Giorgio Chiellini și Zlatan Ibrahimovic, într-un duel Juventus - Inter, din 2009 / Foto: Profimedia

Ibrahimovic, "dușmanul absolut" al carierei lui Chiellini! Fundașul a recunoscut: "Nu am calitățile lui Ramos sau van Dijk"

articol scris de Digi Sport
05.02.2021, 14:11
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Giorgio Chiellini (36 de ani) evoluează de peste 15 ani la Juventus și este considerat unul dintre cei mai buni fundași centrali ai ultimelor decenii. Italianul a recunoscut că Zlatan Ibrahimovic cel mai bun adversar pe care l-a întâlnit de-a lungul carierei sale.

Giorgio Chiellini a cucerit 17 trofee cu Juventus și a jucat la cel mai înalt nivel timp de 15 ani. În această perioadă, a întâlnit unii dintre cei mai mari atacanți ai lumii, însă niciunul nu se compară cu Zlatan Ibrahimovic, cel pe care fundașul din Peninsulă îl consideră "cel mai bun adversar din cariera sa".

Giorgio Chiellini: "Cel mai bun adversar al carierei mele este Zlatan Ibrahimovic, fără îndoială"

"Cel mai bun adversar al meu. Îl respect foarte mult pe Zlatan, ne respectăm. Am fost colegi de echipă, în primul meu sezon la Juve. Niciodată nu mi-a fost frică să-l înfrunt, nu am făcut niciun pas înapoi în fața lui.

Avea deja o forță fizică extraordinară. Apoi a devenit 'dușmanul absolut' când s-a mutat la Inter, apoi pur și simplu un adversar la Milan sau la echipa națională. Cel mai bun adversar al carierei mele este Ibrahimovic, fără îndoială", a declarat Giorgio Chiellini, citat de Corriere dello Sport.

Zlatan Ibrahimovic și-a exprimat și el admirația față de Giorgio Chiellini, în urmă cu câteva săptămâni: "Mereu mi-au plăcut cei care acceptă un duel dur și corect. Și să ne amintim că înainte nu exista VAR.

Paolo Maldini mă stimula. Acum spune că nu eram la fel de puternic la vremea aceea ca acum, dar dacă îmi amintesc corect, parcă nu a câștigat toate duelurile cu mine. Îmi place Chiellini, un animal care continuă să te vâneze. Aceasta este mentalitatea potrivită", a spus "Ibra".

Chiellini: "Nu am avut calitățile de campion ale lui Ramos sau van Dijk"

Căpitanul lui Juventus a dezvăluit că în lipsa unor calități ca cele ale lui Ramos sau van Dijk, dorința a fost cel mai important atu al său: "Pentru a câștiga dueluri cu atacanții, trebuie să fii pesimist și să-ți imaginezi cel mai rău scenariu posibil. Este prețul pe care jucători 'normali', ca mine sau Barzagli, trebuie să-l plătim.

Andrea a fost un fundaș foarte bun, dar nici el, nici eu, nu am avut calitățile de campion ale lui Sergio Ramos sau Virgil van Dijk. Am un fel de dublare de personalitate: sunt destul de timid si rezervat, dar pe teren sunt capabil de orice pentru a câștiga", a recunoscut Giorgio Chiellini.

Postul de fundaș central i se potrivește ca o mănușă lui Giorgio Chiellini. Italianul a punctat că bucuria marcării unui gol nu se compară cu satisfacția pe care o simte atunci când împiedică un adversar să înscrie: "Sunt foarte încântat să câștig un duel. Când reușesc să blochez un șut periculos sau să salvez un gol, am o adrenalină de nedescris.

Este o bucurie diferită față de atunci când înscriu, nu este comparabilă, dar acele intervenții în jocurile importante, le țin minte. De exemplu, golul meu marcat împotriva Barcelonei în sferturile de finală ale Ligii Campionilor mi-a adus mai puțină satisfacție decât atunci când l-am împiedicat pe Harry Kane să înscrie în minutul 89, într-un meci cu Tottenham din 2018", a încheiat Chiellini.

  • 521 de meciuri, 36 de goluri și 23 de assist-uri a reușit Giorgio Chiellini la Juventus
  • 105 selecții a adunat la naționala Italiei
  • 2 milioane de euro este cota de piață a lui Chiellini, potrivit Transfermarkt

Etichete: juventus , zlatan ibrahimovic , giorgio chiellini


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dorit de FCSB, Rafa Mujica a ales și urmează să semneze: transfer de 10 milioane de euro și salariu uriaș

Vinicius n-a uitat! A scris doar 3 cuvinte și i-a ironizat pe rivalii de la Barcelona, după ce Real a câștigat La Liga

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

Citeşte şi

Cristiano Ronaldo ”a vrut să zguduie planeta”! Un fost coleg a spus totul

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”