Mirel Radoi / Foto: Twitter @aljazira

Primul meci al lui Mirel Rădoi la Al-Jazira + Ce a făcut românul la primele antrenamente

articol scris de Digi Sport
19.01.2024, 09:44
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Vineri, 5 ianuarie, Mirel Rădoi (42 de ani) a fost prezentat oficial la Al-Jazira.

Rădoi se pregătește de primul meci la Al-Jazira

Mirel Rădoi a început o nouă experiență în zona Golfului, după cele de la Al-Tai și Al-Bataeh. Fostul selecționer al României a fost numit pe banca celor de la Al-Jazira, ocupanta locului 6 în clasamentul din Emiratele Arabe Unite, la 10 puncte distanță de Al-Wasl, liderul campionatului.

Până la reluarea campionatului, Mirel Rădoi vrea să-și implementeze stilul de fotbal, iar jurnaliștii din Emiratele Arabe Unite au dezvăluit ce s-a întâmplat la antrenamentele celor de la Al-Jazira din ultimele zile. Concret, tehnicianul a pus accent pe ridicarea nivelului de pregătire fizică, dar și pe aspectele tactice.

Primul meci al lui Rădoi la Al-Jazira va fi contra celor de la Al-Khaleej, într-un amical programat sâmbătă, 20 ianuarie. Pe 3 februarie, noua echipă a antrenorului român o va înfrunta pe Spartak Moscova, tot într-un duel de pregătire.

Rădoi a câștigat o avere din fotbal

Ca jucător, Rădoi și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Steaua, urmând din 2009 calea Arabiei Saudite. După aventura de la Al-Hilal, selecționerul a mai trecut prin echipe din Emiratele Arabe Unite (Al-Ain și Al-Ahli) și Qatar (Al Arabi), de unde s-a și retras.

El a câştigat cinci trofee cu Al Hilal, cel mai important fiind campionatul Arabiei Saudite, şi patru cu Al Ahli. Din toate aceste aventuri, Rădoi a strâns impresionanta sumă de 15 milioane de euro.

Prima echipă din Golf pe care a antrenat-o a fost Al-Tai, din Arabia Saudită, unde a avut un salariu în valoare de 1,2 milioane de euro. După patru luni la Al-Tai, s-a mutat în Emirate, la Al-Bataeh, pe care a preluat-o la începutul actualului sezon și de care s-a despărțit pe data de 4 ianuarie 2024.

Pe plan intern, Mirel Rădoi și-a început cariera de antrenor la naționala de tineret a României (august 2018 – noiembrie 2019), apoi a trecut la echipa de seniori (noiembrie 2019 – noiembrie 2021). A mai pregătit-o pe Universitatea Craiova (august 2022 – decembrie 2022).

”Eu am câştigat 15 milioane în toata cariera, din care vreo 6 s-au dus pe maşini. S-au mai dus vreo două pe ceasuri”, a spus selecționerul pentru as.ro.

În 2023, fostul selecționer al României a condus echipa în 13 jocuri, în care a obținut patru victorii și patru egaluri, iar cinci dintre partide au fost pierdute. A luat echipa de pe locul 9 și a dus-o pe locul 7, în afara problemelor legate de retrogradare.

Apoi, în mai 2023, Rădoi a ajuns la Al-Bataeh, o altă echipă din Emirate la care a fost plătit regește și la care a stat până la începutul acestui an.

Rădoi a avut mereu abilitatea de a-și găsi echipe și de a se replia astfel încât să nu iasă din circuit. Deși aventurile sale pe la aceste echipe nu au fost de durată, contul lui Rădoi a fost alimentat constant cu sume importante. 

Și în România Rădoi a fost plătit bine. La Universitatea Craiova a fost remunerat cu 17.000 de euro pe lună, în timp ce la FRF, ca selecționer a încasat în jur de 20.000 de euro pe lună.

Etichete: mirel radoi , emiratele arabe unite , al jazira


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

OUT! Gică Hagi a anunțat că-l dă afară pe cel mai bine plătit jucător de la Farul. Lovitură și pentru FCSB

8.300.000€ vrea Gigi Becali: trei echipe din Franța sunt interesate de fotbalistul adus cu 600.000€ la început de sezon

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Neil Lennon, buget dublu față de Marius Șumudică. Câți colaboratori aduce la Rapid

Gino Iorgulescu, la ședință cu patronii de club! Se pregătește modificarea regulii U21 pentru SuperLigă

Denis Alibec i-a răspuns lui Gigi Becali, iar patronul FCSB-ului nu a rămas dator

Când va lua Real Madrid decizia finală în privința lui Toni Kroos și Luka Modric

Citeşte şi

Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova

Lovitură în Bănie: Mirel Rădoi a spus "nu"! Cine e noul antrenor favorit să preia Universitatea Craiova

PEROZMădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii

FILM NOWOrlando Bloom, dezvăluiri despre Johnny Depp la filmările pentru seria „Pirații din Caraibe”. Comportamentul actorului american l-a uimit

Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat