Gianni Infantino, președintele FIFA / Foto: Getty Images

Schimbare totală după pandemia de COVID-19! Gianni Infantino a explicat cum va arăta fotbalul după dispariția "virusului blestemat"

02.04.2020, 15:10
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Gianni Infantino, preşedintele FIFA, a asigurat joi că fotbalul va ieşi "complet diferit" din pandemia de coronavirus şi a afirmat că sportul rege va fi "mai puţin arogant şi mai primitor" după criza cu care se confruntă în prezent întreaga planetă, informează EFE.

"Va sosi momentul să ne gândim la fotbal, iar atunci când va veni, vom sărbători împreună sfârşitul unui coşmar. Fotbalul după coronavirus va fi complet diferit, mai social şi solidar, legat de realităţile teritoriale, dar în acelaşi timp mai global, mai puţin arogant şi mai primitor", a scris Infantino într-o scrisoare publicată de mass-media italiană.

"Singurul lucru care nu se va schimba va fi bucuria pentru un gol, îmbrăţişarea pentru a împărtăşi o bucurie. Vom fi mai buni, mai umani, mai atenţi la adevăratele valori. Italia va ieşi din astă încercare, deoarece în momentele cele mai dificile, a ştiut să dea ceea ce are mai bun. Sunt alături de voi, dragi prieteni", a adăugat responsabilul fotbalului mondial.

Gianni Infantino, scrisoare pentru Italia

Preşedintele FIFA, născut în Elveţia din părinţi italieni, a trimis această scrisoare dedicată Italiei pentru a-şi arăta solidaritatea cu această ţară, aflată în stare de urgenţă din cauza coronavirusului, care a ucis peste 13.000 de persoane în peninsulă, în timp ce mai mult de 110.000 de persoane sunt infectate cu Covid-19.

El a recunoscut că împărtăşeşte suferinţa italienilor în această situaţie de urgenţă sanitară şi a cerut să se respecte măsurile de precauţie dispuse de guvern, care a prelungit restricţiile de deplasare până la 13 aprilie, pentru a combate pandemia.

"Inima mea italiană este sfâşiată de imaginile suferinţei groaznice care arată tragediile ce afectează familiile din ţara noastră. Astăzi trebuie să ne gândim la alinarea durerii celor care suferă, trebuie să respectam regulile pe care ni le spun oamenii de ştiinţă, pentru a învinge acest virus blestemat", a mai scris Infantino, care are şi cetăţenia italiană.

"Felicitări voluntarilor, sunt alături de eroii moderni, de asistente şi de medici. Felicitări celor care fac gesturi de solidaritate pentru a cumpăra măşti şi dispozitive medicale", a concluzionat preşedintele FIFA.

AGERPRES

Etichete: uefa , infantino , gianni infantino , coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

FCSB îi pregătește o mare surpriză Rapidului

Oficial OUT! Clubul a anunțat despărțirea de antrenorul dorit de Barcelona și Bayern Munchen

Farul a făcut anunțul despre Denis Alibec

Foto Cum arată Ronald Gavril după ce a câștigat centura WBC Latino! ”Ana, ești minunată”

Citeşte şi

Englezii au mai descoperit ceva: Real Madrid a încălcat protocolul UEFA!

Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Calificări la Imola: Max Verstappen l-a egalat pe legendarul Ayrton Senna citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină