Stadionul Steaua

Stadionul Steaua, singurul dat ca bază de antrenament pentru EURO 2020. Când vor fi gata celelalte arene

18.11.2019, 14:09
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Consilierul onorific al premierului României, Gică Popescu, a declarat, luni, în cadrul vizitei prim-ministrului Ludovic Orban pe şantierul Stadionului Steaua, că finalizarea lucrărilor la cele trei arene nu pune în pericol organizarea Campionatului European de fotbal din 2020 la Bucureşti.

"Eu sunt în coordonarea acestui proiect încă din 2018 şi pot spune că terminarea celor trei stadioane nu pune în pericol organizarea EURO 2020 la Bucureşti. De asemenea, finalizarea căii ferate Gara de Nord - Otopeni nu este în planul de mobilitate pe care Primăria Capitalei, Guvernul României şi UEFA l-au pus în practică.

Deci din punct de vedere al planului de mobilitate nu avem o problemă. Dacă se va termina calea ferată, o vom introduce ulterior în planul de mobilitate", a spus Popescu.

Stadionul Ghencea, singurul dat ca bază de antrenament pentru EURO 2020

Stadionul Steaua este singurul care trebuie să fie gata pentru EURO 2020. Gică Popescu a dezvăluit faptul că arena din Ghencea este singura dată ca bază de antrenament pentru EURO 2020, vorbind de stadioanele noi. Fostul internațional susține că în cazul în care va fi gata la timp, stadionul Arcul de Triumf va fi introdus și el.

Popescu a mai anunțat că arena din Giulești va fi gata în octombrie anul viitor.

"Va fi foarte bine să terminăm stadioanele. Cel puţin Ghencea, pentru că pe el l-am introdus în planurile de antrenament pentru EURO 2020 în acest an. Dacă va fi gata şi Arcul de Triumf îl vom introduce şi pe el. Stadionul Rapid îl vom termina undeva în luna octombrie, dar el nu e dat ca bază de antrenament pentru EURO.

În momentul de faţă pentru antrenamente ne bazăm pe Stadionul Steaua 100% şi pe Arcul de Triumf, dar pe acesta din urmă încă nu l-am introdus în plan. Ceea ce e important este că UEFA nu se uită neapărat cu ochi critici la construcţia stadioanelor, ci se uită la cele 12 garanţii guvernamentale pe care România şi le-a asumat în dosarul de candidatură.

Iar aceste garanţii guvernamentale sunt realizate acum în proporţie de 95%. Deci EURO 2020 se va realiza în condiţii excelente pentru că ceea ce mai avem de făcut nu pune în pericol organizarea competiţiei", a adăugat fostul căpitan al echipei naţionale..

Gică Popescu și Ludovic Orban, în vizită la stadionul Steaua

Premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu şi directorul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Manuela Pătrăşcoiu, au vizitat, luni dimineaţă, şantierul Stadionului Steaua pentru a verifica stadiul lucrărilor.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Agerpres

Etichete: euro 2020 , gica popescu , stadion steaua , stadion ghencea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Foto Imagini rare cu Gică Popescu și fiica sa! Unde au fost surprinși Maria și tatăl său

Gică Hagi, propunere spectaculoasă: ”Luați-l pe Gică Popescu, e al vostru!”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă