Ianis Hagi / Foto: Profimedia

Disputa dintre Gică Hagi și Edi Iordănescu a ajuns până în Scoția! Cum văd britanicii situația lui Ianis

articol scris de Digi Sport
19.03.2023, 15:46
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Ianis Hagi (24 de ani) nu a fost inclus pe lista preliminară a stranierilor pentru duelurile cu Andorra și Belarus, iar acest lucru a fost contestat vehement de Gică Hagi (58 de ani).

"Hagi senior l-a acuzat pe Iordănescu că nu îl consideră pe fiul său suficient de bun"

Zilele trecute, Gică Hagi a avut o intervenție la Digi Sport, iar "Regele" a ținut să conteste decizia lui Edi Iordănescu, care nu l-a inclus pe Ianis în planurile sale pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2024.

Au urmat apoi mai multe reacții în fotbalul românesc, dar și o replică din partea selecționerului, însă acum a venit și rândul scoțienilor să comenteze disputa dintre cele două părți.

"Selecționerul României, Edi Iordanescu, i-a răspuns lui Gheorghe Hagi, după ce acesta a lansat un atac furibund asupra lui pentru că nu l-a convocat pe fiul său, starul lui Rangers, Ianis, pentru calificările la EURO 2024. Hagi junior a revenit să joace pentru Rangers după 13 luni de absență, dar Michael Beale îi oferă puține minute până acum.

El nu a fost inclus în lotul României pentru meciurile împotriva Andorrei și Belarusului și asta l-a înfuriat pe legendarul fotbalist al Barcelonei și Real Madrid, care a adunat și 124 de selecții pentru România.

Hagi senior l-a acuzat pe Iordănescu că nu îl consideră pe fiul său suficient de bun, iar situația a izbucnit și s-a creat o dispută uriașă în România. Cu toate acestea, Iordănescu și-a apărat alegerile și a insistat că va face lucrurile în felul lui", au notat cei de la Glasgowtimes.uk.

Edi Iordănescu: "Ianis Hagi nu e pregătit. Să-și continue recuperarea în Scoția"

Ianis Hagi a jucat doar 89 de minute în acest sezon, în cinci meciuri pentru Rangers. Mijlocașul ofensiv a lipsit un an de pe teren, după ce s-a operat la genunchi.

Sâmbătă, Ianis Hagi a fost rezervă neutilizată în meciul Motherwell - Rangers, scor 2-4, în etapa cu numărul 29 din campionatul Scoției.

Edi Iordănescu a convocat 26 de jucători pentru meciurile cu Andorra și Belarus, primele din campania de calificare la EURO 2024.

Selecționerul României a explicat că a vorbit cu Ianis Hagi și i-a transmis că trebuie să-și continue recuperarea în Scoția.

"Pentru mine, acesta nu este un subiect și nici pentru opinia publică. Nu este un început bun, înaintea unei campanii. Avem nevoie de liniște. Mă simt nevoit să comentez doar pentru că s-a amplificat atât de tare subiectul. E nevoie să clarific lucrurile, cu mențiunea că, după acest moment, nu va mai exista acest subiect.

O iau cronologic. În momentul în care noi am anunțat lotul lărgit, Ianis avea 64 de minute jucate în 13 luni. Primul lucru pe care l-am făcut și primul căruia i–am comunicat, exact în aceeasi zi, a fost Ianis Hagi. În toată această perioadă am ținut legătura cu el. Am comunicat cu el și i-am transmis că, din punctul nostru de vedere, nu este pregătit să vină în acest moment, mai are nevoie de timp.

Noi suntem alături de el, așteptăm cu nerăbdare să revină, dar trebuie să se consolideze în primul rând la echipa de club. O formă mai mare de respect decât să te sune selecționerul nu știu dacă poate să existe. Ne-am comportat așa cu toți jucătorii, nimeni nu are parte de un tratament special.

Mai are nevoie de timp Ianis. Era foarte ușor să-l punem în lotul lărgit, chiar i-am spus asta, dar nu făceam altceva decât să răscolim lucrurile, să aprindem spirite. Am considerat că e cel mai înțelept că e cel mai bine să-l lăsăm să-și continue recuperarea în Scoția.

Îl așteptăm înapoi cu putere, voi fi cel mai fericit atunci când va reveni. Din punctul meu de vedere, relația mea cu Ianis e neschimbată și subiectul acela este unul închis", a spus Edi Iordănescu, într-un interviu pentru FRF TV.

Etichete: gica hagi , rangers , edi iordanescu , ianis hagi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali îl vrea cu orice preț pe Louis Munteanu! Ce salariu i-a oferit

Video A pierdut în fața lui Nadal și la final a făcut un gest la care nimeni nu se aștepta: ”Nu sunt sigur care e protocolul”

Avertisment pentru Denis Alibec, înainte de posibilul transfer la FCSB: ”Va păți exact ca data trecută”

Antrenorul ”lanternei roșii” din SuperLigă, gest total neașteptat cu două etape înainte de final: ”Vă jur pe copilul meu”

Citeşte şi

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat construirea a două stadioane. Prețul: 175.000.000€

Anunț din interior! Ce se întâmplă cu Ianis Hagi, după ce în ultimele 4 meciuri a fost uitat pe bancă

PEROZKim Kardashian, într-o fâșie de material înfășurată în jurul gâtului și colanți mulați. Pare că s-a inspirat de la Bianca Censori

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Noah Cyrus, apariție bizară în public, în pijamale de iarnă, desculță, pe strada din fața casei sale. A stat numai cu ochii în telefon

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Noah Cyrus, apariție bizară în public, în pijamale de iarnă, desculță, pe strada din fața casei sale. A stat numai cu ochii în telefon

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală