Arthur Melo, în duel cu Dennis Man / Foto: Getty Images

Arthur Melo schimbă echipa, dar rămâne în Serie A

articol scris de Digi Sport
20.07.2023, 17:51
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Arthur Melo (26 de ani) ar putea să o părăsească în această vară pe Juventus, după ce, pe adresa acestuia, a sosit o ofertă. 

Împrumutat sezonul trecut la Liverpool, unde a evoluat într-un singur meci pentru formația de pe Anfield Road și a dezamăgit, mijlocașul brazilian nu se mai află în planurile tehnicianului lui Juventus, Massimiliano Allegri, pentru sezonul viitor.

Astfel, formația torineză nu ar spune nu unei mutări a lui Arthur Melo la altă echipă.

Arthur Melo ar putea ajunge la Fiorentina

Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, Fiorentina vrea să-l împrumute pe Arthur Melo în această vară de la Juventus. Gruparea ”Viola” este dispusă să ofere o sumă cuprinsă între 3-4 milioane de euro pentru împrumutul jucătorului brazilian.

În contractul dintre cele două formații ar urma să fie inclusă și o clauză de cumpărare definitivă a mijlocașului, în valoare de 20 de milioane de euro. 

Aceeași sursă scrie că Arthur ar urma să efectueze vineri vizita medicală și, ulterior, să semneze contractul cu Fiorentina. 

Arthur Melo a ajuns la Juventus în luna septembrie a anului 2020 de la Barcelona, în schimbul a 80,6 milioane de euro. La ”Bătrâna Doamnă”, brazilianul a strâns 63 de meciuri, a înscris un gol și a oferit o pasă decisivă. 

Ulterior, după două sezoane, formația din Serie A a decis să-l împrumute pe Arthur în toamna anului 2022 la Liverpool, în schimbul a 4,5 milioane de euro. Însă, ajuns în Premier League, brazilianul s-a accidentat grav și nu a mai reușit să se impună în garnitura de start a lui Jurgen Klopp.

Astfel că, în această vară, mijlocașul a plecat de la Liverpool și s-a întors la Juventus, echipă cu care mai are contract până în vara anului 2025.

De-a lungul carierei, Arthur a mai jucat pentru Gremio (50 de meciuri, 2 goluri, 3 assist-uri) și Barcelona (72 de meciuri, 4 goluri, 6 assist-uri). 

  • 15 milioane de euro este cota lui Arthur, potrivit Transfermarkt
  • 3 meciuri a jucat Arthur în sezonul trecut pentru formația U21 a celor de Liverpool

"Le este rușine" că l-au transferat

Conform presei britanice, oamenilor din departamentul de recrutări al celor de la Liverpool au ajuns să "le fie rușine" de faptul că l-au transferat pe Arthur. 

Problemele mijlocașului central cu accidentările erau cunoscute încă de pe vremea în care evolua pentru Barcelona, însă, chiar și așa, englezii au vrut să-i dea o șansă. 

Etichete: liverpool , fiorentina , arthur melo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului său, la doar 100 de metri de casă, nu a strigat după ajutor din cauza unui motiv tulburător, scrie presa algeriană.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Ofertă de 1.3 milioane de euro pentru Louis Munteanu! Ce urmează pentru atacant

45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce lovitură! Denis Alibec a ales între FCSB și Farul

Exclusiv Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș sunt siguri că nu trebuie să lipsească de la EURO 2024: ”Cel mai bun din SuperLigă”

Foto Valeriu Iftime a intrat în vestiar după Botoșani - Mioveni! Mesajul transmis

Gică Hagi l-a văzut pe Ianis în meciul cu Real Madrid și nu s-a ferit de cuvinte

Citeşte şi

Live Video&Score Fiorentina - Napoli 2-2, ACUM, Digi Sport 4

E gata! A semnat și va fi noul antrenor al lui Liverpool: ”Confirm”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWOlivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense

Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”