Sinisa Mihajlovic, la Lazio Roma / Foto: Getty Images

Sinisa Mihajlovic rămâne cu un record în Serie A! Mesajele cluburilor italiene după moartea sârbului

articol scris de Digi Sport
16.12.2022, 18:29
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Sârbul Sinisa Mihajlovic a murit vineri la vârsta de 53 de ani, după mai mulți ani în care antrenorul s-a luptat cu leucemia.

Sinisa Mihajlovic, apreciat pentru loviturile libere și pentru calitățile de lider

În 1991, Sinisa Mihajlovic a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Cupa Intercontinentală cu Steaua Roșie Belgrad.

Fostul mijlocaș sârb a scrie istorie în Serie A, jucând pentru AS Roma, Sampdoria, Lazio și Inter. A câștigat două titluri în Serie A, patru Cupe ale Italiei și trei Supercupe.

Galerie Foto

Sinisa Mihajlovic rămâne deținătorul unui record în Serie A: cele mai multe goluri înscrise din lovituri libere directe: 28 de goluri. Fostul mijlocaș sârb are 38 de goluri în total în Serie A.

Potrivit presei italiene,  Sinisa Mihajlovic s-a remarcat prin șuturile “bombă” de la distanță, prin pasele lungi de mare precizie și prin calitățile de lider.

“Liga Serie A este profund întristată de moartea lui Sinisa Mihajlovic, un simbol al fotbalului și al vieții. Clasa lui pură ca fotbalist și ca antrenor, tăria și umanitatea lui reprezintă un exemplu care lasă o urmă de neșters pe fotbalul italian și mondial”, se arată într-un comunicat.

“Adio, Mister, vei trăi pentru totdeauna în inima noastră”, a transmis clubul Bologna.

“Nu ești niciodată pregătit să-și iei adio de la coleg de călătorie. Ciao, Sinisa”, a transmis clubul Inter Milano.

“AS Roma deplânge moartea lui Sinisa Mihajlovic și este alături de membrii îndurerați ai familiei sale”, a transmis AS Roma.

Clubul Lazio Roma a transmis condoleanțe și a anunțat că jucătorii și staff-ul echipei au păstrat un moment de reculegere în memoria lui Sinisa Mihajlovic, înaintea unui meci amical.

Portretul fotbalistului și antrenorului Sinisa Mihajlovic: “Marcat de război, mereu devotat valorilor sale”

În martie 2019, Sinisa Mihajlovic a fost diagnosticat cu această cumplită boală.

În noiembrie 2019, după trei cicluri de citostatice, Mihailovic a părăsit spitalul la braţ cu soţia sa, Arianna Rapaccioni, despre care Sinisa a declarat că "este singurul om pe care-l ştiu cu 'ouă' mai mari decât ale mele".

În martie 2022, Sinisa Mihajlovic a fost internat în spital, după ce leucemia a recidivat. În iulie 2022, antrenorul sârb a revenit la antrenamentele echipei Bologna și a declarat că a învins din nou cancerul.

Pe 6 septembrie 2022, Mihajlovic a fost demis de la Bologna, decizie care a stârnit furia fanilor. Mihajlovic le-a mulțumit suporterilor pentru susținere și a primit cadouri din partea acestora: un steag al Serbiei și o plachetă personalizată.

Cariera lui Sinisa Mihajlovic, presărată cu trofee importante

Sinisa Mihajlovic s-a născut pe 20 februarie 1969, în orașul Vukovar, aflat acum în Croația, dar care a făcut parte din fosta Iugoslavie. Familia lui făcea parte din clasa muncitoare: tatăl său era sârb, iar mama avea origini croate și bosniace.

În Războiul de Independență din Croația, casa lui Mihajlovic a fost distrusă, iar tatăl său a fost ucis. Sinisa a declarat mereu că Serbia este țara lui, dar Croația rămâne foarte apropiată de sufletul său.

Sinisa Mihajlovic și-a început cariera la echipa locală NK Borovo. În 1988, fotbalistul a făcut primul pas important, la Vojvodina Novi Sad. La finalul sezonului 1988-1989, a câștigat campionatul Iugoslaviei.

Ulterior, Steaua Roșie Belgrad l-a urmărit atent și l-a transferat în ianuarie 1991, pentru 500.000 de euro.

Deși a jucat doar un sezon și jumătate pentru Steaua Roșie Belgrad, a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Cupa Intercontinentală și două campionate ale Serbiei (fosta Iugoslavie).

În vara anului 1992, Sinisa Mihajlovic ajungea în Italia, fiind cumpărat de AS Roma pentru 4,5 milioane de euro.

Deși ajunsese într-o echipă cu multe nume mari, Sinisa Mihajlovic a reușit să se adapteze rapid și a prins un loc în echipă, pe postul de mijlocaș stânga. Sinisa fusese remarcat ca mijlocaș central, dar echipa capitolină avea multe variante consacrate pe acest post.

Mihajlovic a jucat pentru AS Roma într-o perioadă modestă a acestui club și avea să spună, peste mai mulți ani, că “au fost cei mai urâți ani din întreaga carieră”.

În vara anului 1994, Sinisa Mihajlovic s-a transferat la Sampdoria, pentru 6 milioane de euro. În cele patru sezoane la echipa din Genova, cea mai bună performanță a fost o semifinală în Cupa Cupelor, în 1995.

Sinisa Mihajlovic a reușit un salt important în carieră în vara anului 1998. După ce s-a remarcat la Cupa Mondială, mijlocașul sârb a fost transferat de Lazio Roma, pentru 17 milioane de euro.

Au urmat șase sezoane memorabile pentru Mihajlovic, în care a câștigat Cupa Cupelor, Supercupa UEFA, un titlu în Serie A, două Cupe ale Italiei și două Supercupe ale Italiei.

În vara anului 2004, Sinisa Mihajlovic a ajuns la Inter Milano, liber de contract. Avea 35 de ani! A câștigat un titlu în Serie A, două Cupe ale Italiei și o Supercupă a Italiei.

La finalul sezonului 2005-2006, Sinisa Mihajlovic și-a încheiat cariera de fotbalist. La nivel internațional, mijlocașul a strâns 63 de selecții și 10 goluri pentru Iugoslavia / Serbia și Muntenegru.

Fotbalistul Sinisa Mihajlovic s-a remarcat prin șuturile “bombă” de la distanță, prin pasele lungi de mare precizie și prin calitățile de lider.

Etichete: serie a , lazio , roma , sinisa mihajlovic , sampdoria , mihajlovic , sinisa mihajlovic record serie a


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Napoli, gata să plătească 10.000.000€ pentru un fotbalist din SuperLiga

După ce a promovat cu Parma în Serie A, Dennis Man a spus care este obiectivul lui

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”