Cristiano Ronaldo, după un gol marcat pentru Juventus / Foto: Getty Images

Vânzarea lui Cristiano Ronaldo, luată în serios de Juventus. Ce economie uriașă ar face campioana

articol scris de Digi Sport
12.11.2020, 20:50
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Juventus ia din ce în ce mai serios în calcul vânzarea lui Cristiano Ronaldo. Potrivit publicației Corriere dello Sport, campioana Italiei ar face o economie uriașă în buget.

Astfel, clubul ar urma să își regândească planul economic. Cu toate acestea, dacă ecomonia făcută la buget în ceea ce privește salariul e clară, er clar că, din punct de vedere al imaginii, clubul are de pierdut.

Cu toate acestea, dacă se pun costurile în balanță, se pare că italienii ar ieși mai bine dacă ar "scăpa" de starul portughez.

Cât cheltuie cei de la Juventus cu Cristiano Ronaldo

Pretul de achiziție al lui Ronaldo a fost de 115 milioane de euro, în 2018, însă specialiștii în economie au calculat o depreciere anuală de 29 de milioane de euro pe cei 4 ani de contract.

Astfel, în următoarea perioadă de transferuri, adică undeva în ianuarie 2021, valoarea sa de piață va fi de 43,4 milioane, iar în iunie va ajunge la "doar" 29 de milioane.

Practic acesta ar fi prețul mimim de transfer pentru a ca Juve să evite o pierdere de capital, iar finalul acestui sezon este momentul cel mai probabil pentru o despărțire.

Apoi urmează salariul, care este de 31 de milioane de euro net pe an, ceea ce înseamnă 64 de milioane de euro brut, ca și costuri pentru echipă.

Toată echipa îi costă pe cei de la Juventus 250 de milioane de euro, iar o renunțare la Ronaldo ar însemna o reducere a costurilor cu 25 la sută.

Juventus ar face o economie de 25 la sută dacă l-ar vinde pe Cristiano Ronaldo

În 4 ani, atât cât se întinde perioada contractuală a lui Ronaldo, costurile totale ale lui Juventus doar pentru el sunt de 375 de milioane de euro. În acest sens, scăzând veniturile de pe urma imaginii sale, vânzarea lui Ronaldo ar însemna o economie la buget de 93 de milioane de euro pe an.

Însă imaginea lui Cristiano Ronaldo reprezintă totuși niște venituri mari pentru Juventus. După ce a fost transferat Ronaldo de la Real Madrid, vânzările anuale ale lui Juve au crescut cu 16 milioane de euro în primul an, adică o creștere impresionantă, dar totuși departe de a acoperi costurile pe care Juve le face cu jucătorul.

În al doilea an de contract, vânzările s-au prăbușit, dar asta s-a întâmplat cu siguranță din cauza pandemiei de coronavirus.

Doar în ceea ce privește vânzările de tricouri, Juventus a vândut o medie de 500.000 de tricouri pe an. Cu siguranță că Ronaldo a contribuit la aceste cifre, dar în comparație, Real Madrid sau Manchester United au atins 1,6 milioane de unități vândute pe an.

Juventus merge pe pierdere cu costurile plătite pentru Cristiano Ronaldo

Din cauza capacității de doar 41.507 locuri pe care o are stadionul lui Juventus, procentele cu care au crescut veniturile din bilete și abonamente în primul an de când a venit Ronaldo au fost de doar 17 la sută (până la 30 de milioane), pentru că clubul a mărit prețurile, iar cota medie a membrilor cotizanți a crescut de la 881 la 1.029 de euro de persoană.

În cel de-al doilea an în tricoul lui Juve, Ronaldo a reușit să aducă în conturile clubului în jur de 2,8 de milioane de euro doar din bilete, adică cu doar 5,7 la sută mai mult decât ceea ce obținea Juve în anii precedenți.

Astfel, trăgând linie, o eventuală vânzare a lui Cristiano Ronaldo ar fi una benefică pentru Juventus. Mai rămâne de văzut cine îl poate înlocui din punct de vedere sportiv, pentru că golurile sale au fost de multe ori decisive.

Etichete: juventus , cristiano ronaldo , transfer cristiano ronaldo , vanzare cristiano ronaldo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Video Juventus - AC Milan 0-0. Gazdele au ratat cât pentru două meciuri și rămân la cinci puncte în spatele ”Diavolului milanez”

Chelsea e gata să se despartă de Mudryk! Ce echipe ”stau la pândă”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”