Moise Kean / Foto: Getty Images

"Am furat o minge de la un preot". Moise Kean a vorbit despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a juca fotbal

07.05.2019, 17:56
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Moise Kean este una dintre revelaţiile sezonului în fotbalul european, după prestaţiile excelente pe care le-a avut la Juventus. Tânărul atacant al bianconerilor a debutat şi în naţionala Italiei, unde deja a reuşit să marcheze.

Ascensiunea formidabilă a fotbalistului de 19 ani are în spate sacrificii mari, atât din partea lui, cât şi din partea familiei. Kean recunoaşte că a fost nevoit să fure o minge de la un preot, pentru a juca fotbal.

"Am crescut în Asti, lângă Torino. Şi dacă voiai să joci fotbal în cartierul nostru, mereu găseai o minge în biroul preotului, aflat în apropierea casei noastre. Preotul era un om de treabă şi ţinea mingile într-un sertar. Dar nu îl încuia niciodată.

Aşa că de fiecare dată când rămâneam fără minge, mă furişam în oratoriu, aşteptam ca preotul să urce la etaj, apoi luam o minge din sertarul lui. Da, odată am fost atât de disperat să joc fotbal, încât am furat de la un preot. Şi îi mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi că am făcut-o", a povestit Kean pentru The Players’ Tribune.

"Am implorat, am împrumutat şi am furat pentru a juca fotbal"

Moise Kean a dezvăluit şi alte momente din copilărie, care l-au ajutat să se formeze şi să ajungă la valoarea care să-i permită să joace la una dintre echipele de top ale Europei.

"Obişnuiam să joc fotbal pe un teren de asfalt în spatele bisericii. Şase la şase. Fiecare jucător trebuia să plătească 10 euro. Am implorat, am împrumutat, am furat şi am economisit toată săptămâna pentru a-mi putea permite intrarea.

Echipa câştigătoare lua toţi banii. Şi era o adevărată bătălie în fiecare săptămână. Dacă erai lovit, trebuia să te prefaci că nu te doare, pentru că altfel nu erai ales. Aşa am învăţat să joc fotbal. Acolo a început călătoria mea, trebuie să joci cu foame.

Înveţi că fotbalul, la fel ca viaţa, are urcuşuri şi coborâşuri. Câteodată, marchezi în ultimul minut al unui meci şi câştigi 60 de euro pentru toată lumea. În alte ocazii nu o faci", a spus Kean.

Etichete: juventus , moise kean , meciuri serie a


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

Pensia lui Rică Răducanu: nu s-a ferit să spună suma pe care o încasează lunar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Tensiune după Farul - Sepsi! Conducerea oaspeților nu s-a ferit de cuvinte: ”E foarte urât ce s-a întâmplat”

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Video Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”

Chelsea e gata să se despartă de Mudryk! Ce echipe ”stau la pândă”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”