Logo-ul Super Ligii / Foto: Profimedia

Real Madrid, Barcelona și Juventus, anchetate disciplinar de UEFA! Ce riscă cei trei giganți

12.05.2021, 15:27
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Real Madrid, Barcelona și Juventus sunt ultimele cluburi care au rămas fidele proiectului Super Liga, competiția care ar fi trebuit să boicoteze Liga Campionilor și care a fost anulată după doar două zile.

Nouă dintre cluburile implicate inițial în Super Ligă (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) au acceptat termenii UEFA și s-au dezis de proiectul inițiat de Florentino Perez.

Real Madrid, Barcelona și Juventus, anchetate disciplinar de UEFA

Cele trei mari cluburi europene au refuzat să cedeze și ar putea primi sancțiuni mult mai grave din partea UEFA.

UEFA a anunțat astăzi că o anchetă disciplinară a fost deschisă la adresa cluburilor Real Madrid, Barcelona și Juventus.

În acord cu Articolul 31(4) din Regulamentul de Disciplină UEFA, Comitetul de Etică și Disciplină a fost numită, astăzi, să conducă o anchetă disciplinară cu privire la o potențială încălcare a cadrului legal al UEFA de către Real Madrid, Barcelona și Juventus, în legătură cu așa numitul proiect `Super Liga`”, a anunțat astăzi UEFA.

Acțiunile disciplinare erau inevitabile, după ce săptămâna trecută UEFA a eliberat un comunicat oficial în care confirma că a ajuns la un acord cu nouă cluburi implicate inițial în Super Ligă: ”UEFA își rezervă toate drepturile de a acționa în orice mod este considerat potrivit împotriva cluburilor care au refuzat până acum să renunțe la așa numita `Super Ligă`. Problema va fi raportată comisiilor disciplinare UEFA”.

În consecință, cele trei cluburi ar putea fi excluse pentru două sezoane din Champions League.

UEFA a anunțat pedepsele cluburilor după Super Ligă

UEFA a anunțat recent pedepsele pe care cluburile implicate în Super Ligă le vor primi.

Cele nouă cluburi știu și recunosc faptul că proiectul Super Liga a fost o greșeală și își cer iertare suporterilor, asociațiilor naționale, celorlalte cluburi europene și către UEFA. Ele sunt conștiente că acest proiect nu ar fi fost autorizat de regulamentul UEFA”, se arată în comunicatul UEFA.

Cele nouă cluburi (Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham) vor face o donație de 15 milioane de euro de care vor beneficia juniorii echipelor din Europa.

De asemenea, pentru un sezon, celor nouă cluburi implicate în proiectul Super Ligii, li se vor opri cinci la sută din încasările pe care le vor primi din partea UEFA pentru performanțele din competițiile europene.

Celelalte trei echipe care rămân implicate în proiectul Super Ligii (Juventus, Barcelona și Real Madrid) vor fi trimise în fața comisiilor disciplinare UEFA.

Am spus la Congresul UEFA acum două săptămâni că este nevoie de bună organizare să admiți că ai comis o greșeală, mai ales că în aceste zile de judecata este pe rețelele de socializare. Cluburile au făcut acest lucru. UEFA vrea să închidă acest capitol și să meagă înainte într-o manieră pozitivă.

Măsurile anunțate sunt semnificative, dar nicio sumă de bani nu va fi oprită de UEFA, ci vor fi utilizate pentru a sprijini juniorii echipelor din Europa. Aceste cluburi și-au recunoscut rapid greșeala și au făcut pași importanți pentru a demonstra afilierea și dedicarea pentru fotbalul european. Același lucru nu poate fi spus și despre cluburile care rămân implicate în această `Super Ligă`, iar UEFA se va ocupa ulterior de ele”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Etichete: real madrid , juventus , barcelona , uefa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024

Nu a mai jucat de nouă luni, iar Carlo Ancelotti l-a anunțat titular: ”Suntem cu toții încântați”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”