Scrisoare de protest a Rapidului. Giuleștenii cer intervenția imediată a FRF

13.09.2018, 14:11
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Rapid se confruntă cu o problemă neobișnuită în Liga a 3-a și cere de urgență ajutorul Federației Române de Fotbal, în caz contrar urmând a se adresa UEFA. Giuleștenii au trimis o scrisoare deschisă către Casa Fotbalului în care cer să se intervină asupra felului în care echipele adverse blochează accesul fanilor giuleşteni, la meciurile din deplasare.

Cei de la Rapid susţin că echipele adverse pun preţuri chiar şi de 50 de lei pentru un bilet, pentru fanii echipei oaspete, deşi vorbim despre Liga a 3-a. În plus, rapidiştii se plâng şi de faptul că, de multe ori, primesc un număr mult prea mic de bilete. În cazul în care FRF nu le va rezolva problema, giuleştenii anunţă că vor trimite o scrisoare deschisă şi la UEFA.

"NOUĂ NE PASĂ DE FOTBAL

FC Rapid București se adresează Federației Române de Fotbal, având convingerea că forul conducător al fotbalului poate direcționa Sportul Rege către cei cărora le este destinat încă de la apariție: suporterii.

Analizând strict statistica meciurilor este lesne de constatat, din punct de vedere cifric, că Rapid aduce la stadionul Giulești o medie de spectatori cu mult peste majoritatea formațiilor din Liga I, iar echipa noastră este urmată permanent la partidele din deplasare de un numeros contingent de fani.

Ținem să tragem un semnal de alarmă legat de modul în care sunt tratate de către adversari întâlnirile cu Rapid, aflată în postura de oaspete, mod care îngrădește inacceptabil accesul fanilor la partidele favoriților.

Este strigător la cer ca prețul unui bilet la Liga a III-a să ajungă la 50 lei, în contextul în care tot în România, la o partidă din competițiile europene tichetul de acces a fost de 10 lei. La fel de ciudată ne pare și repartizarea biletelor la meciurile pe care le disputăm în deplasare, într-un număr infim comparativ cu numărul de suporteri dornici să fie prezenți.

Știm că ni se va răspunde că aceste decizii sunt acoperite de regulamente și cluburile au propria politică de ticketing. Nu trebuie uitat însă că FC Rapid București reprezintă un brand puternic în fotbalul românesc, prezența în Liga a III-a este doar una de tranziție, iar din punct de vedere logistic, administrativ, de imagine și activitate a suporterilor ne situăm peste multe grupări din Liga I. Faptul că meciurile Rapidului de acasă sunt transmise în direct în zile și la ore cu rating maxim reprezintă o dovadă a interesului pe care îl atrage brandul Rapid. Suntem convinși că prezența echipei Rapid și a suporterilor rapidiști pe stadioane ale Ligii a III-a mai mereu goale poate constitui un motiv de mândrie și sărbătoare pentru localnicii care au astfel posibilitatea de a admira o echipă care nu cu foarte mult timp în urmă elimina din Europa formații celebre precum Feyenoord sau Hamburg.

Lansăm un apel către FRF de a lua măsuri de ordin organizatoric pentru a reda suporterilor fenomenul fotbal și dreptul de a-și urmări favoriții din tribune. Fotbalul fără spectatori nu are nici sens, nici rost. Tot statisticile sunt cele care certifică faptul că Rapid a adunat în tribune 40.000 de suporteri la un meci din Divizia B și 36.000 recent, în Liga a IV-a.

Redați fotbalul suporterilor! Fanii rapidiști refuză să își urmărească favoriții doar din fața televizoarelor preferând tribunele, indiferent dacă meciurile se dispută la Rotterdam, Hamburg, Făurei sau Chișcani.

Dacă demersul nostru nu va avea nici un ecou, vom trimite o scrisoare deschisă la UEFA.

Pentru că nouă ne pasă de fotbal!", este comunicatul emis de FC Rapid.

Rapid evoluează anul acesta în Seria a 2-a a Ligii a III-a, unde ocupă primul loc în clasament, cu 7 puncte după primele trei partide. Trupa antrenata de Constantin Schumacher joaca și in Cupa României, unde s-a calificat recent în 16-imile de finală.

Etichete: suporteri rapid , rapid frf , rapid comunicat , rapid liga 3


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

Citeşte şi

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Mii de oameni au strigat același lucru în Giulești, după ce Sepsi a dat lovitura cu Rapid la ultima fază

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă