Diego Armando Maradona a decedat la data de 25 noiembrie 2020 / Foto: Profimedia

Răsturnare de situație în cazul morții lui Diego Maradona! Ce au decis procurorii

articol scris de Digi Sport
20.05.2021, 12:19
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Cele şapte persoane inculpate pentru moartea lui Diego Maradona, anul trecut în noiembrie, acuzate până acum de omucidere involuntară, sunt urmărite de acum înainte pentru omucidere voluntară şi riscă între 8 şi 25 de ani de închisoare.

Prin această schimbare de încadrare, Parchetul consideră că moartea lui Maradona nu a fost rezultatul unei erori profesionale sau al unei neglijenţe a echipei medicale.

Echipa medicală care l-a îngrijit pe Maradona, acuzată de omucidere voluntară!

 Procurorii sunt de părere că medicii şi îngrijitorii nu au făcut nimic pentru a împiedica moartea sa, atunci când aceasta s-a produs.

"După atâta nedreptate, cercul s-a închis. Cea mai importantă este schimbarea acuzaţiei în omor cu premeditare", a declarat pentru AFP un membru al Parchetului din San Isidoro (suburbia capitalei Buenos Aires), responsabil cu ancheta.

Această agravare a acuzaţiilor este legată de publicarea, la începutul lunii mai, a unui raport al experţilor, care concluziona că Maradona a fost "abandonat în voia sorţii” de echipa sa de asistenţă medicală, al cărei tratament "inadecvat, deficitar şi imprudent" a condus la o agonie lentă.

"Semnele de pericol de deces pe care le-a prezentat au fost ignorate", au estimat cei 20 de experţi, inclusiv medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialiştii din diferite discipline medicale, iar îngrijirea medicală acordată a fost "afectată de deficienţe şi nereguli".

Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Şapte persoane au fost acuzate de procurorul din San Isidoro: neurochirurgul Leopoldo Luque, principalul acuzat, psihiatra Agustina Cosachov, un psiholog, doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care l-au îngrijit pe Maradona înaintea morţii sale, precum şi supraveghetorul acestor asistenţi medicali şi un medic coordonator al internării la domiciliu.

Suporterii argentinieni cer dreptate pentru Diego Maradona

Sute de suporteri argentinieni au manifestat în jurul Obeliscului din Buenos Aires, epicentrul tradiţional al sărbătorilor fotbalistice, pentru a cere dreptate pentru Diego Armando Maradona, care a încetat din viaţă pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în circumstanţe care fac obiectul unei anchete a Parchetului.

Pe un banner mare pe care figurau Dalma (33 de ani) şi Gianinna (31 de ani), fiicele pe care Diego Armando Maradona le-a avut cu fosta sa soţie Claudia Villafan, s-a putut citi: "Condamnare socială şi judiciară pentru vinovaţi".

Cele trei femei au fost prezente la manifestaţie, îmbrăcate în tricoul cu inscripţia "Dreptate pentru D10S", aşa cum îi spun fanii lui Maradona, dar au fost nevoite să plece repede, din cauza tensiunilor apărute în timpul protestului.

AGERPRES

Etichete: argentina , diego armando maradona , buenos aires


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

Reacția surprinzătoare a lui Mohamed Salah, după gestul făcut la adresa lui Jurgen Klopp

”Misterul” a fost deslușit! Antrenorul Parmei a dezvăluit de ce Dennis Man nu a fost în lot și ce urmează pentru român

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Oltenii au restabilit egalitatea

Citeşte şi

MERCATO 2019 - TOATE transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea la FCSB! Transferurile din ultima oră

MERCATO 2023 | Toate transferurile verii sunt AICI! Joao Felix și Joao Cancelo au semnat cu Barcelona

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”