Adrian Mutu a evoluat pentru Fiorentina în perioada 2006-2011 / Foto: Getty Images

Adrian Mutu a vorbit sincer despre greșelile din trecut: "Înveți foarte mult așa". Cum își ocupă timpul în carantină

02.04.2020, 09:46
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Selecționerul reprezentativei U21, Adrian Mutu, a vorbit pentru Radio Toscana despre aventura sa la Fiorentina și deciziile proaste pe care le-a luat de-a lungul carierei.

Adrian Mutu spune că ar fi trebuit să-și încheie cariera la Fiorentina, dar în același timp spune că deciziile luate de-a lungul timpului l-au ajutat să formeze ca om: "Această pandemie va schimba lumea. Italienilor le transmit să rămână uniți, să reziste. Eu mă joc cu fiul meu în fiecare zi, gătesc, fac exerciții. Mereu am fost atent la ce mănânc, de când m-am retras m-am îngrășat cu numai 3 kg.

Vreau să-l studiez pe Gian Piero Gasperini, e incredibil ce a reușit la Atalanta.

Adrian Mutu: "Puteam să fac alegeri mai bune, dar am învățat foarte mult din greșeli"

Cea mai frumoasă amintire de la Fiorentina rămâne al doilea gol marcat cu PSV, în Cupa UEFA. În acei ani puteam să jucăm de la egal la egal cu Liverpool, Everton sau Lyon. Numai Barcelona era de neoprit, aveau o echipă mult prea bună atunci.

De-a lungul carierei puteam să fac alegeri mai bune, dar nu știu dacă aș mai fi fost astăzi persoana care sunt. Înveți foarte mult din alegerile greșite. Cred că cel mai bine ar fi fost dacă jucam la Fiorentina până la finalul carierei", a spus Mutu, conform sursei citate.

Adrian Mutu a fost un jucător uriaș pentru fotbalul românesc

Mutu a fost transferat de Inter în 1999, de la Dinamo, iar la scurt timp a devenit celebru în Italia: "Uriaș ca fotbalist. La 19 ani s-a bătut cu Maldini. Tu îți dai seama? A dat gol cu Milan, în Cupă, și s-a luat la bătaie cu Maldini", a spus Giovanni Becali, la Digi Sport Matinal.

Desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist al României, Adrian Mutu a fost campion în Liga 1 cu Dinamo, în sezonul 1999/2000, şi a cucerit de două ori titlul în Serie A, alături de Juventus, însă acestea au fost revocate, în urma scandalului Calciopoli.

Adrian Mutu a evoluat pentru Fiorentina în perioada 2006-2011

Cu echipa naţională, la care a evoluat de 77 de ori, a participat la două ediţii ale Campionatului European, în 2000 şi 2008. Adi Mutu este golgheterul all-time al echipei naţionale, cu 35 de reuşite, fiind la egalitate cu Gheorghe Hagi. Mutu este singurul fotbalist român care a depăşit cota 100 de goluri marcate în Serie A TIM - 103.

  • Mutu a evoluat în 143 de meciuri pentru Fiorentina și a marcat 69 de goluri.

De-a lungul carierei, Mutu a evoluat pentru FC Argeş, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Tg. Mureș.

Etichete: adrian mutu , adrian mutu fiorentina , pandemie coronavirus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Vino să îl aperi pe taică-tu'!”. Gigi Becali și-a băgat vedeta în ședință, după ce FCSB a luat titlul

Ce surpriză! Singurul patron care l-a felicitat pe Gigi Becali pentru titlu: "Mi-a dat mesaj direct!"

Gigi Becali e pe cai mari: ”Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp”

Live Video&Score Oțelul - Hermannstadt 1-0, ACUM pe Digi Sport 1. Gălățenii deschid scorul rapid

Citeşte şi

Adrian Mutu, pregătit să semneze un nou contract. Ce condiții a pus ”Briliantul”

Balaj a ”intervenit” în disputa dintre Mutu și Tachtsidis: ”A demonstrat că are caracter”

PEROZSalma Hayek, în mediul ei preferat: în costum de baie, la soare. Actrița de 57 de ani are silueta și tonusul unei tinerele

FILM NOWNicole Kidman, strălucitoare precum un trofeu Oscar. Blonda și-a etalat silueta zveltă și statuară într-o rochie aurie cu paiete

S-au dat de gol la petrecerea FCSB! Riscă să fie amendați. „Orice fum costă 5.000 de euro” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”