Analizarea probelor pacienţilor infectaţi co coronavirus / Foto: Getty Images

"Suntem în 2020, zburăm pe Marte, dar nu suntem în stare să găsim un vaccin”! Campionul mondial care vrea fotbalul înapoi

17.05.2020, 20:49
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Italia este una dintre țările cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu peste 225.00 de cazuri de infectare și peste 31.000 de decese, iar situația îl nemulțumește teribil pe Marcello Lippi.

Antrenorul care i-a adus Italiei Cupa Mondială din 2006 spune că nu înțelege cum este posibil să nu se găsească un vaccin împotriva virusului în toată această perioadă.

Marcello Lippi: "Suntem în 2020, mergem pe Marte, dar nu suntem în stare să găsim un vaccin!"

Lippi, ajuns la 72 de ani, spune că situația actuală din Italia îl face "să verse" și nu înțelege de ce nu se poate relua fotbalul.

"Situația prin care trecem mă face să vărs, mă enervează. Ne tot spun că trebuie să fim uniți, dar toți se gândesc doar la ei, și politicienii, dar și oamenii de știință. Suntem în 2020, mergem pe Marte, dar nu suntem în stare să găsim un vaccin.

Bineînțeles, trebuie să repornim campionatul. Ne zic de atât de multă vreme că trebuie să trăim cu virusul, deci de ce nu dau drumul la fotbal? Această boală și-a pierdut puterea, nu mai e ca acum două luni, când eram loviți de un tsunami. Problemele vor fi gestionate altfel, spitalele se pot organiza singure, deci de ce nu repornim fotbalul?", a spus Lippi, pentru TuttoSport.

Serie A s-ar putea relua pe 13 iunie

Adunarea generală a cluburilor italiene de fotbal din Serie A a anunţat miercuri că doreşte reluarea campionatului pe data de 13 iunie, acesta fiind întrerupt pe 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

"În ceea ce priveşte reluarea activităţilor sportive şi respectarea deciziilor guvernamentale, în conformitate cu protocoalele medicale pentru protecţia jucătorilor (...) a fost indicată data de 13 iunie pentru reluarea campionatului", se arată într-o declaraţie a Adunării.

Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a reafirmat miercuri linia prudentă a guvernului cu privire la o posibilă reluare a campionatului de fotbal, care se va putea face doar în ''condiţii de siguranţă'' pentru toată lumea, scrie AFP.

"Dacă Serie A se va relua, aşa cum sperăm cu toţii, asta se va întâmpla după ce vom fi siguri că toţi cei implicaţi vor fi în condiţii de securitate deplină, vom fi foarte atenţi la toate aspectele'', a spus Spadafora.

Cluburile din Serie A, a căror activitate a fost suspendată din 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus, au fost autorizate de luni 4 mai să organizeze şedinţe individuale de antrenament pentru jucători.

Etichete: italia , serie a , marcello lippi , coronavirus , vaccin covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Exclusiv După ce suporterii le-au strigat ”afară din Giulești”, Andrei Borza le-a transmis un mesaj fanilor

Concluziile trase de eroul lui Dortmund, după ce a adus victoria cu PSG: ”Rămânem umili”

Citeşte şi

Primul fotbalist care pleacă de la Inter, după titlul câștigat în Serie A

Video Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă