Erling Haaland, atacantul Borussiei Dortmund / Sursa foto: Getty Images

Transferul lui Erling Haaland la Chelsea a picat din cauza lui Mino Raiola! Ce salariu și ce comision a putut cere impresarul

articol scris de Digi Sport
25.08.2021, 19:25
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Erling Haaland (21 de ani) a fost ținta principală a celor de la Chelsea în această vară, însă londonezii au fost nevoiți să se reorienteze.

În cele din urmă, Romelu Lukaku a ajuns pe Stamford Bridge, revenind la fosta sa echipă. La aproximativ trei săptămâni distanță, presa din Germania a reușit să afle de ce nu a reușit clubul englez să realizeze transferul norvegianului.

Mino Raiola, vinovat de transferul picat al lui Erling Haaland la Chelsea

Christian Falk, redactorul-șef al cunoscutului cotidian german Bild Sport, a dezvăluit pe contul personal de Twitter faptul că impresarul lui Haaland, celebrul Mino Raiola, a fost cel care a pus bețe în roate mutării.

Conform jurnalistului, agentul italian le-a cerut celor de la Chelsea un salariu imens pentru atacant, de nu mai puțin de 50 de milioane de euro pe an.

Suma este aproape dublă față de cât primește în acest moment cel mai bine plătit jucător din Premier League, Kevin de Bruyne (aproximativ 24 de milioane de euro). În acest moment, Haaland primește un salariu anual de aproximativ 8,5 milioane de euro din partea clubului german.

Mai mult, impresarul ar fi solicitat, în stilul deja cunoscut, un comision de-a dreptul uriaș. 40 de milioane de euro și-ar fi dorit italianul din partea celor de la Chelsea pentru intermedierea mutării.

Clauza de reziliere a lui Erling Haaland, mai mare decât se credea. Ce sumă trebuie plătită pentru starul norvegian

Transferat de la RB Salzburg la Dortmund pentru doar 20 de milioane de euro, în ianuarie 2020, Haaland a impresionat în tricoul formației germane, unde a strâns 62 de goluri în 61 de apariții, iar în vara anului următor i se va activa o clauză de reziliere.

Deși presa internațională a scris că această clauză de reziliere a norvegianului este în valoare de 75 de milioane de euro, publicația germană sport1.de anunță că suma poate crește, în funcție de performanțele jucătorului, până la 90 de milioane de euro.

Erling Haaland are toate șansele să bifeze clauzele din contract și să ridice clauza de reziliere la 90 de milioane de euro, având în vedere startul de sezon excelent. Norvegianul a jucat în doar două meciuri din actuala stagiune, dar a reușit deja cinci goluri și trei pase decisive.

În schimb, oficialii Borussiei Dortmund au precizat în numeroase ocazii că Haaland nu va fi vândut în această vară, astfel că transferul masivului atacant la o altă echipă are șanse mari să se producă în 2022, când clauza de reziliere va fi activă și le va permite cluburilor să plătească o sumă sub prețul pieței.

Etichete: chelsea , borussia dortmund , mino raiola , erling haaland


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Exclusiv Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119 km alergați / A fost superior”

Prima reacție din tabăra PSG-ului, după înfrângerea cu Borussia Dortmund din Champions League: ”Suntem foarte triști”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă