Andrea Agnelli și Federico Cherubini, la antrenamentul lui Juventus / Foto: Twitter @ GiovaAlbanese

Foto Unde a fost văzut Andrea Agnelli la două săptămâni după ce a demisionat de la Juventus, împreună cu 9 oficiali

articol scris de Digi Sport
14.12.2022, 07:53
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

În plin sezon, 10 oficiali de la Juventus, în funte cu președintele Andrea Agnelli, și-au dat demisia pe 28 noiembrie, după o investigație care vizează o evaziune fiscală.

Andrea Agnelli și Federico Cherubini, văzuți la antrenamentul lui Juventus, de la Continassa

Între timp, după aproape două săptămâni, Agnelli și directorul sportiv Federico Cherubini au fost văzuți la antrenamentul de astăzi, 13 decembrie, la baza de la Continassa. Aceștia au discutat mult inclusiv cu antrenorul Massimiliano Alegri, la antrenament.

Decizia apariției lor la baza de pregătire este destul de surpinzătoare dacă avem în vedere că ei au demisionat tocmai în ideea de a nu fi suspectați că mai au legătură directă cu clubul pe parcursul investigației.

Însă Allegri și Agnelli s-au mai întâlnit la 3 zile după anunțarea demisiilor șefilor. Aceștia au fost observați la "o cină privată", în care antrenorul ar fi primit puteri sporite în cadrul clubului și are acum misiunea și de a-l susține pe managerul general Federico Cherubini, să garanteze că echipa va juca în cupele europene și în sezonul viitor și să mențină echipa unită în aceste condiții.

"Cutremur" la Juventus! Pavel Nedved, Andrea Agnelli și alți opt oficiali ai clubului și-au dat demisia

În seara de 28 noiembrie, președintele Andrea Agnelli, alături de adjunctul său, Pavel Nedved, cât și de directorul general al clubului, Maurizio Arrivabene, au decis să-și dea demisia de la Juventus. Pe lângă cei trei, torinezii au rămas și fără alți șapte oficiali ai clubului.

Ei ar fi implicați într-o anchetă care viza o evaziune fiscală de peste 200 de milioane de euro. Potrivit Gazzetta dello Sport, Juventus a acumulat, în sezonul trecut, pierderi în valoare de 254,3 milioane de euro.

Sezonul trecut a fost al cincilea an consecutiv în care clubul din Torino a ieșit ”pe minus”. Aceeași sursă precizează că în sezonul 2017/18, Juventus a pierdut doar 19 milioane de euro, însă de la sezon la sezon, pierderile au devenit din ce în ce mai mari (sezonul 2018/19 – pierderi de 40 de milioane de euro, sezonul 2019/20 – pierderi de 90 de milioane de euro, sezonul 2020/21 – pierderi de 210 milioane de euro).

În ”vistieria” echipei care a luat titlul de nouă ori consecutiv, în perioada 2012-2020, s-a descoperit o ”gaură” în valoare de 34 de milioane de euro. Anchetatorii au mai aflat că șapte milioane de euro ar fi rezultat în urma unor tranzacții cu Atalanta, sumă care nu ar fi fost niciodată bugetată.

Presa italiană spune că acești bani ar fi rezultat de pe urma ”operațiunilor Romero - Demiral și achiziționării lui Kulusevski”.

De asemenea, procurorii vor să știe cu exactitate ce s-a întâmplat și cu acea sumă de 19 milioane de euro, promisă de Juventus lui Cristiano în perioada pandemiei de Covid-19.

Juve i-ar fi promis starului portughez că îi va plăti 17 milioane de lire sterline (19.63 milioane de euro), cu toate că oficialii stabiliseră cu jucătorii anumite reduceri salariale în perioada izolării, timp de 4 luni, începând cu martie 2020.

Chiar dacă scandalul în care sunt implicați conductorii lui Juve este unul mare, presa italiană susține că cea mai posibilă sancțiune rămâne totuși doar o amendă mare, sau o depunctare, însă este puțin probabil ca echipa să fie retrogradadă, așa cum a mai pățit după scandalul Calciopoli.

Etichete: juventus , andrea agnelli , federico cherubini


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Mihai Stoica îl așteaptă la FCSB, dar fotbalistul pune o condiție. ”Vreau să joc fotbal”. Reacția lui Ilie Dumitrescu

Foto Clasamentul din play-out-ul SuperLigii, după etapa a 7-a: FC Botoșani, aproape să realizeze ceea ce părea imposibil

Daniel Niculae a devenit inculpat, dar nu mai e acuzat de ”constituire de grup infracțional organizat”

Video Petrolul - FC Botoșani 1-2. Moldovenii au obținut cele trei puncte în final și scapă de locurile retrogradabile

Citeşte şi

Video Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”

Chelsea e gata să se despartă de Mudryk! Ce echipe ”stau la pândă”

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”