Ionuț Radu, portar împrumutat de Inter Milano la Cremonese / Foto: Profimedia

Ionuț Radu, încurajat de Samir Handanovic: “Va crește ca portar și ca om”

articol scris de Digi Sport
21.07.2022, 16:29
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Portarul Ionuț Radu (25 de ani) a fost împrumutat de Inter Milano la o nou-promovată în Serie A, Cremonese, pentru sezonul 2022-2023.

Samir Handanovic: "Ionuț Radu are ocazia să-și demonstreze calitățile"

În sezonul 2021-2022, Ionuț Radu a jucat în doar două meciuri pentru Inter, unul în Serie și unul în Cupa Italiei, dar a primit patru goluri.

În meciul Bologna - Inter Milano, disputat la sfârşitul lunii aprilie în Serie A, portarul român a comis o gafă uriașă.

Bologna a câştigat acea partidă cu 2-1, golul victoriei fiind reuşit de Nicola Sansone, care a profitat de o gafă a lui Ionuţ Radu.

Inter a încheiat campionatul pe locul doi, la două puncte în spatele lui AC Milan, iar multe voci au susţinut că echipa antrenată de Simone Inzaghi a pierdut titlul din cauza greşelii comise de Radu.

Portarul sloven Samir Handanovic, căpitanul echipei Inter Milano, a declarat că Ionuţ Radu va creşte ca portar şi ca om, deși a comis acea gafă decisivă.

“A fost o mare tristeţe şi amărăciune, dar asta e viaţa. Iar un sezon nu depinde niciodată de un meci. În seara aceea nu i-am spus nimic, am vorbit cu el a doua zi.

I-am spus că acel episod îl va face să crească atât ca portar, dar mai ales ca om. Ionuţ trebuie să ştie că va greşi din nou, ca toată lumea, însă are ocazia să-şi demonstreze calităţile”, a spus Handanovic, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

Ionuț Radu a fost împrumutat în această vară de Inter la US Cremonese, nou-promovată în Serie A, unde este coleg cu Vlad Chiricheş şi Dennis Politic.

Dacă la Inter Milano încasa aproximativ 2,3 milioane de euro anual, la Cremonese, românul va primi 1,9 milioane de euro, potrivit presei italiene.

Născut la Bucureşti, pe 28 mai 1997, Ionuț Radu a jucat la Steaua şi Dinamo înainte de a se transfera în Italia, în ianuarie 2013, la Pergolettese, după care a ajuns la Inter. Portarul român a reuşit să câştige turneul de la Viareggio şi Cupa Italiei Primavera cu Inter, iar pe 14 mai 2016 a debutat în Serie A, într-un meci cu Sassuolo. După ce a mai jucat la Avellino (22 de prezenţe în Serie B), Genoa (50 de prezenţe în Serie A) şi Parma, în august 2020 a revenit la Inter.

Etichete: serie a , inter , samir handanovic , ionut radu , cremonese


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum va arăta M5, superiahtul miliardarilor care se transformă în submarin. Va avea un heliport, un balon cu aer cald și un cinematograf

O companie austriacă vrea să construiască pentru miliardari un superiaht care se poate transforma într-un submarin. Reprezentanții firmei spun că superiahtul va avea mai multe facilități, printre care se numără și un heliport, un balon cu aer cald, o piscină, o sală de gimnastică, o galerie de artă și un cinematograf, transmite CNN.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”O să-i dau bani mulți!”. Anunțul lui Gigi Becali în miez de noapte

Exclusiv ”Patimile” FCSB-ului din acest sezon. Mihai Stoica a dezvăluit care au fost cele mai grele momente

Exclusiv Ion Crăciunescu, declarație misterioasă: ”Am înțeles că FCSB va reveni la Steaua! Sunt discuții”

Foto Atunci și acum! Cum a sărbătorit FCSB titlul în 2015 și ce s-a întâmplat după 9 ani de așteptare

Citeşte şi

Video Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”

Milan, gata să-și vândă cele două vedete! Prețul: 200.000.000€

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”