Radu Drăgușin / Foto: Profimedia

Radu Drăgușin, dorit de Juventus în locul lui Bonucci și Chiellini: ”L-ar vedea la prima echipă!”

articol scris de Digi Sport
24.02.2022, 08:02
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Radu Drăgușin (20 de ani) a fost împrumutat în vară de cei de la Juventus celor de la Sampdoria, iar, după șase luni, fundașul român a fost cedat celor de la Salernitana.

Radu Drăgușin a avut prestații bune la Juventus, iar torinezii nu vor să îl piardă pe fundașul român.

Radu Drăgușin, dorit de Juventus în locul lui Bonucci și Chiellini: ”L-ar vedea la prima echipă!”

Agentul fotbalistului, Florin Manea, a dezvăluit că bianconerii nu voiau să îl cedeze nici în această vară, însă în cele din urmă au acceptat cu o singură condiție, să nu existe nicio clauză de cumpărare.

Manea spune că torinezii îl văd pe Radu Drăgușin ca un înlocuitor pentru cei doi fundași de marcă de la Juventus, Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini.

Ei n-au vrut să l împrumute nici în vara asta, ar fi vrut să rămână în continuare acolo, să joace la U23 și echipa mare. Radu a optat să încerce această aventură cu toate că a fost un risc imens. Putea să meargă să nu joace la Sampdoria, putea să vină la Salernitana să nu joace.

El a ales să plece, Juventus a zis ’Da, bine te lăsăm să pleci, dar nu există nici o opțiune de cumpărare, niciun mod în a da cuiva șansă să te cumpere, iar la vara te vei întoarce’.

Ei mi-au spus la un moment dat că îl văd că înlocuitorul celor doi (n.r. Chiellini și Bonucci), mi-au și spus că într-un an jumate l-ar vedea în prima echipa a lui Juventus. Mă bucură că rămâne cu picioarele pe pământ, am vorbit cu el și după meciul cu Milan, e același copil normal, modest”, a declarat Florin Manea la AS.ro.

Florin Bratu, impresionat de progresul lui Radu Drăgușin în Serie A

Fundașul central român l-a impresionat pe Florin Bratu (42 de ani), selecționerul naționalei de tineret a României.

Bratu consideră că Drăgușin are toate calitățile necesare pentru a face pasul la naționala de seniori, deși a jucat doar în câteva meciuri pentru România U21.

"Orice este posibil în privința lui Radu Drăgușin. M-aș bucura dacă Edi l-ar convoca la echipa mare. În momentul de față, e unul dintre puținii jucători pe care îi avem în Serie A și care joacă meci de meci.

În plus, joacă pe postul lui, de fundaș central, ceea ce nu vedeam la Sampdoria. Se vede că se simte mult mai confortabil pe această poziție, lângă un jucător cu experiență, așa cum este Fazio.

Joacă bine, joacă constant, își câștigă duelurile unu contra unu, l-am văzut concentrat. Are o intensitate în ultima perioadă, atât în joc, cât și în ceea ce privește duelurile. Vedem un progres din partea lui și ne bucură. Așa cum am spus-o, nu avem mulți jucători în Serie A care să joace.

Radu este un jucător care abia a făcut 20 de ani. Dacă în urmă cu câteva luni eram puțin îngrijorați că nu joacă, iată că acum vine tare din urmă. Ne bucură, avem nevoie de calitate, de jucători cu caracter, iar Radu este un jucător curajos, puternic. Are profilul necesar ca fundaș central pentru a crește în continuare.

Echipa e acum pe ultimul loc, sunt șanse mici să nu retrogradeze. Dar pe noi ne interesează să joace, suntem destul de izolați în Serie A, în privința jucătorilor români, iar el are expunere și ar trebui să-l vedem la un nivel foarte bun și de la vară", a spus Florin Bratu, în cadrul emisiunii Fotbal European.

Etichete: juventus , chiellini , bonucci , salernitana , radu dragusin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”99%, Șumudică e noul antrenor de la Rapid”. Anunț înaintea meciului cu Universitatea Craiova

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

Foto Clasamentul din play-out-ul SuperLigii, după etapa a 7-a: FC Botoșani, aproape să realizeze ceea ce părea imposibil

Daniel Niculae a devenit inculpat, dar nu mai e acuzat de ”constituire de grup infracțional organizat”

Citeşte şi

Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”

Fanii lui Tottenham au răbufnit după eșecul cu Arsenal! Îl cer pe Drăgușin în primul 11: ”E cel mai bun”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”