Francesco Totti, la ultimul meci în Serie A pentru AS Roma / Foto: Getty Images

"Ce aş face dacă mâine fiul meu ar primi o ofertă de la Lazio?" Răspunsul lui Totti a fost unul surprinzător

25.04.2020, 09:05
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Francesco Totti a primit o întrebare la care nu se aştepta. Fostul jucător de legendă de la AS Roma, care a evoluat toată cariera numai la acest club, a fost întrebat ce ar face dacă fiul său de 14 ani ar primi o ofertă de la rivala Lazio.

"Dacă mâine fiul meu ar primi o propunere de la Lazio? Dacă ar fi după mine, m-aş gândi la asta. Ştiindu-l pe Cristian, el nici măcar nu m-ar lăsa să discut", a spus fostul căpitan al Romei într-o discuţie video pe reţelele de socializare cu fanul lui Lazio, Damiano Er Faina.

Fiul lui Francesco Totti, Cristian, evoluează la gruparea sub 15 ani a celor de la AS Roma.

Fostul căpitan de la AS Roma a povestit ceea ce i s-a întâmplat pe vremea când avea 8 ani.

"A fost o perioadă când jucam la Lodigiani (n.r.: club din Roma celebru pentru descoperirea unor talente, printre care şi Francesco Totti). Aveam 8 ani şi făceam 9 ani în septembrie. La finalul anului, Sagramola (n.r.: Rinaldo Sagramola), pe atunci preşedinte la Lodigiani, a vorbit cu mama, tata şi fratele meu spunându-le că există două variante: Roma sau Lazio.

Fratele meu a început să mă lovească pe sub masă ca şi cum ar spune: 'Nu!'. În principiu, mama nu era din Lazio, dar bunicul meu era. Tatăl meu şi fratele meu erau fani Roma, în timp ce unchii mei erau din Lazio. Mama ştia cu ce echipă ţineam şi nu putea alege greşit. Apoi am ales Roma. Ei ştiau răspunsul meu", a povestit Totti.

Francesco Totti, o viață pentru AS Roma

Totti (43 de ani) a jucat întreaga sa carieră la AS Roma, din 1993 până în mai 2017, când s-a retras. Italianul are 58 de selecții în naționala Italiei, alături de care a luat Cupa Mondială, în 2006.

După ce a agățat ghetele în cui, Francesco Totti a rămas în staff-ul grupării de pe Olimpico. A deținut o funcție în conducere, dar a renunțat pentru că nu se simțea implicat îndeajuns în activitatea clubului AS Roma.

Cifrele lui Francesco Totti la AS Roma

  • 785 e numărul meciurilor jucate de Totti pentru Roma, 619 dintre ele în Serie A. E depăşit doar de Paolo Maldini şi Gianluigi Buffon.
  • 307 goluri a înscris Totti pentru Roma, 250 dintre ele în Serie A. Primul, pe 4 septembrie 1994, pe Olimpico, împotriva Foggiei.
  • 250 de goluri a înscris Totti în campionat pentru Roma. E al doilea după Silvio Piola (274) în topul marcatorilor all-time din Serie A.
  • 9 goluri a marcat Totti pentru naţionala Italiei, în 58 de partide, ultima chiar la Mondialul din 2006, câştigat de "squadra azzura" în Germania.
  • 25 de ediţii de campionat în care a jucat (primul loc, la egalitate cu Paolo Maldini)
  • 23 de ediţii de Serie A în care a marcat (singurul care a reuşit acest lucru)
  • 38 de ani - vârsta sa în noiembrie 2014, când a marcat cu CSKA Moscova şi a devenit cel mai bătrân marcator din istoria Ligii Campionilor.
  • 11 goluri înscrise în derby-urile cu Lazio, în 44 de meciuri (primul loc, la egalitate cu Da Costa)
  • 19 goluri înscrise contra Parmei, victima sa favorită din Serie A. Urmează Sampdoria (15), Cagliari şi Udinese (14).
  • 7 trofee cucerite de Totti: un titlu, două Cupe, două Supercupe, un Campionat Mondial şi un European Under 21.

Etichete: lazio , as roma , francesco totti , cristian totti


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Cum au fost surprinși Mihai Pintilii și Elias Charalambous, după ce FCSB a câștigat titlul. Ipostază rară

Foto Au vrut să facă la fel ca la Leverkusen, dar nu le-a ieșit! Ce s-a întâmplat imediat după FCSB - Farul

Exclusiv ”O să-i dau bani mulți!”. Anunțul lui Gigi Becali în miez de noapte

Exclusiv Darius Olaru, pus în dificultate de ”reporterul” David Miculescu. ”Secretul” pasei de gol

Citeşte şi

În urmă cu doi ani a fost lăsat să plece, iar acum este propus la Real Madrid. ”Este absolut pregătit”

Oficial Fostul fotbalist legendar de la AS Roma va conduce echipa și în noua stagiune

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWNicole Kidman, strălucitoare precum un trofeu Oscar. Blonda și-a etalat silueta zveltă și statuară într-o rochie aurie cu paiete

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”