Francesco Totti ar fi jucat doar pentru Real Madrid, dacă ar fi plecat de la AS Roma

"Am făcut cea mai bună alegere". Francesco Totti, 26 de ani de la debutul pentru AS Roma

28.03.2019, 23:49
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

În urmă cu 26 de ani (28 martie 1993, la Brescia), Francesco Totti debuta pentru AS Roma, echipa pe care avea să nu o mai părăsească până la finalul carierei. Într-un recent interviu, Totti a spus că doar la Real Madrid ar fi evoluat, dacă s-ar fi despărțit de AS Roma. Cu toate astea, fostul atacant nu regretă alegerea pe care a făcut-o.

"Dacă aș fi acceptat să plec de la Roma ar fi acceptat să joc doar la Real Madrid pentru respectul pe care mi l-au arătat fanii. Pe de altă parte, cred că am făcut alegerea potrivită să joc doar pentru clubul pe care l-am susținut mereu", a spus Francesco Totti, la beIN Sports, unul dintre actualii directori ai clubului capitolin. 

În toamna anului 2018, la câteva luni după retragere, Francesco Totti a dezvăluit că trupa de pe Santiago Bernabeu a făcut totul pentru a-l transfera: în urmă cu peste un deceniu i-a trimis şi un tricou al "galacticilor", cu numele său imprimat, pentru a-l convinge pe simbolul Romei să vină în Spania.

"A fost un moment în cariera mea, prin 2004 sau 2005, când Real Madrid a făcut totul pentru a mă transfera. Mi-au trimis un tricou al lor cu numărul 10 şi numele meu scris pe spate pentru a mă convinge. Nu pot spune că preşedintele lor (n.r. Florentino Perez) mă suna tot timpul, însă el şi oamenii cu care lucra au încercat să mă contacteze. Am fost indecis, însă la finalul zilei, dragostea a decis. Dragostea pentru acest club, acest oraş, aceşti fani. Dragostea mea pentru toţi cei care m-au ajutat în ultimii 25 de ani să fiu căpitanul acestei echipe şi omul cu un singur club în carieră", a declarat fostul fotbalist legendar al lui AS Roma.

Debutul lui Francesco Totti în Serie A

La Brescia, AS Roma conducea cu 2-0, în faţa echipei pregătite de Mircea Lucescu, iar antrenorul giallorossilor, celebrul Vujadin Boskov, omul care a condus-o pe Sampdoria spre singurul său titlu, a auzit pe marginea terenului: "Mister, bagă-l pe băieţel!".

Vocea pe care a auzit-o a fost cea a lui Sinisa Mihajlovic, pe atunci fundaşul echipei din capitala Italiei, iar "băieţelul" era Francesco Totti. Încă nu avea 17 ani, iar cu o zi înainte jucase pentru Primavera. În minutul 87, a intrat pe teren în locul lui Ruggiero Rizzitelli.

Cifrele lui Francesco Totti la AS Roma

  • 785 e numărul meciurilor jucate de Totti pentru Roma, 619 dintre ele în Serie A. E depăşit doar de Paolo Maldini şi Gianluigi Buffon.
  • 307 goluri a înscris Totti pentru Roma, 250 dintre ele în Serie A. Primul pe 4 septembrie 1994, pe Olimpico, împotriva Foggiei.
  • 250 de goluri a înscris în campionat pentru Roma, al doilea după Silvio Piola (274) în topul marcatorilor all-time din Serie A.
  • 9 goluri a marcat pentru naţionala Italiei, în 58 de partide, ultima chiar la Mondialul din 2006, câştigat de "squadra azzura" în Germania.
  • 25 de ediţii de campionat în care a jucat (primul loc, la egalitate cu Paolo Maldini)
  • 23 de ediţii de Serie A în care a marcat (singurul care a reuşit acest lucru)
  • 38 de ani - vârsta sa în noiembrie 2014, când a marcat cu CSKA Moscova şi a devenit cel mai bătrân marcator din istoria Ligii Campionilor.
  • 11 goluri înscrise în derby-urile cu Lazio, în 44 de meciuri (primul loc, la egalitate cu Da Costa)
  • 19 goluri înscrise contra Parmei, victima sa favorită din Serie A. Urmează Sampdoria (15), Cagliari şi Udinese (14).
  • 7 trofee cucerite de Totti: un titlu, două Cupe, două Supercupe, un Campionat Mondial şi un European Under 21.

Etichete: real madrid , as roma , francesco totti


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

Record absolut! La 38 de ani și 234 de zile a intrat în istorie

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă