Proiectul mega-orașului NEOM, în care se va investi un trilion de euro / Foto: Profimedia

"Puteți fi exasperați sau chiar furioși!" Americanii au reacționat imediat după ce au aflat cine va găzdui Cupa Mondială 2034

articol scris de Digi Sport
01.11.2023, 10:39
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a confirmat, printr-o postare pe Instagram, că ediţia 2034 a Cupei Mondiale va fi organizată de Arabia Saudită, singura ţară care a depus oficial o candidatură înainte de termenul limită de marţi.

Cupa Mondială 2034, în Arabia Saudită. The Athletic: "Puteți fi dezamăgiți, exasperați sau chiar furioși"

Galerie Foto

''Cel mai mare spectacol din lume va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite în 2026 în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale FIFA se vor celebra în Africa (Maroc), Europa (Portugalia şi Spania), cu trei meciuri jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. 3 ediţii, 5 continente şi 10 ţări implicate în turneu. Asta face ca fotbalul să fie cu adevărat global'', a scris Infantino, pe rețeaua socială.

Australia a decis să nu intre în cursa pentru obţinerea dreptului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2034, lăsând astfel cale liberă Arabiei Saudite pentru găzduirea acestei competiţii. Organizarea CM 2034 în Arabia Saudită va deveni certă însă la Congresul FIFA de la Bangkok (Thailanda), din mai 2024.

Jurnaliștii americani de la publicația The Athletic au reacționat imediat după ce au aflat de decizia FIFA.

"Faptul că Arabia Saudită va găzdui Cupa Mondială 2034 nu este o surpriză, dar aveți dreptul să fiți supărați. S-ar putea să nu fie ceea ce vă doreați, dar, dacă că vă place sau nu este irelevant în acest punct. Se întâmplă, este de neclintit.

Bun venit în viitor. Sau, poate, bun venit în noile standarde, având în vedere tot ceea ce am învățat în ultimii ani despre dorința Arabiei Saudite de a se reinventa, ca fiind cel mai profitabil loc de a juca fotbal pe această planetă.

Puteți fi dezamăgiți, exasperați sau chiar furioși, dar nimeni nu ar trebui să fie surprins de anunțul făcut de FIFA, în condițiile în care Arabia Saudită a rămas singura candidată, după retragerea Australiei.

Arabia Saudită s-a înscris deja pentru organizarea Cupei Mondiale a Cluburilor, în decembrie, Supercupele Spaniei, Italiei și Turciei anul viitor și vrea să organizeze și Cupa Mondială de fotbal feminin în 2035. Și ăsta este doar începutul.", au notat jurnaliștii de la The Athletic.

Arabia Saudită pregătește investiții record pentru Cupa Mondială 2034

Galerie Foto

Arabia Saudită are deja planul făcut pentru Mondialul din 2034. Prima investiție ar urma să se ridice la un trilion de euro, pentru orașul gazdă, NEOM.

Orașul din mijlocul deșertului va avea o infrastructură unică în lume - marginile vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 km lungime. În galeria FOTO de mai sus pot fi văzute atât imagini cu proiectul spectaculos de un trilion de euro, dar și peisajele superbe pe care le oferă zona în prezent. 

Drept comparație, Qatarul a investit pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022 un total de 229 de miliarde de euro, un record pentru evenimentul suprem din fotbal.

Etichete: arabia saudita , gianni infantino , neom , cupa mondiala 2034


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce au scris francezii, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Video Exclusiv Helmut Duckadam a aflat ce antrenor aduce Rapidul și a făcut gluma serii

Allegri, OUT! Juventus și-a ales viitorul antrenor

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

Citeşte şi

”Sezon de coșmar”. Ciprian Tătărușanu, criticat dur de Gazzetta dello Sport după primul sezon în Arabia Saudită

După doar un an în Arabia Saudită, starul a fost pus la vânzare! Echipa care vrea să-l salveze

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”