Mingea oficială - UEFA Champions League / Foto: Getty Images

Sportivii nevaccinați, interziși la competițiile din Franța. Cum pot fi afectate Ligue 1 și Champions League

articol scris de Mihai Alecu
17.01.2022, 14:20
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Guvernul din Franța a adoptat o nouă lege care presupune ca oamenii nevaccinați să nu fie lăsați să participe la evenimente sportive.

Fotbalul ar putea avea și el de suferit în viitorul apropiat, dacă nu se vor face modificări în lege.

PSG - Real Madrid, în pericol? Ligue 1, dată peste cap?

Informațiile din Franța vorbesc despre faptul că noua lege va intra în vigoare în doar câteva zile, iar asta înseamnă că fotbalul ar putea avea de suferit.

Meciurile din Ligue 1 s-ar putea desfășura fără o parte din jucători, cei care sunt nevaccinați, iar partidele din Cupele Europene sunt și ele în pericol.

PSG, Lille, Olympique Lyon, Monaco și Olympique Marseille sunt echipele care au rămas angrenate în competițiile europene, și care ar putea să fie obligate de UEFA să-și joace meciurile de pe teren propriu în altă țară.

Măsura ar fi una pentru a asigura "desfășurarea corectă" a partidelor, iar "rezultatul să fie decis" doar pe teren și nu influențat de absența jucătorilor care nu pot evolua din cauza unor legi dintr-o respectivă țară.

PSG trebuie să o înfrunte pe Real Madrid în optimile Champions League, pe 15 februarie. Totuși, confruntarea are șanse bune să se joace pe Parc de Princes, dacă informația oferită de Carlo Ancelotti, că "toți jucătorii au fost imunizați", este corectă. De notat că au tot existat probleme cu sportivi care au mințit în legătură cu acest subiect, iar nimic nu se poate știi sigur.

Lille este cealaltă formație franceză rămasă în Champions League, iar campioana din sezonul trecut a Ligue 1 trebuie să o înfrunte pe Chelsea. Meciul retur trebuie să aibă loc în Hexagon, pe 16 martie.

Monaco și Lyon și-au câștigat grupele din Europa League și urmează să-și afle adversarii la finalul lunii februarie, pe 25. Meciurile celor doău se vor juca pe 10 și 17 martie.

Olympique Marseille o să joace cu Qarabag în Conference League. Partida tur o să fie disputată pe 17 februarie.

Parlamentul din Franța a decis: Doar sportivii vaccinați pot participa la evenimente

Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea și participarea la competiţii sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, "în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini".

De asemenea, Roxana Mărăcineanu a dat asigurări că nu vor fi create bule speciale pentru sportivii nevaccinaţi, aşa cum se intenţiona.

"Nu se pune problema ca pentru sportivi, artişti, personalităţi, să existe derogări de la regulă”, a declarat şi Christophe Castaner, preşedintele grupului LREM din Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului francez.

Etichete: chelsea , real madrid , franta , psg , novak djokovic , lille , marseille , vaccin , roxana maracineanu , coronavirus , nevaccinat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Se știu deja 16 echipe calificate direct în ”noile grupe” din UEFA Champions League! Ce o așteaptă pe FCSB în preliminarii

Gigi Becali n-a stat deloc pe gânduri: plăți de 25 de milioane de euro!

Video Exclusiv ”E teribil. Inimaginabil”. Florin Prunea i-a făcut ”praf” în direct la TV, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3

Reacția Barcelonei, după ce Real Madrid a câștigat titlul de campioană în La Liga

Citeşte şi

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Real Madrid a câștigat titlul în La Liga! ”Galacticii”, campioni după ce Barcelona a pierdut pe terenul Gironei

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”