Thiago Motta, antrenorul echipei Bologna / Foto: Profimedia

Fostul antrenor al lui Radu Drăgușin e la mare căutare: Juventus și Mancheste United sunt cu ochii pe el

articol scris de Digi Sport
06.04.2024, 15:58
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Juventus și Manchester United sunt doar două dintre marile cluburi europene care se gândesc serios să schimbe componența băncii tehnice din următorul sezon.

Thiago Motta (41 de ani) este antrenorul celor de la Bologna din toamna anului 2022.

Juventus și Man. United vor să îl ”fure” pe antrenorul Motta de la Bologna

Rezultatele neconvingătoare din acest sezon i-au făcut pe șefii lui Juve și pe cei ai ”Diavolilor” să caute soluții pentru noua stagiune.

Prima schimbare vizată de oficialii celor doi coloși europeni este la nivelul antrenorilor. Atât Erik ten Hag, cât și Max Allegri nu mai au susținere din partea conducerii.

Contractul lui Thiago Motta cu Bologna expiră în această vară, astfel că echipele mai sus menționate stau la pândă pentru a-l ademeni pe antrenorul italian să nu semneze prelungirea cu ”roș-albaștrii”. Motta e încă indecis în legătura cu viitorul său pe Renato Dall'Ara.

  • În 66 de jocuri pe banca Bologniei, Motta a adunat 33 de victorii.
  • Bologna ocupă locul 4 în Serie A, ultima poziție care asigură calificarea directă în Liga Campionilor

Este bine pentru fotbal ce am făcut cu Bologna în acest sezon. Toată lumea vrea să vadă o echipă ca Bologna care să fie acolo după ce a avut dificultăți să se integreze la acest nivel în ultimii ani.

Asta arată că o muncă făcută bine, cu un grup care își dorește ceva mai mult, ei bine, până la urmă echipa poate concura cu alții, care la începutul sezonului pe hârtie erau considerați, sincer, mai puternici. Și asta este bine pentru competitivitatea din sport.

Cu acești băieți am crescut împreună (n.r. jucătorii echipei Bologna) și eu cred că la anul vom merge în Champions League”, a precizat Motta, potrivit Gazzetta dello Sport.

Thiago Motta, tăiat de pe lista Barcelonei 

Șefii catalanilor au întocmit o listă cu mai multe variante pentru înlocuirea lui Xavi din vară, iar una dintre ele era Thiago Motta. Fostul mijlocaș a fost propus de Deco, noul director sportiv al echipei și fostul său coechipier de pe Camp Nou. 

Deși portughezul îl vedea perfect pentru banca tehnică a echipei, președintele Joan Laporta s-a opus categoric, deoarece preferă un antrenor cu experiență.

Astfel, deși este apreciat pe Camp Nou, Motta nu mai este candidat să o preia pe Barcelona, cel puțin anul acesta. Marea lovitură la care visează Laporta este Jurgen Klopp, însă neamțul a anunțat că vrea să ia o pauză de la fotbal după 9 ani la Liverpool și este greu de crezut că își va schimba planul pentru Barcelona. 

Thiago Motta, antrenor din 2019 

Tehnicianul de 41 de ani se află la cea de-a treia echipă din cariera de antrenor, la nivel de seniori. În 2019 o prelua pe Genoa, însă rezista doar 10 meciuri și era dat afară pentru rezultate slabe. 

Apoi a stat un an pe banca celor de la Spezia, iar din toamna anului 2022 se află la Bologna, unde a început să aibă rezultate mai bune decât în cele două mandate precedente. 

Etichete: motta la manchester united , motta la juventus , motta la bologna , motta antrenor la juventus , allegri out de la juventus


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Presa din Grecia, tranșantă după ce PAOK-ul lui Lucescu a ajuns să aibă titlul la mâna ei: "La gunoi!"

Ce le-a spus Răzvan Lucescu grecilor, după ce a umilit-o pe Panathinaikos și a ajuns la 90 de minute de titlu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Alertă la Dinamo! 4 jucători sunt OUT pentru turul cu Csikszereda: anunțul lui Zeljko Kopic

Oficial A semnat: antrenor în SuperLiga până în 2025

Gata! E OUT de la Tottenham, din vară

Exclusiv Surpriză! Jucătorul de la FCSB văzut în lotul României la EURO 2024

Citeşte şi

Minciuna folosită de italieni pentru a ieşi din casă şi realitatea cruntă de la Bergamo: "Nu mai e loc în cimitire!" Bilanţul anunţat

După Messi la PSG, italienii anunță o nouă lovitură de proporții: plecarea lui Ronaldo de la Juve. Unde e așteptat CR7

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving" citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”