Proiectul noului stadion din Timișoara / Foto: Facebook@Alin Nica

Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern

articol scris de Digi Sport
25.04.2024, 18:17
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

O nouă ”bijuterie” de stadion urmează să fie construită la Timișoara în perioada următoare, după ce au fost aprobați indicatorii tehnic-economici prin Hotărâre de Guvern.

Noul stadion ”Dan Păltinișanu” de la Timișoara, pe care este așteptată și Real Madrid, va avea o capacitate de 30.000 de locuri și va costa 167,3 milioane de euro.

Galerie Foto

Real Madrid, așteptată pe arena de 167 de milioane de euro de la Timișoara. Guvernul a aprobat indicatorii-tehnico economici pentru startul lucrărilor

Guvernul României, într-o ședință desfășurată la Timișoara, a aprobat indicatorii tehnico-economici datorită cărora vor putea începe lucrările la noua arenă din Banat.

Premierul Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, fani Real Madrid, și-ar dori ca gruparea spaniolă să ajungă să evolueze pe noua arenă care urmează să se construiască în România.

În acest moment trebuie să vină cererea din partea consiliului județean astfel încât să se intre în faza de demolare.

Cred că asta este procedura pe care au urmat-o și celelalte stadioane, la Constanța, la Pitești. Proprietarul e consiliul județean, ei trebuie să depună solicitarea procedural. Nu e o perioadă lungă, de câteva săptămâni, până se vor parcurge procedurile.

Acesta stadion are în spate o istorie. În anii 1980 pe acest stadion Poli a învins-o pe Celtic. În anii 1990, am scos-o pe Atletico Madrid, iar în 1992, Poli a făcut un egal cu Real Madrid.

Noi amândoi suntem fani ai lui Real Madrid. Avem aceleași culori, alb-violet. M-aș bucura ca în viitor, odată cu infrastructura acestui stadion, să vină o nouă emulație, pentru că e necesară o emulație ca să putem să avem din nou meciuri de acest nivel.

Odată cu construcția noului stadion se va crea această emulație pe care numai Timișoara știe să o facă, pentru formarea unei echipe puternice”, a precizat Sorin Grindeanu, la întrunirea de la Timișoara.

La Timișoara se mai construiește un stadion

Lucrările la stadionul ”Eroii Timișoarei” din Timișoara au început sub prezența lui Iosif Rotariu (61 de ani) și Costel Pantilimon (37 de ani), actualii oficiali de la ASU Poli.

Noul stadion de la Timișoara va fi ridicat pe Calea Buziașului, după cum anunța Primăria Timișoarei încă din 2021. 

Galerie Foto

Peste aproximativ doi ani, Timișoara ar trebui să aibă gata arena care ar urma să aibă la finalizare 10.101 locuri.

Startul simbolic al lucrărilor arenei din Calea Buziașului au fost date recent de către Iosif Rotariu, Costel Pantilimon, dar și Paul Codrea, foști fotbaliști ai Politehnicii Timișoara.

Imaginile de la începerea lucrărilor pot fi urmărite în galeria foto de mai jos. 

Galerie Foto

Construcția arenei ar urma să coste 23,1 milioane de euro și să fie gata în 2026. Banii pentru nou arenă vor proveni de la bugetul local.

Astăzi (n.r. luni) am dat startul lucrărilor de construcție a noului stadion al Timișoarei, din Calea Buziașului. Este o zi în care renaște, de fapt, tot fotbalul timișorean.

M-am bucurat să văd așa de multă lume: jucători de legendă ai lui Poli, juniori care azi se antrenează în alb-violet, părinți, oameni din cartier.

Arena ”Eroii Timișoarei” va fi un loc pentru toți timișorenii, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte. Un loc în care se adună toată comunitatea.

Este o investiție strategică a Timișoarei de 115.000.000 lei, pe care o finanțăm integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei, pe Facebook, la începutul lunii martie.

"Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei" - ziuadevest.ro.

Etichete: real madrid , bijuterie , stadion romania , sorin grindeanu , stadion timisoara , stadion dan paltinisanu , marcel ciolacu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

Adio! Louis Munteanu a făcut anunțul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Fără milă! Ce a scris presa din Grecia, după ce Răzvan Lucescu l-a "demis" pe "Împăratul" Fatih Terim

Enorm! Spaniolii au anunțat cât o costă demiterea lui Xavi pe Barcelona

Marius Șumudică pune ”paie pe foc” înainte de Rapid - FCSB: ”Au luat primul lor titlu. Suntem la egalitate acum!”

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România

Citeşte şi

Oficial OUT! Cu 15 zile înainte de Real Madrid - Borussia Dortmund, conducerea a anunțat două plecări

Gică Hagi l-a văzut pe Ianis în meciul cu Real Madrid și nu s-a ferit de cuvinte

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

De ce e ignorat Marius Șumudică de Dan Șucu pentru postul de antrenor la Rapid citeşte ştirea pe Prosport.ro

Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”