Balonul de Aur, trofeul acordat de France Football/ foto: Getty Images

Principalul favorit la Balonul de Aur nu este Messi, Ronaldo, Mbappe, Lewandowski sau Haaland. Anunțul presei spaniole

articol scris de Digi Sport
23.09.2021, 17:29
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Laudele nu se mai opresc după performanțele din acest sezon reușite de Karim Benzema. Atacantul lui Real Madrid este văzut de presa spaniolă drept principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur.

Karim Benzema, văzut de Marca drept principalul favorit la Balonul de Aur

De altfel, publicația spaniolă Marca susține că, "dacă Balonul de Aur din Franţa este un premiu serios, atunci Benzema trebuie să îl aibă".

Şi cotidinaul As îl laudă pe francez: "Este un artist".

Dacă o va ține tot așa, atacantul francez chiar are șanse, în fața unor nume uriașe, precum Cristiano Ronaldo sau Lionel Messi. De altfel, Messi, cel care deține recordul de Baloane de Aur, 6, nu a avut un start prea strălucit la PSG, fără niciun gol în cele 3 meciuri jucate.

Nici Cristiano Ronaldo nu a "ținut pasul" cu Benzema. S-a transferat de la Juventus la Manchester United și a reușit totuși 4 goluri în 4 meciuri. Însă tot nu e suficient, în comparație cu Benzema. În 7 meciuri oficiale din acest sezon, francezul de 33 de ani are deja cifre impresionante: 8 goluri și 7 pase decisive.

Interesant este că Benzema este depășit de Lewandowski și Haaland, dar chiar și așa, presa spaniolă îl vede tot pe francez cu trofeul în brațe la final. Lewandowski face din nou un sezon incredibil la Bayern. În 7 meciuri oficiale, atacantul polonez are dela 11 goluri, cifre egale cu cele ale lui Erling Haaland pentru Dortmund.

Ceea ce face însă diferența în favoarea lui Benzema este aceea că el a contribuit, în total, la 34 de goluri pentru echipa sa, la fel ca Lewandowski, în anul calendaristic 2021.

În acest sezon, el a contribuit la 15 dintre cele 22 de goluri înscrise de echipa antrenată de Carlo Ancelotti. Asta înseamnă unb procent impresionant, de 68%.

De altfel, spaniolii de la As scriu că "Robert Lewandowski înregistrează doar statistici reci faţă de arta lui Benzema".

Totodată, Benzema a ajuns la golul 200 marcat pentru Real Madrid.

Benzema, două goluri și două pase decisive în ultimul meci al lui Real Madrid

Karim Benzema a făcut spectacol pentru Real Madrid în confruntarea cu Mallorca și a reușit să intre in istoria campionatului spaniol.

Fotbalistul de 33 de ani are performanţe impresionate în primele şase etape din LaLiga, opt goluri şi şapte pase decisive, cifre superioare celor înregistrate de Lionel Messi, în sezonul 2011-2012 (opt goluri şi cinci pase decisive), şi de Cristiano Ronaldo, în sezonul 2014-2015 (13 goluri şi o pasă decisivă).

Real Madrid a reușit să se impună în fața celor de la Mallorca, 6-1, la capătul unui meci în care Benzema a strălucit pentru formația "blanco". Atacantul francez a fost la originea a 4 dintre cele 6 goluri, reușind să paseze decisiv de două ori și să înscrie în alte două rânduri.

Cele două goluri reușite de Karim Benzema în victoria cu 6-1 obținută de Real Madrid în fața celor de la Mallorca l-au propulsat pe atacant în "cărțile de istorie" ale campionatului spaniol. Mai exact, francezul a devenit doar al zecelea fotbalist care reușsește să înscrie 200 de goluri în La Liga.

Cel mai interesant aspect este acela că Benzema este singurul din acest top care nu a câștigat trofeul "Pichichi", cel acordat celui mai bun marcator dintr-un sezon competițional al La Liga. Actualul sezon pare totuși cel în care șansele lui "Big Benz" de a fi cel mai bun marcator sunt ridicate, iar cele 5 goluri din startul stagiunii anunță candidatura clară a atacantului francez pentru trofeul "Pichichi".

Etichete: cristiano ronaldo , karim benzema , balonul de aur , lionel messi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României

Citeşte şi

Video Lionel Messi, meci de vis la Inter Miami. Starul argentinian a fost ovaționat de 65.000 de oameni

Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”