Gică Hagi și Radu Drăgușin / Colaj: Profimedia și marca.com

Exclusiv Radu Drăgușin a devenit cel mai scump român transferat, dar Gică Hagi rămâne primul în acest top

articol scris de Digi Sport
13.01.2024, 11:00
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

În cursul zilei de joi, 11 ianuarie, Tottenham a anunțat transferul fundașului român Radu Drăgușin. 

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani a fost adus de către Spurs de la Genoa în schimbul a 25 de milioane de euro + alte 6 milioane drept bonusuri. 

”Cel mai valoros transfer al unui jucător român la valoarea ligii românești a fost Hagi, iar pe locul doi Mutu.”

Astfel, Radu Drăgușin a devenit cel mai scump fotbalist român transferat din istorie, după ce a devansat mutarea lui Adrian Mutu din 2003 de la Chelsea pentru 22 de milioane de euro. 

Totuși, Iancu Guda, analist financiar, anunță altceva: Radu Drăgușin nu ar fi cel mai scump transfer din istoria României. 

Analistul spune că inflația face ca transferul lui Gică Hagi la Real Madrid din anul 1990 (4 milioane de dolari) să fie în continuare cel mai mare transfer din istoria țării noastre. 

Mai mult, Iancu Guda anunță că transferul lui Adrian Mutu la Chelsea din 2003, ar fi valorat acum nu mai puțin de 33,3 milioane de euro și nu 22 de milioane, atât cât a plătit Roman Abramovich la acea vreme. 

”Nu poți să compari transferul lui Mutu din 2003 cu transferul lui Drăgușin după 20 de ani. La fel de bine nu poți să compari cu transferul lui Hagi (n.r. de la Steaua la Real Madrid). 

La valoarea respectivă, cel mai valoros transfer al unui jucător român la valoarea ligii românești a fost Hagi, iar pe locul doi Mutu. Drăgușin este transferat pe 30 de milioane de euro, dar valoarea ligii României este de 219 milioane de euro. Practic, Drăgușin a fost transferat la 15% din valoarea Ligii 1. 

Suma de transfer a lui Radu Drăgușin este de 30 de milioane de euro, în lei suma este de 150 de milioane de euro. Este practic dublu în lei față de ceea ce se întâmpla în 2003, atunci când Mutu s-a vândut pe 77 de milioane de lei. Doar că Tottenham nu plătește în lei, Chelsea nu a plătit lei, pe ei îi interesează euro așa că trebuie să considerăm inflația. Din perspectiva monedei locale, Drăgușin este de două ori mai scump decât Mutu. 

Cu alte cuvinte, 22 de milioane pentru Adrian Mutu, în banii de astăzi a fost transferat la 33,3 milioane de euro”, a spus Iancu Guda, la Digi Sport Matinal. 

Radu Drăgușin, primă de instalare uriașă la Tottenham

Fundașul central a fost transferat de gruparea din Premier League de la Genoa, în schimbul a 25 de milioane de euro, sumă fixă, însă afacerea se poate ridica la 30 de milioane, cu tot cu bonusuri de performanță. În plus, Djed Spence a fost împrumutat de londonezi în Serie A până la vară.

La Tottenham, Drăgușin va încasa un salariu excelent, 2,8 milioane de euro pe an, potrivit jurnalistului Nicolo Schira. Contractul pe care fundașul l-a semnat se întinde până la 30 iunie 2029. Pe lângă acești bani, fotbalistul a încasat și o primă de instalare imensă, 1,5 milioane de euro, notează Fanatik.

Mai mult, pentru fiecare apariție în Premier League, Radu Drăgușin va primi câte 6.000 de euro, indiferent de numărul minutelor jucate, informează aceeași sursă.

Cel mai bine plătit jucător de la Tottenham este sud-coreeanul Heung-Min Son, cu 11,4 milioane de euro anual. Următorul pe această listă e Ivan Perisic, cu un salariu de 10,9 milioane pe sezon, iar podiumul este încheiat de James Maddison, 10,2 milioane, conform spotrac.com.

Etichete: gica hagi , tottenham , adrian mutu , radu dragusin , iancu guda


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își mutila și castra victimele a fost închis pe viață

Creierul din spatele unui grup care se ocupa cu modificări corporale extreme și care distribuia pe internet imaginile cu oameni castrați sau mutilați a fost condamnat la închisoare pe viață și își va petrece cel puțin următorii 22 de ani după gratii, scrie Sky News.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

Exclusiv ”A zis că dacă-i dau 20.000, vine la noi. Îi dau!” Gigi Becali pregătește primul transfer la FCSB

Foto ”Mândră de tine”. A venit din Cipru pentru Elias Charalambous și a întors toate privirile în Capitală

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Un fotbalist de la FCSB a avut un mesaj pentru Gigi Becali, după ce a câștigat titlul

Adrian Mititelu Jr. nu s-a ferit de cuvinte, după ce FCU Craiova a retrogradat: ”Este un dezastru”. Mesaj pentru tatăl său

La 39 de ani, fostul atacant al FCSB-ului a făcut anunțul! MM Stoica a reacționat imediat

"Coșmar! Nu putea fi mai rău pentru Simona Halep!" Presa din SUA, reacție tranșantă

Citeşte şi

E gata! Tottenham a spus ”DA” și fundașul central va pleca la vară

La un an de la titlul din SuperLiga, Hagi a dat lovitura și la fotbal feminin. ”Ne pregătim de Liga Campionilor”

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”