Ionut Radu / Foto: Profimedia Images

Italienii sar în apărarea lui Ionuț Radu, după gafa din meciul cu Fiorentina: "Lăsați-l în pace!"

articol scris de Digi Sport
16.08.2022, 22:21
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Ionuț Radu (25 de ani) nu a avut parte de cel mai bun debut la Cremonese în Serie A, iar portarul român a greșit decisiv în finalul jocului cu Fiorentina, pierdut de echipa sa cu scorul de 2-3.

Italienii sar în apărarea lui Ionuț Radu, după gafa din meciul cu Fiorentina: "Lăsați-l în pace!"

După ce a comis o eroare mare în sezonul trecut, pe vremea când evolua pentru Inter Milano, acum, Ionuț Radu a repetat isprava și în tricoul celor de la Cremonese. În ciuda greșelii din partida cu Fiorentina, goalkeeper-ul român are parte de susținerea italienilor, iar jurnalistul Alessandro Vocalelli a ținut să îi ia apărarea lui Radu în presa din Peninsulă.

"Vorbim doar de Radu, dar alții au făcut gafe mai mari. Lăsați-l în pace! Radu trebuie doar să își recapete încrederea în el, să simtă și încrederea colegilor, a antrenorului și a mediului din care se află.

Spre exemplu, Gollini (n.r. portarul Fiorentinei) are mai puțină responsabilitate pentru faptul că a încasat un gol direct  din corner? Sau Maximiano (n.r. portarul lui Lazio, eliminat în minutul 5 al meciului cu Bologna pentru un henț), care a comis o gafă incredibilă după doar cinci minute? Diferența este una singură: că Fiorentina și Lazio au câștigat, iar erorile lor au fost uitate. 

Pe scurt, Radu a fost cu siguranță vinovat, dar foarte ghinionist. Pentru că a fost din nou personajul negativ, chiar după ultimul meci jucat la Inter. Dacă golul ar fi fost în minutul 5, poate că Cremonese ar fi întors rezultatul datorită paradelor sale excelente, iar reacțiile respective ar fi dispărut. 

Radu merită puțină înțelegere și susținere pentru prima parte a carierei sale - la nivel de juniori era considerat un fel de fenomen - dar poate și pentru cele 90 de minute contra Fiorentinei", se arată în editorialul din Gazzetta Dello Sport.

VIDEO cu eroarea comisă de Ionuț Radu în partida Fiorentina - Cremonese 3-2

Mesajul postat de Cremonese, după gafa lui Ionuț Radu din meciul cu Fiorentina

După o evoluție bună în timpul meciului cu Fiorentina, Ionuț Radu a gafat inexplicabil în minutele de prelungire, atunci când a intrat cu mingea în poartă după o centrare de la marginea careului. Deși greșeala sa a privat-o pe Cremonese de câștigarea primului punct în Serie A, clubul a postat un mesaj pe rețelele sociale prin care a sărit în apărarea românului.

"Fiecare jucător al lui Cremonese face parte dintr-o familie, dintr-o societate, dintr-un grup. Fiecare laudă și fiecare critică la adresa unei singure persoane este întotdeauna îndreptată către întreaga echipă.

Pentru că așa suntem noi, uniți atât pe teren cât și în afara lui, la bine și mai ales la greu. Am scris-o după meci: am pierdut ca o echipă, vom câștiga ca o echipă", a fost mesajul postat de Cremonese, pe Facebook.

Etichete: gazzetta dello sport , ionut radu , cremonese


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gigi Becali a reacționat imediat, după ce FCSB a devenit campioana României

Exclusiv Gigi Becali, mutări pentru Champions League! Câte transferuri a anunțat, după câștigarea titlului

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Live Video&Score PSG - Le Havre 1-2, ACUM, pe DGS 4. Oaspeții marchează din nou

Citeşte şi

Minciuna folosită de italieni pentru a ieşi din casă şi realitatea cruntă de la Bergamo: "Nu mai e loc în cimitire!" Bilanţul anunţat

După Messi la PSG, italienii anunță o nouă lovitură de proporții: plecarea lui Ronaldo de la Juve. Unde e așteptat CR7

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”