Boyko Borisov este prim-ministrul Bulgariei / Foto: Getty Images

Prim-ministrului Bulgariei i-a fost oferit un cadou neașteptat, iar reacția sa a surprins: "E insultător, umilitor şi absurd!"

13.05.2020, 21:25
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Levski Sofia are probleme uriaşe de la începutul acestui an. Din cauza patronului său, cel mai titrat club din Bulgaria a ajuns într-o situaţie gravă. Atât de gravă încât actualul investitor, Vasil Bojkov, a decis să apeleze la o metodă inedită de a salva echipa.

I-a oferit-o prim-ministrului Bulgariei, Boyko Borissov, pe care îl consideră responsabil pentru dificultăţile financiare cu care se confruntă echipa şi pentru că ar fi cauzat "deliberat şi ilegal eradicarea companiilor care asigurau supravieţuirea clubului".

Bojkov se referă la modalitatea în care interesele sale de afaceri au fost serios afectate după ce Compania Loteria Naţională a fost naţionalizată. În plus, Bojkov se confruntă acum cu numeroase acuzaţii de ordin legal.

  • La Levski Sofia au evoluat, de-a lungul timpului, mai mulţi români, printre care Petre Grigoraş, Neluţ Roşu, Srdjan Luchin, Emil Ninu sau Sergiu Buş.

Cum i-au fost aduse prim-ministrului documentele clubului Levski Sofia

Patronul de la Levski nu a glumit când a spus că îi dă clubul lui Borissov, însă prim-ministrul a refuzat oferta de a prelua cele 86,6 la sută din acţiunile clubului, deţinute de Bojkov.

Documentele clubului au fost aduse Consiliului de Miniştri de un cunoscut realizator TV, Sasho Dikov, care s-a descris drept "un simplu curier". Dikov a pretins că Bojkov l-a sunat miercuri să-i înmâneze documentele. Potrivit publicaţiei Balkan Insight, "cadoul otrăvit" a fost refuzat de prim-ministrul Bulgariei.

"Modul în care acest lucru se întâmplă este insultător, umilitor şi absurd, de a trimite documentele în această manieră", a transmis purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

Dorinţa de cedare a echipei vine după ce prim-ministrul Bojko Borissov, care este cunoscut drept un fan al lui Levski, a sugerat că Guvernul ar putea ajuta echipa.

Cine este patronul lui Levski Sofia, Vasil Bojkov

Levski Sofia, cel mai important club de fotbal din Bulgaria, se află într-un impas financiar dificil din momentul arestului lui Bojkov. Acesta a deţinut rivala CSKA Sofia între 1999 şi 2006. În martie 2019, el s-a orientat spre Levski, iar patronatul asupra clubului a fost mereu asociat cu interesele politice.

  • Levski Sofia este pe locul 3 în prima ligă din Bulgaria, la 9 puncte de liderul Ludogorets.

Mogulul Vasil Bojkov, cunoscut sub porecla de "craniul", se află acum exilat în Emiratele Arabe Unite, din 17 februarie, după ce asupra sa planează mai multe acuzaţii. Bojkov este acuzat de conducea unui grup de crimă organizată, şantaj, tentativă de mituire a unui înalt oficial, încălcarea proprietăţii intelectuale sau evaziune fiscală, printre altele.

Născut în 1956, Bojkov este absolvent de matematică la o universitate din Sofia. Era recunoscut pentru activităţi de pariuri la mijlocul anilor 1980, când acestea erau încă ilegale. La începutul anilor 1990, a înfiinţat un lanţ de case de schimb valutar, apoi s-a lansat în industria pariurilor, iar mai târziu în cea a construcţiei de drumuri şi ulterior în fotbal.

Etichete: levski sofia , bojko borisov , vasil bojkov


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Bayern - Real Madrid 2-2, ACUM, Digi Sport 1. Vinicius a reușit o ”dublă” și a restabilit egalitatea

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica. ”Trăiești o mare dezamăgire”

Obiectivele imediate trasate lui Dan Petrescu. ”Va fi directorul echipei”

A fost la un pas de finala Europa League cu FCSB, iar acum a luat o decizie total neașteptată

Citeşte şi

Gol Andreias Calcan! Românul a ”spart gheața” în Bulgaria

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”