Jucătorii lui Inter, după câștigarea titlului / Foto: Profimedia

Acţionarii chinezii care l-au lăsat pe Olăroiu neplătit au "strâns cureaua" şi la Inter. Economia făcută este imensă

articol scris de Digi Sport
24.07.2021, 14:53
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Forţată de criza financiară, Inter a reuşit să reducă masa salarială într-un timp record. Asta după ce acţionarii chinezi de la Suning Holdings au anunţat că aşa nu se mai poate.

Inter a redus masa salarială cu 24 de milioane de euro

De altfel, cei care controlează clubul, chinezii de la Suning, sunt aceiaşi care l-au lăsat neplătit pe Cosmin Olăroiu şi mare parte din jucătorii de la echipa Jiangsu Suning, care între timp şi-a schimbat numele în Jiangsu FC, în conformitate cu noile reguli impuse de Federaţia Chineză de Fotbal.

  • În aprilie, echipa Jiangsu Suning a fost nevoită să-şi reducă salariile cu 30 la sută, moment în care Olăroiu avea un salariu de 7 milioane de euro pe an.

Unul dintre directorii lui Inter, Alessandro Antonello, a spus că obiectivul este reducerea cheltuielilor cu 15-20 la sută, aşa că s-a "pus pe treabă" şi a făcut o economie substanţială, de 24 de milioane de euro. Suma nu este însă suficientă, dar este un pas important.

Inter a renunţat la 11 jucători pentru a reduce masa salarială

Pentru această economie, campioana Italiei a renunţat sau e pe cale să renunţe la nu mai puţin de 11 jucători, ale căror salarii însumează în jur de 24 de milioane de euro: Hakimi (salariu de 5 milioane de euro), Antonio Candreva (salariu de 3 milioane de euro), Ashley Young (salariu de 3 milioane de euro), Matteo Politano (salariu de 1.6 milioane de euro), Dalbert (salariu de 1.2 milioane de euro), Daniele Padelli (salariu de 500.000 de euro), Sebastiano Esposito (salariu de 100.000 de euro) şi Zinho Vanheusden (salariu de 100.000 de euro).

Urmează Radja Nainggolan, care are un salariu de 4.5 milioane de euro pe an şi care se află în negocieri cu Cagliari, plus Valentino Lazaro, cu un salariu de 1.5 milioane de euro, aflat în negocieri avansate cu Benfica. În plus, e de aşteptat ca Arturo Vidal să-şi încheie contractul pe cale amiabilă. Mijlocaşul din Chile are un salariu de 6,5 milioane de euro pe an.

  • Inter va încasa 70 de milioane de euro din vânzarea lui Hakimi la PSG.
  • Suning deţine aproape 70 la sută din acţiunile lui Inter.

Eriksen şi Lukaku au cele mai mari salarii de la Inter

În acest moment, cele mai mari salarii de la Inter le au Romelu Lukaku şi Christian Eriksen, cu câte 7,5 milioane de euro pe an net. În ceea ce-l priveşte pe danez, nu se ştie dacă va mai putea juca fotbal, după ce a fost la un pas de tragedie la EURO 2020. Oricum, pentru a juca în Serie A, e nevoie să-şi scoată aparatul care i-a fost implantat după ce a fost operat pe inimă.

După Eriksen şi Lukaku urmează Alexis Sanchez, cu 7 milioane de euro pe an.

Inter a fost aproape de o penalizate sportivă din cauza datoriilor

La începutul acestui an, unii jucători de la Inter au ajuns să fie neplătiţi de aproape un an, iar echipa a fost la câteva zile de o penalizare sportivă. La un moment dat, unele salarii erau restante încă din ianuarie 2020, iar Interul a fost aproape să fie depunctată, numai că jucătorii au acceptat să semneze o amânare pentru plata salariilor pe lunile noiembrie şi decembrie.

Inter are un fond de salarii anual de 120 de milioane de euro, iar în sezonul trecut i-a plătit lui Antonio Conte cel mai mare salariu dintre antrenorii din Italia, 12 milioane de euro net pe an, adică 24 de milioane brut.

Între timp, Conte s-a despărţit de echipă, iar în locul său a fost numit fostul tehnician de la Lazio, Simone Inzaghi, care primeşte un salariu anual de 4,5 milioane de euro net.

Etichete: inter , cosmin olaroiu , jiangsu suning , suning , salarii inter , actionar inter


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Video FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă

Video David Miculescu și Darius Olaru au oferit momentul serii pe Arena Națională. ”Am o întrebare pentru tine”

Ciprian Marica ”i-a cântat prohodul” lui Dinamo

Adrian Mutu, pregătit să semneze un nou contract. Ce condiții a pus ”Briliantul”

Citeşte şi

Vedeta de 40.000.000€ a lui Inter care a fredonat ”Made in Romania”, pusă pe glume: ”Valorez mai puțin decât o cafea”

”S-a încheiat un ciclu la AC Milan?” Stefano Pioli a reacționat după ce a pierdut titlul de campioană în fața lui Inter

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”