Exclusiv Se întâmplă! Când începe demolarea Stadionului Ghencea. Detalii de ultimă oră

21.08.2018, 13:33
  • Fotbal: Slovenia - Bulgaria, sâmbătă, 15:55, DGS 1

  • Minifotbal, finala EURO: România - Serbia, sâmbătă, 21:45, DGS 1

UPDATE 17:25: O decizie de ultimă oră a dus la amânarea întâlnirii dintre CNI, Gică Popescu, demolatori şi constructori. Cele patru părţi vor pune la cale demolarea Stadionului Ghencea la începutul săptămânii viitoare.


Se întâmplă, în sfârşit! Mâine va începe demolarea stadionului Ghencea. Miercuri va avea loc întâlnirea dintre reprezentanţii CNI, Gică Popescu, constructor şi cei care vor dărâma arena pe care Steaua a scris istorie.

Demolatorii au termen de 60 de zile pentru a face uitată arena din Ghencea, iar noul stadion va trebui să fie gata până în martie 2020, cu trei luni înaintea startului Campionatului European.

Acesta va fi momentul în care Gică Popescu va intra cu adevărat în pâine. Valoarea investiţiei în noua arenă va fi de aproximativ 60 de milioane de euro, iar constructorul va fi diferit de firma care se va ocupa de demolare.

Astfel, la 44 de ani de la inaugurare, Stadionul Ghencea își trăiește ultimele ore în forma actuală. Arena intrată într-o stare avansată de degradare va fi demolată pentru a face loc unui nou stadion, de 30.000 de locuri. Arena din Ghencea a fost inaugurată în 1974, cu meciul Steaua - OFK Belgrad, 2-2, iar ultima partidă a avut loc în martie 2015, Steaua - Viitorul 4-1.

"Conform caietului de sarcini, stadionul va avea minimum 30.000 de locuri, UEFA categoria 4. Se adaugă muzeu, spații de cazare, comerciale...noi sperăm să fie un stadion cum l-am conceput și pe cel de la Craiova, care să aibă viață tot timpul anului", a spus Adrian Cefalan, director de investiții CNI, la începutul acestei luni.

Paradoxal, deși a găzduit marile meciuri ale Stelei și ale echipei naționale, stadionul Ghencea și-a stabilit propriul record de asistență la un meci disputat în 1982. Rivalele Rapid și Petrolul s-au întâlnit în liga a doua în fața a 35.000 de spectatori.

13 orașe vor găzdui meciuri la Campionatul European din 2020 (12 iunie - 12 iulie 2020): București, Roma, Baku, Sankt Petersburg, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Glasgow, Bruxelles, Bilbao, Dublin, Munchen și Budapesta.

Arena Naţională din București va găzdui 3 meciuri din faza grupelor (dintre care două ale naţionalei României, dacă aceasta va obţine calificarea) şi unul din optimile de finală.

VEZI MAI JOS UN REPORTAJ EMOŢIONANT CU MARIUS LĂCĂTUŞ

Etichete: euro 2020 , ghencea , gica popescu , stadion ghencea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Culisele celor mai aprinse momente între Biden și Macron: de la „înjunghierea pe la spate” a Franței, la trimiterea de trupe în Ucraina

Într-un apel recent cu președintele american Joe Biden, liderul francez Emmanuel Macron a propus ca Occidentul să trimită trupe în Ucraina care să instruiască forțele Kievului – Biden nu s-a arătat încântat de această idee. Acum, cei doi lideri se vor întâlni în Franța, iar posibila revenire a lui Donald Trump la Casa Albă este doar una dintre problemele care amenință relațiile dintre cele două țări și, totodată, securitatea Europei, relatează Politico.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La un an de la gluma virală făcută despre ea, Mihai Bobonete a dat ”nas în nas” cu Mădălina Ghenea! Ce a urmat: ”Ea a insistat”

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Activitate în SuperLigă! Mutările efecutate de Rapid, CFR și UTA

Prima imagine cu soția lui Novak Djokovic, după scenele fără precedent de la Roland Garros

Scoțienii au aflat ce a declarat Ianis Hagi și au reacționat imediat: verdict dur pentru fiul "Regelui"

Foto România - Liechtenstein 0-0. Rezultat rușinos pentru ”Tricolori” înainte de EURO 2024

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gică Hagi n-a convins mai pe nimeni, după ce a prezis că România va ajunge în semifinalele EURO: "Părerea lui!"

Video Ce i-a scris Drăgușin pe tricou lui Ricardo, puștiul de 8 ani ”premiat”. Radu i-a cucerit total pe copii

Video&Foto Nebunie în Brazilia! Thiago Silva, prezentat de Fluminense în fața a peste 55.000 de fani

Video&Foto Dan Petrescu, socru mic. A dansat pe rupte la nunta fiicei Rebecca. Cu cine s-a fotografiat

Citeşte şi

Ce a spus Gică Popescu, după ce Edi Iordănescu a ezitat să semneze prelungirea contractului cu FRF

Gică Popescu, mesaj clar pentru Edi Iordănescu înainte de EURO: ”Ştiţi bine ce poziţie am avut”

PEROZFiica Iuliei Albu, fabuloasă la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a, unde a pășit ca pe podium. Fanii: „Este ireal de frumoasă!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

E la EURO 2024 și prinde transferul carierei. Oferte de top pentru vedeta de la CFR Cluj! Nelu Varga câștigă o avere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Semifinală cu scandal la Roland Garros: Cori Gauff a izbucnit în plâns în timpul confruntării cu liderul mondial Iga Swiatek citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea în Grecia. Obligația pe care o au toți șoferii de mașini hibride și electrice la intrarea pe insulele elene citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Imaginile cu Antonia din vacanță au ridicat temperaturile în mediul online. Costumul de baie i-a scos în evidență tot: „Ați dat zoom?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Imaginile cu Antonia din vacanță au ridicat temperaturile în mediul online. Costumul de baie i-a scos în evidență tot: „Ați dat zoom?”

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a întâmplat”