Vladimir Putin, președintele Rusiei (2009) / Foto: Profimedia

Anunțul ”echipei poporului” din Rusia în a 54-a zi de război! Ce mesaj a transmis Vladimir Putin

articol scris de Digi Sport
18.04.2022, 18:44
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Clubul de fotbal Spartak Moscova împlineşte luni 100 de ani, însă a anunţat că nu îşi va sărbători centenarul din cauza "vremurilor grele", făcând aluzie la actuala ”campanie militară” rusă în Ucraina.

Invazia rusă în Ucraina a început pe 24 februarie și a ajuns în ziua cu numărul 54, însă pacea nu se întrevede deocamdată la orizont. În aceste condiții, chiar dacă, potrivit relatărilor internaționale, rușii nu știu exact ce ”operațiune” desfășoară armata lor în țara vecină, Spartak Moscova a decis să amâne sărbătoarea centenarului.

Galerie Foto

Spartak Moscova nu sărbătorește centenarul din cauza ”campaniei militare” din Ucraina

"Sperăm din suflet că vremurile grele vor ţine în curând de trecut şi vom putea sărbători centenarul clubului nostru iubit într-un mod grandios, cu un Otkritie Bank Arena plin", se arată în comunicatul clubului moscovit.

Cu toate acestea, "echipa poporului", aşa cum este cunoscut clubul cu cei mai mulţi fani din Rusia, a primit o telegramă de felicitare de la preşedintele rus Vladimir Putin.

"În istoria lui Spartak există nu puţine victorii şi recorduri. Realizările sale extraordinare sunt mândria noastră şi piatră de hotar naţională", a afirmat Putin în mesajul său de felicitare.

MKS, precursoarea lui Spartak, a disputat prima sa partidă pe 18 aprilie 1922, un amical încheiat cu o victorie cu 3-2 împotriva lui ZKS.

Abia în 1935, fraţii Starostin, dintre care Nikolai era căpitanul naţionalei sovietice, împreună cu Aleksandr Kosarev, au înfiinţat-o pe Spartak în onoarea sclavului care s-a răsculat împotriva Imperiului Roman.

În primele două decenii de existenţă, Spartak Moscova a avut o mare rivală în Dinamo Moscova, echipa KGB-ului. Începând cu anii 1960, odată cu renaşterea echipelor ucrainene, în special Dinamo Kiev, Spartak nu a mai câştigat decât de cinci ori campionatul până la destrămarea URSS.

Spartak Moscova, ”echipa poporului” din Rusia, 100 de ani de existență

După câştigarea a 12 titluri în perioada sovietică, Spartak a avut cea mai bună perioadă a sa în primii zece ani de existenţă ai Federaţiei Ruse, când a obţinut nouă din cele zece titluri puse în joc. Din 2001, a câştigat o singură dată campionatul, în 2017, cu italianul Massimo Carrera pe bancă, deşi este finanţată de compania petrolieră Lukoil.

Spartak, care l-a numit antrenor pe italianul Paolo Vanoli în decembrie anul trecut în locul portughezului Rui Vitoria, traversează o perioadă proastă din punct de vedere sportiv când împlineşte 100 de ani. Echipa este acum pe poziţia a 10-a mai aproape de zona retrogradării decât de locurile de cupă europeană.

Din cauza "operaţiunii militare speciale" ruse din Ucraina, care a fost condamnată pe scară largă de comunitatea internaţională, Spartak a fost suspendată, la fel ca şi naţionala Rusiei, ce nu a putut juca play-off-ul pentru Cupa Mondială 2022 împotriva Poloniei.

Din acest motiv, Spartak nu a putut disputa meciurile cu RB Leipzig din optimile de finală ale Europa League.

Printre cei mai mari jucători din istoria lui Spartak sunt fostul portar Rinat Dasaev şi actualul vicepreşedinte al Federaţiei ruse de fotbal, Nikita Simonian, cel mai bun marcator din istoria clubului.

În total, Spartak a câştigat 22 de campionate şi 13 cupe naţionale, în URSS sau Rusia. Pe plan internaţional, echipa a jucat trei semifinale în cupele europene, informează Agerpres.

Etichete: spartak moscova , vladimir putin , razboi ucraina , spartak moscova centenar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Citeşte şi

Emmanuel Macron, afirmații îngrijorătoare. Ce ar plănui Vladimir Putin: "Nu am nicio îndoială!"

Video Cum au reacționat fanii lui Dinamo Moscova, după ce ucraineanul de pe banca echipei a lipsit la ultimul meci

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură