Olimpiu Moruțan / Foto: Instagram @morutan.olimpiu

”Avem contractul lui Moruțan”. Ce se întâmplă cu internaționalul român, după ce antrenorul lui a spus că nu va mai juca

articol scris de Digi Sport
03.03.2024, 18:01
  • Premier League: Tottenham - Burnley, sâmbătă, 17:00, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - CFR Cluj, sâmbătă, 20:00, DGS 1

Emre Belozoglu, antrenorul lui Ankaragucu, gruparea care l-a transferat pe Olimpiu Moruțan (24 de ani) de la Galatasaray, a transmis că există o clauză în contractul românului, potrivit căreia actuala formație a acestuia va trebui să plătească o sumă uriașă, dacă-l va mai folosi pe mijlocaș în acest sezon.

"Dacă Moruțan mai joacă, există o sumă pe care clubul nostru nu o poate suporta. Dacă nu există o înțelegere cu Galatasaray, șansele ca Moruțan să mai apară în teren sunt mici", a spus Emre Belozoglu, în presa din Turcia.

Olimpiu Moruțan mai poate juca încă 6 meciuri ca titular la Ankaragucu, fără ca echipa să plătească vreun ban

Totuși, lucrurile nu ar sta așa. Conform Viralspor, publicație care susține că a intrat în posesia contractului lui Moruțan, antrenorul celor de la Ankaragucu nu a avut la dispoziție informațiile complete. ”Avem contractul lui Moruțan”, au titrat turcii.

Potrivit sursei menționate anterior, Ankaragucu nu le-a plătit deocamdată niciun ban celor de la Galatasaray în schimbul transferului internaționalului român, iar cele 3 milioane de euro, suma asupra căreia cele două cluburi au ajuns la un acord, vor fi virate la finalul sezonului.

Totuși, Ankaragucu va fi obligată să achite suma doar dacă Moruțan va bifa 27 de apariții în primul 11, în SuperLig, în acest sezon. În caz contrar, Galatasaray îl va lua înapoi la vară. Nu se iau în calcul meciurile din Cupa Turciei și cele în care fotbalistul intră pe teren pe parcursul jocului.

În acest moment, Olimpiu Moruțan are 20 de partide ca titular la Ankaragucu și alte 5 în care a fost folosit din postura de rezervă, în campionat. Astfel, Emre Belozoglu mai poate miza pe mijlocaș în alte 6 confruntări încă din primul minut.

  • În total, în toate competițiile, Moruțan are 5 goluri și 3 assist-uri în 29 de meciuri în tricoul lui Ankaragucu.
  • 4 milioane de euro este cota de piață a lui Olimpiu Moruțan, potrivit Transfermarkt.

Moruțan și iubita sa, în tribune la un meci de baschet din Turcia

Galerie Foto

Moruțan și iubita sa Paula Olah au urmărit împreună meciul de baschet dintre Turk Telekom și U-BT Cluj-Napoca, încheiat 95-84, în Eurocup.

Cei doi au fost surprinși în tribune, iar clubul de baschet din România a creat o postare specială după gestul lui Olimpiu Moruțan.

"Oriunde, alături de 'U'! Olimpiu Moruțan, fostul fotbalist al Universității Cluj, joacă de mai mulți ani în Turcia. Legitimat la Ankaragücü și om de bază al echipei naționale, alături de care s-a calificat la EURO 2024, Olimpiu a venit la meciul nostru din această seară să ne susțină", au transmis ardelenii.

Etichete: galatasaray , olimpiu morutan , ankaragucu , contract morutan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câte tancuri mai are Putin? De ce e vital pentru Rusia să încerce forțarea capitulării Ucrainiei până în 2026

A început. Rușii au declanșat ofensiva terestră în regiunea Harkov, în încercarea de a sparge frontul ucrainean. Următoarele două luni vor fi critice pentru Ucraina, a cărei armată se află acum în cea mai proastă situație posibilă, în mare criză de recruți și cu o mare parte a ajutorului militar american încă pe drum. În același timp, datele publice, bazate pe analiza imaginilor din satelit, arată că numărul blindatelor din depozitele armatei ruse s-a înjumătățit. O analiză a Institutului de Studii Strategice de la Londra arată că Putin va face tot posibilul să forțeze capitularea Ucrainei până în 2026. Acesta ar fi „deadline”-ul: după această dată, stocurile și depozitele armatei ruse vor fi epuizate iar industria de apărare a Moscovei nu va mai putea susține ritmul pierderilor suferite în prezent de armata rusă în Ucraina.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Video Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită

Gigi Becali, bun de plată? Cum poate ajunge să plătească o avere pentru Siyabonga Ngezana

Oficial OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League

Video Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Constantin Budescu, OUT!

Video A stârnit hohote de râs! Prima apariție a lui Novak Djokovic, după ce a fost lovit în cap cu o sticlă

OUT de la Tottenham! S-a accidentat și ratează finalul sezonului

Sold out la FCSB - CFR: ”E bătut recordul, 100%” + Ironii fără milă pentru CSA Steaua

Citeşte şi

Vești proaste pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de Fabrizio Romano

Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO

PEROZFiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen

FILM NOWElizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect

Variantă neverosimilă pentru Rapid! Dan Șucu încearcă să îl aducă pe fostul manager de la West Ham și Newcastle citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale