după aducerea lui Mooy, e greu de crezut că Băluţă se va impune.

Etichete: tudor baluta , aaron mooy , baluta brighton


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

E gata! Înlocuitorul lui Jurgen Klopp la Liverpool a semnat

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Live Video&Text Petrolul - FC Botoșani 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Irobiso a restabilit egalitatea după șapte minute

Citeşte şi

Englezii s-au convins de Radu Drăgușin, după doar 30 de minute jucate la Tottenham: ”Nu ne-ar surprinde”

Foto Peste 400.000 de persoane au semnat o petiție împotriva ”robotului” Erling Haaland, adresată Guvernului Britanic

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”